Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen hatása van annak ha...

Milyen hatása van annak ha valaki antidepresszánsra iszik?

Figyelt kérdés
Milyen hatása van annak ha vki antidepire iszik töményet? bele lehet halni vagy csak felerősíti az alkohol hatását és így kevesebbet kell inni erősebb ittas állapothoz?
2011. ápr. 20. 22:10
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
igen az a hatóanyaga. ha felerősíti az alkoholt az nem annyira baj mert azt úgyis észreveszem és akkor nem iszom többet csak mondjuk ha megállítaná a ketyegőmet az más kérdés lenne.
2011. ápr. 20. 23:11
 12/29 A kérdező kommentje:
igen,amúgy rendszeresen szedem, nem alkoholizálok minden héten, csak tényleg azért fél évnél további szedésnél már 1-2 alkalmat nem hiszem hogy ki tudok iktatni. Amúgy fantasztikus ez a bogyó, 3.napja szedem de már hat,mintha kicseréltek volna (jó értelemben)! :D
2011. ápr. 20. 23:14
 13/29 anonim ***** válasza:

örülök hogy neked ez beválik. azt tudom mondani hogy bulizz de mértékkel és igyál vizet is mert az alkohol maga szárít és a bogyó is szárít úgyhogy egy kis üveg ásványvíz mindenképp csússzon le.

mértékkel és akkor nem lesz baj.

2011. ápr. 20. 23:21
 14/29 anonim ***** válasza:
Igen, az a hatóanyaga. De a gyógyszergyárak minden vizsgált mellékhatást felsorolnak, és csak azoknak van nagyobb esélyük amit a nagyon gyakori kategóriába sorolnak. Meg azt sem szabad elfelejteni, hogy saját magukat is védik egy esetleges pertől. Ha nem sorolnának fel ennyi mellékhatást, simán fel lehetne jelenteni a gyógyszer gyártóját ha valami történne. Tudom, magam is biológus és gyógyszerkutató vagyok.
2011. ápr. 20. 23:23
 15/29 A kérdező kommentje:
de amúgy az a sajtos dolog azért megdöbbentett, nem tudtam hogy vannak olyan gyógyszerek aminél még az olyan ártalmatlan kaja mint a sajt tilos lenne.
2011. ápr. 20. 23:29
 16/29 anonim ***** válasza:
Ez azért van mert egy bizonyos tiramin nevű anyag lebontását is gátolják, ami megtalálható a sajtban, de még bizonyos köhögés elleni gyógyszerekben is, és ezekkel kölcsönhatásba tud lépni. A tiramin emeli a vérnyomást, és mivel ez a gyógyszer meggátolja ennek a lebontását, végzetes is lehet.
2011. ápr. 20. 23:41
 17/29 anonim ***** válasza:
Ezért is csak a legvégső esetben írnak már fel ilyen szereket, de abban az esetben mindig komoly felvilágosítást kap a beteg. Azt hiszem alaposan kiveséztük ezt a témát. A modern antideprensszánsok leggyakoribb mellékhatása egyébként a szájszárazság, ezért a víz ivása valóban ajánlatos, ahogy az egyik válaszoló már írta is.
2011. ápr. 20. 23:46
 18/29 anonim ***** válasza:

coaxilra nekem azt mondta hogy rosszul lehet tőle lenni , magyarul végighányod az estét

de emberfüggő is

2011. ápr. 21. 00:20
 19/29 anonim ***** válasza:

még annyi hogy úgyis észreveszed háát

én nyugtatónál mondtam ugyanezt hogy felerősíti a hatását , nem baj nem iszok annyit

amikor éreztem hogy már sok lesz abbahagytam a piálást , de a következő kép az volt hogy a kórházban ébredek :D

2011. ápr. 21. 00:24
 20/29 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam hogy nem fordulhat elő más mellékhatás, mondjuk nagy részük inkább az elején. De amint nagyon helyesen leírtad, erősen egyéni érzékenység függő is. Van aki a frontintól is rosszul van, pedig az nem olyan erős szer, mégis. Sokszor inkább a vivőanyagok a felelősek, sokan rosszul tolerálják ezeket.
2011. ápr. 21. 00:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!