Pszihológus életvezetési tanácsokat is tud adni?
Szükségem lenne valakire aki segít összeszedni a céljaimat, segít megtallni a motivációimat, rendbe tenni a napirendemet, és úgy egyáltalán koncentráltabbá, célorientáltabbá tenni az életem, majd meg is kérdezi, hogy úgy csináltam-e a dolgaimat, ahogy megbeszéltük.
Egy ideje szörnyű tehetetlen lustaságba kezdek süllyedni, és mindenbe csak belekezdek, de nem csinálom normálisan, fásult vagyok, a munkámmal folyamatosan csúszom, és nem azért, mert béna vagyok, vagy más foglalkoztat, hanem egyszerűen azért, mert nem csinálom.
Valóban igénybe lehet venni egy szolgáltatást, aminek életvezetési tanácsadás a neve. Ez persze messze nem jelenti azt, hogy majd jól megmondják, mit kell tenni.
A tanácsadás, mint olyan, kevésbé mély, mint a pszichoterápiák, a találkozási alkalmak száma rövidebb, a pszichológus pedig direktívebb.
Persze, az életvezetési tanácsadás a pszichológus egyik kompetenciája. A fentiekhez. Nyilván nem a pszichológus fogja konkrétan megmondani, mit tegyen a kérdező, de meg tudja ismertetni olyan módszerekkel, amiknek a segítségével a saját énhatékonyságát a kérdező növelheti.
(csak néhány példa: autogén tréning, fokozatos felafatnövelés, szalámi technika)
"Egy ideje szörnyű tehetetlen lustaságba kezdek süllyedni, és mindenbe csak belekezdek, de nem csinálom normálisan, fásult vagyok, a munkámmal folyamatosan csúszom, és nem azért, mert béna vagyok, vagy más foglalkoztat, hanem egyszerűen azért, mert nem csinálom."
Ez rám is 100% igaz. Lusta vagyok és hajlamos a halogatásra. Talán annyi a különbség, hogy azért a munkahelyi munkáimmal (még) haladok rendesen. Tehát nálam egyértelműen segít a "külső nyomás".
Én már gondoltam arra, hogy keresek valakit, akinek hasonló a problémája, és lehet, hogy éppen ezért könnyebb lenne erről elbeszélgetni rászletesebben, majd kitalálni, hogyan tovább, és behajtani egymáson azt, amit eltervezett...
Mivel kölcsönösen segítenénk egymást, így még anyagilag is spórolni lehetne.
Persze ehhez szükséges a bizalom, stb is.
Ha gondolod, beszélhetünk erről.
Ami engem illet, már felnőtt vagyok (tehát nem tizenéves gyerek), dolgozom és én is szeretném egyenesebbe hozni a dolgaimat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!