Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lennétek öngyilkosak akármi...

Lennétek öngyilkosak akármi miatt?

Figyelt kérdés

Pl. ha megtudnátok, hogy betegek vagytok/lesztek?

Ha nem érzed magad elég erősnek ahhoz, hogy élj?

Én legszivesebben megtenném, csak sajnos nem enged a " környezetem "... Pedig minden nap sírok valamiért... mindig van valami, ami miatt szomorú vagyok és órákig bőgök, mégsem merem megtenni. Nagyon félek a fájdalomtól :(

19 éves leszek. Nincs semmi boldogság az életemben, csak ha néha elmegyek bulizni.. akkor felszabadultnak érzem magam ( bár nem mindig ). Ezek a hétköznapok borzasztóak, a tanulás, az, hogy tenni kell valamit, hogy jó élete legyen az embernek... áhh.. belefáradtam!!! :\\\'(

2009. márc. 16. 17:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

A hozzáállással van a probléma, Kedves Kérdező! Látszólag már olyan módon viszonyulsz a dolgokhoz, hogy bármi amibe belefogsz, csak ártani fog Neked, csak rossz lehet, pedig nem. Az öngyilkosság a gyenge emberek megfutamodása az élet megpróbáltatásai elől, ez pedig egyfajta félelmet jelent az élettől. Gondolj bele, ha megtennéd hány embernek fájna a szíve, mert elhaláloztál. Biztosan vannak szeretteid, akik minden nap örömmel gondolnak rád, és szívből jövő szeretettel, biztosan van olyan ember a környezetedben aki őszinte gondoskodást tanusít feléd. Értük érdemes élni, akármilyen rossz a többi körülmény! Van egy videó, nekem mindig erőt ad, egy férfiről szól, akinek nincsenek végtagjai. A kulcsmondat a videóban ez:

Are you gonna finish strong?

http://www.youtube.com/watch?v=Q4f_UNMNONA

Gondolj csak bele, és fel a fejjel! Vannak nagyon szép dolgok is az életben, de ezekhez le kell küzdeni a negatívakat. :)

17/F

2009. márc. 16. 17:34
 2/13 anonim ***** válasza:
93%

Annyit még hozzátennék, hogy én soha nem leszek öngyilkos, ezt itt ebben a minutumban kijelenthetem. Egyszer élünk, ha valami nem sikerül, fel kell állni, és továbbmenni, nem szabad tétován álldogállni a szakadék szélén. Építsd meg a hidat, és juss át a túloldalra, ez az én mottóm. :))

(Az első voltam.)

2009. márc. 16. 17:38
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszi! Ismerem a videót, nagyon sokat bőgtem rajta régen is, most is, és komolyan tisztelem ezt az embert, hogy ennyire erős. Csak tudod, nem mindenkinek megy ez...

Nálam ez kb 4 éve megy... mióta Anyukám meghalt.. Azóta próbáltam boldognak tettetni magam, talán néha ritkán az is voltam... de nem múlik... szeretnék boldog lenni... de egyszerűen nem megy... egyedül érzem magam, mikor sokan vannak a környezetemben, akik ismernek, egy ideje a halálon gondolkozom, hogy vajon mi lehet a halál után vagy van-e egyáltalán valami... de ez olyan dolog, amit nem lehet megtudni... :(

Tudom, hogy valamilyen szinten gyávaság.. és sokan azt mondják, hogy felcserélném a biztosat a bizonytalanra? Hiszen a halál bizonytalan... nem tudjuk mi van utána... viszont az élet biztos, mert tudjuk mi van, csak nem valami jó, hogy rossz az egész élet... :(

2009. márc. 16. 17:40
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem anyukád miatt, elhiszem, hogy borzasztó lehet neked. :(

De nem szabad feladnod! "Ezek a hétköznapok borzasztóak, a tanulás, az, hogy tenni kell valamit, hogy jó élete legyen az embernek." - sajna a legtöbb embernek nem hullik az ölébe a könnyű élet. Már Madách is megírta, "A cél halál, az élet küzdelem, S az ember célja e küzdés maga." - azért nem volt teljesen hülye :).

Kell találni valami célt, amiért küzdhetünk, pl. hogy elvégzem X iskolát, akkor lesz egy jól fizető állásom; vagy gyerekeket szeretnék, gondoskodni valakiről, szeretetet adni és kapni... A lényeg, hogy ne érezd céltalannak az életedet, mert kell, hogy legyenek olyan dolgok, amiket szeretnél elérni. És ha ez megvan, mindig, mikor elszomorodsz és feleslegesnek érzed magad, gondolj arra, hogy ha meghalnál, soha nem valósíthatnád meg a vágyaidat! Közhely, de igaz, hogy azt értékeljük igazán, amiért meg kellett küzdeni.

Fel a fejjel és sok sikert!

20/L

2009. márc. 16. 18:10
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszi aranyos vagy. Csak az a helyzet, hogy semmi célom nincs. Nem tudom mi legyek " ha nagy leszek ". Egyáltalán nem tudok semmit.. Meg nem is érdekel mostanában, úgy vagyok vele majd lesz valami... utálom az egészet.

Látom az embereket, a környezetemet, 7 hónap alatt 3 ember halt meg, akit ismertem, ha nem több. Vagy öngyilkos volt, vagy rákos. Küzdött ellene. De minek? Csak szenvedett vele..

És épp ez a baj... Anyukám is rákban halt meg, Mamám is rákos volt annyi idősen, mint Anya, csak nála hamarabb felfedezték és nem lett komoly. És annyira tudom pl azt is, hogy Én is rákos leszek, beteg leszek és nem fogok közdeni, sőt azt fogom kérni, hogy öljenek meg. Mert tudom, úgysem épülnék fel... Így is sokat vagyok beteg, minden hülyeséget elkapok... Még ha komolyabb bajom lenne..

Áhh, egyszerűen értelmetlen az egész :(

2009. márc. 16. 18:40
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az én életem sem volt egyszerű, de soha nem szerettem volna öngyilkos lenni. Kósza gondolatként átfutott a fejemen, de azzal a lendülettel el is múlt. Nekem sajnos a gyermekkorom volt rettenetes, több, mint rettenetes, de volt pár ember (konkrétan 5 ember), akikről tudtam, hogy szeretnek, és fontos vagyok nekik, és ők is nekem, miért bántanám azt aki szeret?

Azt hiszem csakúgy, mint minden ember, te sem látsz a jövőbe, messzemenő következtetéseket levonni a jövőről nem bölcs dolog. Ki tudja mi lesz? Ki tudja ki lesz rákos, és ki nem?

Másrészt, ha te nem teszel a saját boldogságodért, és jövődért semmit, aki ki fog?!

A sok-sok szenvedés után én levontam azt a következtetést, hogy o.k, hogy állnak mellettem jó emberek, de nagyon is igaz az a mondás, hogy "Segíts magadon Isten is megsegít!" Remélem jól értelmezed ezt a mondatot, és sikerült jól leírnom, amit szerettem volna...

Hidd el, az élet nem egyszerű, sok energiát követel tőlünk, de megéri, nagyon megéri, mert egy ajándék.

2009. márc. 16. 21:03
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
nem találsz célt? azt írod mindneki rákos volt körülötted akik meghaltak... hát kutass, mi okozhatta náluk? tudod nem mindig a szakemberek oldják meg a nagy kérdéseket. legyen családod és légy majd anya...olyan anya, aki mindig a gyermeke mellett lesz és mindenben segíti, ehhez pedig most , 19 évesen tanulnod kell, hogy felnézhessen rád a fiad/lányod. és mindig van TOVÁBB, ha rosszul sül el valami, akkor mindig jön valami szép hidd el. a felhők mögött mindig kék az ég, csak várni kell, míg láthatjuk. :-))
2009. márc. 17. 07:58
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Rád is szükség van, hogy jobb legyen a világ."

(A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt mottója - hidd el, igaz!)

2009. márc. 18. 00:43
 9/13 anonim ***** válasza:
54%

Nekem is eszembe jutott már, DE gondolj bele hogy hány ember életét tennéd tönkre ezel lépéseddel.

Anyukádat nagyon sajnálom, de gondolod, hogy az apukád kibírná ha meghalna a lánya? Vagy azthiszed hogy ők túltudnák tenni magukat rajta? Ne hidd....

Menj el egy pszichológushoz, semmi ciki nincs benne, ingyenes a dolog, ha felvesznek kezelni, (márpedig felvesznek!) ő biztoan tud segíteni.

2009. márc. 21. 13:21
 10/13 anonim ***** válasza:
33%

persze, hogy lennénk öngyilkosak. én rituális öngyilkosságra készülök. ez teljesen rendben van. igaz, teljesen más indokok vezérelnek, mint Téged.

ha félsz a fájdalomtól, azt jelenti, valójában nem szeretnél végezni magaddal. akkor tökmindegy volna, tapasztalatból mondom :P érdemes keresned létezésed tökéletességét. ne add fel, és arra koncentrálj, amiben élvezetedet leled. ne az önsajnálatra fokuszálj, örülj annak, amit megadott az élet. most jöhetnék azzal, hogy minden pillanat ajándék és az élet egy csoda =D pedig így van, de ha nem tapasztalod meg, ostoba közhelyként hat. próbáld megtapasztalni. -de úgy ne légy öngyilkos, hogy nem is kerested magadban, magad körül a szépet.

19/L

2009. márc. 25. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!