Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Igaz, hogy a depresszió...

Igaz, hogy a depresszió befelé fordult agresszió?

Figyelt kérdés
2011. máj. 8. 22:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem. Nekem a depresszió azért van/volt mert rájöttem hogy nincs semminek értelme és hogy az emberek csak szerepeket játszanak és én nem akarok szerepeket játszani de ezt követeli tőlem a világ stb.

Nem látom a kapcsolatot a kettő között.

2011. máj. 9. 00:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sincs kapcsolat. A depressziós nem agresszív, se kifelé se befelé. Ők mindent értelmetlennek látnak.
2011. máj. 9. 01:13
 3/6 anonim ***** válasza:
81%
Igen, gondoljunk csak az öngyilkosságra, vagy a mostanában gyakori "vagdosásra", ezeket mindíg depressziósok követik el, és ez önmaguk felé fordult agresszió.
2011. máj. 9. 08:46
 4/6 anonim ***** válasza:

a depresszió egy testi betegség, a búbánatosság meg egy hangulat. tehát a depressziónak nincs köze az agresszióhoz mert nem lelki eredetű. akkor sem ha minden második tizenéves "depis" mert elhagyta a pascsyja és nincs új ruhája

00:36 szívesen beszélgetek veled erről ha van kedved. privátban is megkereshetsz

08:46 ez igaz, de nem minden esetben öngyilkos a depressziós. sőt, többnyire levert élettelen, mert nem hangulat váltja ki az állapotot. aki azért öngyilkos, mert utálja magát, az meg nem biztos hogy depressziós is. ezért nehéz megkülönböztetni a valós depressziót a rosszkedvtől, mert ma összekeverik a kettőt, és azonos tüneteket is mutathat.

2011. máj. 10. 08:42
 5/6 anonim válasza:
100%
Szia! Én voltam depressziós kb. 3-4 hónapig, de szerencsére az "enyhébb fajtából", így nem volt szükség gyógyszerekre. Ahogy jött, úgy el is múlt, amikor új környezetbe kerültem. Szerintem sok minden hozzájárulhat a depresszió kialakulásához, de leginkább arról van szó, hogy nem a belső normáid szerint élsz, nem mersz változtatni, vagy valaki más elvárásainak akarsz eleget tenni. Elutasítod az aktív életet, a felelősségvállalást, az érzelmeket. A depressziós emberek életéből hiányzik az öröm, a vitalitás és a mozgás. Fásultak, mindent negatív színben látnak, kimerültek... Semmihez sincs erejük: sem élni, sem meghalni. Gyógyszeres kezelés hatására kilendülhetnek ebből az állapotból... ilyenkor nagyon oda kell rájuk figyelni, mert sokan a felépülés első szakaszában követnek el öngyilkosságot. A depresszió tényleg komoly dolog, nem csak szimplán rosszkedv...
2011. máj. 12. 15:54
 6/6 anonim ***** válasza:

A depresszió éppenhogy egy nagyon passzív állapot, gyengeség, tehetetlenség jellemzi, mint ahogy az előző válaszadó nagyon helyesen leírta. Az agresszió ennél jóval élettel telibb, még ha önmaga ellen is irányul - ilyenkor a személy legalább tudatában van annak (ha máshogy nem, hát ösztönösen) hogy valami nem oké, viselkedése pedig harc, tiltakozás. Hogy a cselekvés önmaga ellen irányul az amiatt van, hogy a személyen akinek valójában szánná a bántalmazást, valamiért nem tudja, vagy nem meri kiélni az agressziót. Fiataloknál ezért is gyakori az ilyen (és nem a divat-emósokról beszélek) mert a szülő, a tanárok, az osztálytársak úgyszólván védve vannak ettől.

A depresszió, vagy agónia állapotában az illető már feladta: nem lát semmiféle kiutat, elfogadja, hogy az élet ilyen, hogy a kihívás túlnőtt rajta, ezért megpróbál elvegetálni, várja a megváltó halált, hogy ez az állapot végre véget érjen, ahhoz azonban gyenge, hogy mindezt önkezűleg hajtsa végre. Ilyen a sanyarú házasságban tengődő asszony, vagy férj, illetve sok kábítószeres és hajléktalan. Az esetek többségében a depressziós valamilyen pótcselekvésbe menekül, ez lehet a kábítószer, vagy az alkohol, de ugyanez a szerepe a tv-sorozat-, vagy a net-függőségnek is.

A depressziósokon úgy lehet segíteni, ha rávezetjük, hogy az életében hol van az a pont, ahol "beragadtak a dolgok", amin nem tud tovább lépni - ez lehet lelki ok (pl nem bír elszakadni valakitől) de akár fizikális korlátozás is (bezártság, kényszerű együtt élés számára rossz hatású emberekkel, korlátozott lehetőségek). Ha ezt sikerül megszüntetni, a depresszió is elmúlik - ezért a környezetváltozás az egyik legjobb gyógymód.

2011. máj. 20. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!