Ma kellene elkezdenem a Rexetint szedni, de félek. Van valaki, aki használ? Mik a tapasztalatok?
Arról van szó, hogy pánikbeteg vagyok és depressziós, rengeteg orvosnál jártam, de mindenhol csak homeopátiás szereket kaptam, mivel azt mondták ha ilyen fiatalon kapnék antidepresszánst, hajlamos lehetnék öngyilkosságra a felmérések szerint meg, hogy nem kéne ilyen fiatalon szednem, blablabla...
De egyre rosszabbak a tüneteim, ott tartok, hogy az elmúlt 2 hónapban szinte nem is voltam iskolában, mert nem merek, félek a metrón, a buszon, tartok a tömegtől, az emberektől... Az osztályfőnököm főleg frusztrál, egyszerűen kiver a víz mikor vele van órám...
Sokat sírok és pánikolok/elájulok...
Anyukám szed Rexetint és nemrég kitalálta, hogy nekem is ad belőle, naponta fél szemet mert biztosan nekem is segítene.
A háziorvosom belement, azt mondta egy próbát megér, viszont én félek tőle, olyanokat olvasok hogy valaki negyed szemtől is nagyon rosszul lett és kórházban kötött ki, stb...
Tudom, hogy egy ideig ( azt mondták, kb 1hét ) Lehetnek mellékhatások, szédülés, alvászavar, ingerlékenység, agresszió, de aztán elmúlik...
Tehát a lényeg, hogy félek bevenni ( most kéne )
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Mi a véleményetek?
L/17
Kedves 17 éves lány.
Lehet, hogy rengeteg orvosnál jártál, de sajnos a szakterületüket nem írtad le. Ugyanis van ifjúsági pszichiáter is, aki nem csak homeopátiás szert írhat fel, hanem rendes gyógyszert is. És ha pszichiáternél jártál, és ő javasolta ezeket a szereket, akkor úgy ítélte meg, hogy nincs is másra szükséged. Anyukád gyógyszerét semmiképp ne szedjed. Menj pszichiáterhez, és csakis kizárólag az ő általa felírt gyógyszert szedjed be, vagy tedd azt, amit ő javasol.
Jártam pszihiáternél és vagy 4 gyermekpszichológusnál is. Egyik sem segített, sőt kettőtől megkaptam, hogy kezelhetetlen vagyok és nem tudnak velem mit kezdeni.
Anyukám közölte, több orvoshoz nem hajlandó elvinni. Nekem pedig nincs pénzem, hogy magam járjak. Gondolom tudjátok, nem egy olcsó mulatság...
:(
Holnap menj el a területileg illetékes idegosztályra.
Előtte kérdezd meg telefonon kell-e beutaló a körzetitől.
Ott majd írnak fel neked megfelelő gyógyszert.
Kedves kérdező!
A pszichiáter ingyért van! De elmenni hozzá neked kell. Szakrendelő, felhívod a pszichiátriát, és megkérdezed, mit kell tenned, hogy szakorvoshoz juss. És ha ott fogadnak 17 évesen is, akkor csak időpontot kell kérned, és elmenned. Szakorvos olyant nem mond, hogy gyógyíthatatlan vagy. Még azt sem mondhatja, hogy csak hisztis vagy, meg beképzeled magadnak a betegséget. mert pont ezek a tünetek mutatják, hogy pszichiátriai kezelésre lenne szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!