Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbeteg vagyok? Ez örökölhető?

Pánikbeteg vagyok? Ez örökölhető?

Figyelt kérdés
Szóval ma hazafelé tartottam, felszálltam a buszra, elkezdtem remegni és alig kaptam levegőt, nagyon erősen dobogott a szivem. Aztán találkoztam anyuval és mikor mentünk haza olyan érzésem volt ohgy meg fogunk halni. Meg még mindig halálfélelmem van... Elég stresszes vagyok, önbizalomhiányos, mindig is sokat csúfoltak de nem vettem magamra, viszont most hallottam megint és emiatt nagyon durván rossz kedvem lett (tegnap). És ráadásul anya (is) pánikbeteg. Le lehet küzdeni?
2011. máj. 14. 15:37
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

pszichológus vagy pszichiáter nagyon sokat tud segíteni.

én is pánikbeteg vagyok,járok pszichológushoz.

régen anorexiás voltam akkor pszichiáterhez jártam és nagyon sokat segített hiszen élek:)

meg persze a család és barátok is rengeteget segítenek,vigyáznak rám,szeretnek.

a háziorvosom xanaxot akart felírni nekem de én azt nem szedem.

magne b6ot kezdtem el szedni,az is sokat segített.amióta járok a pszihológushoz már az se kell szinte.

2011. máj. 14. 15:45
 2/19 anonim ***** válasza:
Sajnos a hajlam örökölhető.Többféle képpen is lehet ezen segíteni.Segíthet, ha változtatsz a hozzáállásodon.Nem stresszelsz, nem törődsz a csúfolkodással.Másik lehetőség, hogy pszichológust keresel és ő megtanít olyan módszerekre, amik elterelik a figyelmed, amikkel leküzdheted, megelőzheted a rosszullétet.És kereshetsz pszichiátert is, az gyógyszert ír fel, a tünetek csillapítására.ezek a módszerek együtt is alkalmazhatók.a lényeg, hogy minél hamarabb kezeld, kezeltesd ezt az állapotot, másként rosszabbodhat.
 3/19 anonim ***** válasza:
jobbulást!
 4/19 anonim ***** válasza:

Ez nem pánikbetegség. Még.

Csak pánikroham... És nagyon jó, hogy idejében elkezdtél vele foglalkozni, beszéld meg otthon a szüleiddel, és nagyon fontos: emiatt ne legyen rosszkedved. Ez egy önmagát gerjesztő dolog. Ha tegnap rosszkedved volt emiatt, az egész hetedet megalapozza, a hangulatodat, kikészít, stb.

Foglalkozz vele, de ne úgy állj hozzá a dologhoz, hogy anyukád is pánikbeteg, te is az leszel, és örökké fog tartani.

Le lehet küzdeni, nekem 1 évig tartott, amiben az utolsó fél év olyan volt, hogy néha-néha eszembe jutottak a kellemetlen dolgok (az érzés, vagy a halálfélelem), de már ekkor se nagyon volt rám hatással, tényleg jobban lekötött a mindennapos tevékenység, meg ilyesmi.

2011. máj. 14. 15:58
 5/19 anonim ***** válasza:

Első válaszoló:

na látom, te már jó úton haladsz. Én is b6ot vettem be, az volt a max, már csak a placebo miatt is. Előbb-utóbb téged is jobban le fognak kötni a körülötted történő dolgok (ha még mindig vannak kellemetlen pillanataid), és szép lassan kinövöd ezt az állapotot. Én még máig nem tudom, hogy pontosan mi okozta az enyémet, talán egy picit a hipochondriára vagyok hajlamos, ez hozzásegített.. De már ezt a rossz tulajdonságot is elvetettem, plusz az is csak egy ál-tevékenység, az ok a háttérben húzódik, főleg önbizalomproblémák (ez mind a hipora, mind a pánikrohamokra is igaz lehet!)

2011. máj. 14. 16:02
 6/19 A kérdező kommentje:
Csak az a baj hogy 1-2 éve már nagyon stresszes vagyok, és nem tudom hogy legyenek pozitív gondolataim :( de majd max felkeresem a suli pszihológust, anyáékkal nem biztos h meg tudom ezt beszélni:S köszi mindenkinek a választ!!
2011. máj. 14. 16:04
 7/19 anonim ***** válasza:

első vagyok.

igen nekem is főleg önbizalom problémák meg a sok családi veszekedés vezett ideáig de hálistennek úgy érzem tényleg kezdek kilábalni:)

2011. máj. 14. 16:06
 8/19 anonim ***** válasza:
Mi az oka? Az nagyon nem jó és kihathat az egészségi állapotodra már, ha ilyen régóta húzódik...
2011. máj. 14. 16:06
 9/19 anonim ***** válasza:
Azt jegyezd meg, első válaszoló, hogy lehetnek még hullámvölgyek, most azt érzed, minden oké, aztán másnap ismét nyomott a hangulatod. Ehhez szokj hozzá, és ez nem feltétlenül rossz, ebből látszik, hogy javul a dolog, ezeknek nyomott hangulatú periódusoknak száma idővel csökken, és azt veszed észre, hogy már minden oké :)
2011. máj. 14. 16:08
 10/19 anonim ***** válasza:
igen persze mindig vannak az ember életében hullámvölgyek,de igyekszem mindig lefoglalni magam valamivel,hogy ne járjon hülyeségeken az agyam.:)
2011. máj. 14. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!