Hogyan tudom leküzdeni a transzfóbiát?
Az unokatestvérem körülbelül fél éve bevallotta hogy ő FtM. Azt, hogy valamiért lelkesedik a lányos, meleg pasik iránt, eddig is tudtam, nincs vele bajom.
Igazából nincs vele bajom, hogy uncsinővér helyett uncsibátyám van, de vannak "botlásaim".
Párszor véletlenül elszóltam magam, először akkor amikor coming outolt. Vigasztalni próbáltam, de utólag belegondolva eléggé bántó lehtetett amit mondtam. Eddig csak hallomásból tudtam ilyen emberekről, és felkészületlenül ért. Ennek kapcsán eléggé eltávolodtunk egymástól, ő valószínüleg azért mert azt hiszi, nem tudom elfogadni, én meg amiatt mert bűntüdatom van, és nem akarok a további bénázásommal még több lelki sebet okozni neki.
Mostanság egy családi összeülésen ahol ő is ott volt, véletlen kikotyogtam a dolgot (a család idősebb tagjai nem tudják). Utánna persze igyekeztem menteni a helyzetet, szóval nem lett belőle baj.
Szörnyen érzem maga emiatt, végülis nem véletlen hívják fóbiának, én is szinte betegségnek érzem ezt, szeretnék rendesnek lenni vele szemben... kérlek segítsetek.
Különösen transznemű emberek segíthetnének abban, hogy mi az ami bántó lehet, mi sérti őket leginkább a környezetük reakciójában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!