Egy 24 éves zártosztályt megjárt bipoláris zavarokkal küszködő betegnek milyen esélye van arra, hogy valaha pszihológus vagy pszihiáter lesz?
ha tünetmentesíteni tudod magad, akkor akármennyi.
PsziChológus, psziChiáter. C-vel, ha már ezt a szakmát akarod választani.
Azt szokták mondani, hogy teljen el két év a teljes tünetmentességtől. Amíg benne vagy a betegségben, ellenjavallt. Azért is, mert függetleníteni kell magadat a saját problémáidtól, amikor a kliensre figyelsz, és azért is, mert a kliensek érzései, a terápiában történtek nagyon komolyan visszahatnak mgára a terapeutára, akinek emiatt szupervízióba kell járnia egy kollégájához; ha pedig a terapeuta instabil, akkor ő maga kerül veszélybe.
Utolsó, te az vagy?
Akarsz beszélni róla? :)
A bipoláris betség nem probléma, hanem betegség aminek a megoldsa önmagaában kevés, kezelni kell, de sajnos nem mindeni jut hozz a jó kezeléhez...
egyik ismerősöm pont bipoláris zavar, mániás depresszió felpörgött szakaszból jön ki, de az injekció amit kap + litiumtól, annyira reszket, hgy hihetetlen...
Akinetont szed... Tudtok ennél jobb gyógyszert erre?
Hasonló céljaim vannak, mint neked. Diagnózisként skizofrénia. megjártam már a zártosztályt, végigszedtem az antipszihotikum kínálatot, majd 4 év múlva kiderült, hogy közöm nincs a skizofréniához. Gyógyszert sem szedek már. Az orvosok meg csak vonogatják a vállukat, hogy hát előfordul az ilyen félrediagnosztizálás. Hogyne... az ő trehányságuknak köszönhetően. Részben ezért is szeretnék ezzel foglalkozni. Hogy legalább egy kicsit hozzájárulhassak ahoz hogy mást ne hurcoljanak így meg mint engem.
Egyszóval.. miért ne?;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!