Akinek szociális fóbiája van, az nem jár temetésekre?
hát hallod, azért ne haragudj, durva lenne ha emiatt nem mennél el mondjuk a saját anyukád temetésére ..
én mindent megértek, csak éppen pontosan tudom, hogy éppen a szoc. fóbia valamennyire kezelhező, szal erősen feltételezem, hogy semmiféle pszichológussal, pszichiáterrel nem állsz kapcsolatban
vagy igen?
nekem ez vad, tudod ismerek én is úgymond szocfóbiást és bizonyos élethelyzetekben elő jön neki, de azért, hogy ennyire extrém mértékű legyen, hogy egy temetésre se (ami se nem zárt tér, se nagy zsófoltság nincs, mint egy buszon), na azért az már sok
de amúgy akkor hogyan tudod a mindennapjaidat élni? csak olyan apróságok mint suli, munkahely ??? bolt ?? ezek közül semmi?
Második,
a válaszodat kinek címezted?
Nekem is van, és rettenetes dolog még csak elképzelni is, hogy emberek közé menjek, de a nagypapám temetésére elmentem.
Igaz, nem a családom mellé álltam, hanem a hátsó sorba a férjemmel. (sokaknak meg is volt a véleményük, de nem érdekelt, mert OTT VOLTAM. Az meg az én dolgom, hogy miért hátul álltam)(azért álltam a hátsó sorban, mert a rosszullét ott kevesebb feltűnéssel jár).
Én általában pontos tervet szoktam készíteni ilyen esetekre.
- megtervezem az érkezés időpontját
- melyik úton lehet megközelíteni
- hová tudok állni/ülni feltűnésmentesen
- ha nem bírom tovább, merre tudok lelépni
Így általában sikerül.
igen, egy kényszeres menekülési terv készítése szinte minden szocfóbiásnál megvan, na de attól még durva és kezelni kellene
én nem értek egyet azzal, hogy "van és kész, mindenki fogadjon el így", na nem, ugyan ez a könnyebb út persze, de azért mégis kéne tenni valamit legalább a csökkentésért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!