Mit lehet tenni ha egy pszichiátrián az orvos egy teljesen egészséges embernél, mindenfajta tünet nélkül skizofréniát állapít meg, majd ír egy zárójelentést amiben össze-vissza hazudozik, és arra alapoz egy nem létező diagnózist?
én is inkább arra tippelek h el lett intézve ...
de az most a kérdezőtől függetlenül is tök durva h igazából abszolút védtelen vagy a pszichiátriával szemben, és ha egyszer rád ragaszt bármely pszichiáter egy diagnózist, az életben soha többet nem lesz olyan kollegája, aki annak ellentmond.
úgyhogy kemény egy helyzet ez, ezt el kell ismerni, és sajnos igen, a mai nap is működik a rendszer elég jól, ha vkit el akarnak tenni az útból (ismerek én is esetet erről).
Eleve abbol ahogy ir ket dologra lehet kovetkeztetni: 1. valamilyen paranoid betegsegben szenved, 2. kamuzik.
El lett intezve... te jo eg :D En toltottem a yakorlatom pszichiatrian is, nem egy pevos es egy apolo van az osztalyon, hanem jo par orvos (pszichiater), pszichologusok, apolok, segedapolok es stb. Senkinek nem tunne fel, hogy egeszseges a beteg?
Nekem is volt, hogy elkapta a kezem a kezelt es mondta halalraremulve, hogy ot elraboltak, egeszeges es stb. Aztan fel akarta vagni az ereit a sajat hajszalaval... szoval errol ennyit. Egyebkent is lehet diffetential dg-t kerni, vagy betegjogi kepviselohoz fordulni.
Tul sok horrorfilmet neztek... Amugy sem egy ordongosseg bejutni egy korhazi osztalyra. Eleg ha megnezed az adott intezmeny honlapjan a dolgozok listajat, szep feher rucit huzol, ahol magnes zaras az ajto csengetsz (de a kod altalaban nem bonyolult, nalunk pl az intenziveken az ev+adott honap). Ha szamonkernek megmondod, hogy Kiss Piroskat keresed, mert az unokatesod, ennyi. Ezek nem bortonok vagy titkos bazisok :D...
Azt elhiszem, hogy maganintezmenyekben es hasonlo helyeken elofordulhat visszaeles, de az "allami intezmenyekben" nem. Itt orulonk ha a valoban betegeknek tudunk helyet biztositani.
igaz már talán nem is nézi a kérdező a bejegyzéseket, de azért hátha:
Sajnos ezzel a típusú tetüvel másképp nem tudsz mit kezdeni.
1, szépen fel kell jelenteni jogellenes fogva tartás miatt és polgári pert indítani személyiségi jog megsértése miatt (2:45. § jó hírnév és a becsület megsértése) és a szabad mozgáshoz való alapjog korlátozása miatt.
2, Az senkinek nem tűnik fel, hogy a kiinduló pont enyhén gyanús? azaz mi az, hogy egy pszichiátriai szakvizsgával nem rendelkező akárki orvos (gondolom intenzíves) kitalálja, hogy "furán viselkedik"? Na ezt majd szépen fejtse ki bíróság előtt is szakmailag, hogy miben is látta a furaságot, és bizonyítsa be majd szakértő előtt, hogy zártosztályos kezelést igényelt az illető! Rögtön egy sor kompetenciabeli kérdés is felmerül.
3, Aztán felmerül a következő kérdés, amit én nem értek: az senkinek nem tűnik fel, hogy ha minden fairül ment volna, akkor miért cseszték volna át a kérdezőt azzal, hogy csak vértvételre viszik? szóval itt már megáll a gyanú a visszaélésre.
4, ha "furán" is viselkedett (ugye ezt nagyon nehéz lesz bizonyítani, bár nem lehetetlen), felmerül a kérdés, ehhez kell egy szakértő, hogy az a furaság kimerítette az ön vagy közveszélyesség kritériumait.
5, Amennyiben nem, és az illetőnek nem volt egyéb pszichiátriai előzménye sem az életében, egész jó eséllyel mehet a per, és hiába mosogatják majd tisztelt kollegái a főtetűt, aki le lett fizetve, szépen jó nagy nyilvánosságot is kell biztosítani az ügynek, és majd azért egy rámenősebb ügyvéd ízekre szedi a kedves orvost személyiségjogi szempontokból.
Volt már nem egy ilyen ügyem, sajnos Maon komoly hagyománya van annak h "mindegy mi a baja, dugjuk be a pszichiátriára" avagy elég egy boríték is, és máris "indokolt" lesz vki kezelése (ugye a meleg fiút a szülei mindenképp ki akarják gyógyítani, ismerő a helyzet sokaknak gondolom, avagy a megunt nagypapát olykor bedugjuk a pszichiátriára, ne rontsa már a levegőt otthon, stb). Tehát nem kell túl paranoidnak lenni ahhoz, hogy ez a történet igaz legyen. Ez az egyetlen módszer, amit ilyen esetben lehet kezdeni, és hidd el, persze mindegyik nagy úr a saját szemétdombján, de amint felsőbb szintekre jut az ügy jogilag, majd egyre jobban meggondolják, mit is mernek tanúként/alperesként vallani + az illető közben meg készíttessen magártól egy klinikai szakpszich. véleményt, ez azért így eléggé lezárja az ördögi kört
Hát ennyit tudok ajánlani, hátha vkinek hasznos a jövőben, aki pszichiátriai visszaélés áldozata. Ennek valahogy véget kéne vetni nálunk, hiába van nagy hagyománya és erős gyökere, mégse lehetetlen, csak nem szabad feladni és bele törődni!
bizony-bizony, igazából ez a lényeg: "maguknak gyártják a betegeket ".
Én is majdnem áldozatuk lettem, csak még időben léptem jogi úton, és egész kellemesen rába..tak, ugyanis jelenleg ott tart a történet, hogy örülhet, ha nem csukják le, de hogy nem praktizálhat többet , az már most 90%.
Igaz, ez kb 6 évembe és rengeteg pénzembe került, de nem adtam fel a harcot, és nem is adom, amíg nincs börtönben pszichiáter úr. De az esetem sajnos egy országos kivétel, az embernek esélye sincs felvenni a harcot ezekkel az agyalágyultakkal, csak nekem egyéb okokból sziklaszilárd bizonyítékaim voltak a visszaéléseikre (pontosabban bűncselekményre).
Az a durva, hogy még csak érdemi jogvédő szervezet sincs nálunk, ugye az a betegjogi színház egy vicc, de még 2 állítólagos jogvédő szervezettel is volt igen lesújtó tapasztalatom.
Engem az érdekelne nagyon, h vajon ezek az igen durva, emberi életet véglegesen tönkretevő pszich visszaélések, élén az ilyen-olyan okokból jelen levő érdekpszichiátriával, csak magyar jelenség vagy ugyan ilyen durván működik ez más országokban is? (persze nem Oroszországra gondolok, hanem civilizáltabb helyekre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!