Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichiátria miért olyan...

A pszichiátria miért olyan ijesztő?

Figyelt kérdés
2009. febr. 28. 11:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
85%

Nemrég volt a HIRTV-ben egy műsor, és ott kb ilyesmi volt a téma, és elismerték teljesen nyíltan, hogy ugye nem is olyan régen létezett a "politikai pszichiátria", azaz aki rendszerellenes volt, azt dilisnek nyilváníttatni, és el van intézve, valamint "kezelgetni", hogy jobb belátásra térjen ...

Talán az idősebb generációsoknak innen is származik az a mindenhatóság-érzése, pont ezért minden tiszteletem az olyan fiatalabb generációs pszichiátereknek, pszichológusoknak, akik valóban hivatásuknak tekintik a pályát, csak az a baj, szerintem nem ez a többség.

2009. márc. 3. 12:25
 12/19 anonim ***** válasza:
69%

17:44-esnek:

Most mi a valóság? Én pont most napjainkban hallotam egy ismerőst paanszkodni, hog yhát szívesen elvinné a lányát, de nemrég ápolónőként ott dolgozott, és így jobbnak látja, ha mégse ... talán mert látta mi folyik ott. Ja és az se az én kitalációm, hogy csak úgy mosolyogva megjegyezte, hogy "meg pénze sincs annyi, amennyit ezek elvárnak a zsebükbe kezdetnek" ... na no comment.

Ha van kivétel, akkor ezer bocsánat !!!

2009. márc. 3. 12:29
 13/19 anonim ***** válasza:
89%
Én voltam Kméten.a pszichiátrián 5-ször 6 hetet,ennyi egy kezelési idö.Depresszios vagyok azaz mentálissan sérült.Édesanyám meghalt,ugyan ebben az idöszakban ment tönkre a házasságom,kibuktam.Feküdtem a szub.intenziven mikor mentö szállitot be.Öngyilkossági kísérletem soha nem volt.2 évbe telt mire el találták a gyogyszereim amivel tünetmentessé tudtak tenni.Igaz,vannak súlyos esetek,elég sokszor megfordultam a korházba,de amiket egy páran írtak,nem tapasztaltam,nem láttam.A pszichiáteremmel 6 éve folyamatos a kapcsolat tartásom,mivel állando gyogyszeres kezelés alatt állok.Nagyon segítő kész,pénzt a 6 év alatt nem fogadott el.Nem tudok rá,se azokra az orvosokra akik kezeltek,vagy találkoztam velük rosszat mondani.2 gyerekem van,részben nekik köszönhetem,hogy talpra álltam....De nem minden orvos,korház egyforma,sajnos.
2009. márc. 3. 17:42
 14/19 anonim ***** válasza:
85%
Nem akarok senkit elijeszteni de az elektrosokkot még ma is alkalmazzák,de persze kíméletesebben mint régen.Én is azt hittem hogy ilyen már nincs,de tavaly egy ismerősöm(17 éves leányzó)felkerült Pestre a pszichiátriára,és 16 alkalommal sokkolták!!!Még mindig várják,hogy mi lett az erdménye.
2009. márc. 4. 07:43
 15/19 anonim ***** válasza:
85%
Örülök, hogy más is megerősít ebben az elektrosokkos dologban ... persze én vagyok paranoiás tudom, ezzel együtt akkor én hagyom magam így paranoisának, minthogy "kezelni" akarjanak.
2009. márc. 4. 11:37
 16/19 anonim ***** válasza:
78%
ezek a válaszok már regebbiek,de én is szinesiteném,én depresszios voltam,elmentem pszichiáterhez,kaptam xanaxot,meg még két féle szert,olyan függö lettem mint a huzat,és ugy jöttem le rola mint egy kökemény drogos(pedig még a füvet se probálltam ki az elött)egy mocskos szemét játék a tudomány mögé bujva,normális emberi érzésekre rányomva különbözö szar ,,diagnozist,,és azt hiszik a mentális betegségre jo a vegyi,kémiai szar,amitöl élö zombivá válsz és folyton ki akarod nyirni magad.....tudomány mi,és a felháborodás okkal van,arrol nem is beszélve hogy önmagamon kivül két fiatal nöt ismertem akik pszicho drogot szedtek,de egyik sem tudja elmondani már a véleményét,mert mindkettö szabályosan kivégezte magát,az egyik olyan brutálisan h vonat alá ugrott 25 évesen....normális érzésu ember nem megy el ez melett szo nélkul,a masik nagyon sokszor volt rossz hangulatban,letörve,3 honapig volt bent kezelésen,de mielött megölte magát,semmit nem érzékelt már,nem ismert fel,pedig a legjobb barátnöje voltam,két gyereket hagyott itt,30 éves volt,hiába kérték az orvost ,inkább legális hohért hogy csökkentse az adagját....mi ez ha nem nyilvános átbaszás?
2010. máj. 29. 12:42
 17/19 anonim ***** válasza:
78%
CCHR.hu-ez segitség-Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért-ök legaláb tesznek azért h védjék az embereket az ilyen visszaélésekkel szemben,egyetlen segitség....ez elgondolkodtato azert,én végig olvastam
2010. máj. 29. 12:48
 18/19 anonim ***** válasza:
77%
Úristen...én mnni fogok a nyáron :S
2010. jún. 29. 12:32
 19/19 anonim ***** válasza:
Talán mert túl sok volt a visszaélés,talán mert nincsenek eredmények,de ha vannak is olyan csekély hogy a maradék kezeletlen ember túlontúl nagy szám.Talán mert a lélek betegségét nem lehet gyógyszerrel kezelni,talán mert az hogy élve kisütik az agyat nem megoldás csak egyenesen a halálba küldés,és talán mert az emberek lassan felébrednek ebből és elgondolkoznak dolgokon.Az elektrosokk...én nem is tudom mit írjak erre egyébként,olyan szinten felháborítónak tartom ezt a tevékenységet,pláne hogy azt ,,elvileg,, tanult és értelmes emberek alkalmazzák vagy alkalmazták...élve kisütni valakinek az agyát....mire megoldás ez?Mert az életre biztos hogy nem!Es talán mert ezek a módszerek a pszichiátria bölcsöi,erre épült a ,,tudomány,,Pont a mai napon döbbentem rá hogy hemzseg a net a mentális betegséget leiró emberektől,hol segítséget kérnek hol szeretnének leszokni egy függőséget okozó antidepresszánsról...hát borzasztó...túl kevés az az arány aki gyógyult,alig lehet ilyenre bukkani.Az esetek 5 százalékában,gondolj bele ha a valódi orvoslásnak ilyenek lennének a statisztikái,lassan ember nem élne a földön.
2013. febr. 12. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!