Mit lehet tenni ha egy pszichiátrián az orvos egy teljesen egészséges embernél, mindenfajta tünet nélkül skizofréniát állapít meg, majd ír egy zárójelentést amiben össze-vissza hazudozik, és arra alapoz egy nem létező diagnózist?
18:52 Nem voltam részeg, csak enyhén voltam ittas, nem volt magas a véralkoholszintem. Összeüköztem valakivel, de nem sérült meg senki.
A pszichiátriákon nagyon sok a visszaélés, ezt mindenki tudja. Engem vizsgálat nélkül zártak be, nem volt semmi tünetem, sem akkor sem máskor. Azt mondták, hogy a másik orvos, aki nem is pszichiáter azt állította, hogy "furcsán viselkedek". Köszi. Utána meg legyógyszereztek mindenfajta indok és magyarázat nélkül. A zárójelentésben meg össze-vissza hazudoztak, nem hittük el, amiket összehordtak, amikor itthon elolvastuk. Azzal meg, aki azt mondja, hogy egy orvosnak mindig igaza van, és tévedhetetlen, sajnos nem tudok vitatkozni.
Beszélj a betegjogi képviselővel, és rágd az ügyvéded fülét az igazságügyi szakértő miatt. Ha igaz, amit mondasz, akkor az eljárás tele van szakmai hibákkal.
Skizofréniában nincs olyan, hogy gyógyult. A tüneteknek hónapok óta jelen kell lenniük a diagnózishoz. A pontos diagnózishoz interjúra van szükség, ami nem 5 perc, inkább 45-60. Erről jegyzőkönyvet kell írniuk. Ha tényleg nem beszéltél se orvossal, se pszichológussal, a jkv hiánya fel kell, hogy tűnjön a szakértőnek.
Ha készült Rorschach vagy Szondi, arról ugyancsak kell, hogy legyen jkv. A legtöbb helyen kérnek pszichológustól dfferenciáldiagnózist, amit rendszerint ilyen tesztekkel végeznek.
Ha nem történt vizsgálat, nincs jkv, vagy a jkv hiányos, az ki kellene, hogy szúrja a szakértő szemét. Ha mégse, azt jelezd az ügyvédednek, esetleg kérjetek másik szakértőt. Mindazonáltal keríts valakit, aki ért a betegjoghoz! Ez azért is lenne fontos, mert "műhiba" pszichiátrián is létezik.
Továbbá ki kéne derítened, hogy etikai vétséget kinek jelenthetsz! Pszichológusok esetén etikai vétségekkel a Magyar Pszichológiai társaság foglalkozik, szóval, ha a klinikai pszichológus követett el hibát, és a vád megalapozott, azt a társaságnak ki kell vizsgálnia. És ha már vizsgálódnak, javulnak az esélyeid. Az orvosoknak is kell, hogy legyen ilyen fóruma.
Szóval, szerintem, keress egy jogi képviselőt, aki otthon van a betegjogban, jelentsd az esetet a megfelelő etikai bizottságnak (Talán a Magyar Pszichiátriai Társaságnál), ill. keríts egy pszichológust, aki kivizsgál, vagy elküld valakihez, aki kivizsgálhat!
Tehát azt állítod,hogy két helyen is "félrekezeltek".
A balesetin egészségesen intubáltak
és a pszichiátrián egészségesen betegként kezeltek.
Itt mindenki hülye. Milyen jó,hogy te nem.
Ha nincs semmi bajod,azt az igazságügyi szakértő 2 óra alatt kiderítené. és az ügyvéd nem mondana olyanokat, hogy bezárhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!