Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Temetésen röhögőgörcs?

Temetésen röhögőgörcs?

Figyelt kérdés
Egy éve kb. egy temetésen voltam, egyik közeli ismerősöm kért meg hogy kísérjem el. Az elhunytat alig ismertem, kétszer ha láttam életembe. Kedves ember volt de egyáltalán nem közeli ismerős vagy rokon. (idős nénike) Én nagyon sajnáltam őt, hogy meghalt, de előre féltem mi lesz a temetésen mert nem nagyon bírom a zokogó tömeget. És ott sem ismertem szinte senkit. Jó, tudom a vallásos emberek biztos másképp gondolkoznak, de kínszenvedés volt végighallgatni a pap szövegét de amikor az a meglett idős bácsika a fekete lepedőjében ott dalra fakadt, hát azt hittem menten röhögőgörcsöt kapok. Milyen ciki lett volna, de végül csak hátrébb álltam egy kicsit és próbáltam valami rosszra gondolni, de a szenvedés percei voltak... Másnak is van ilyen? Amikor nem lehet, akkor valami csikiz belülről hogy nevess nevess nevess...
2011. ápr. 5. 13:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
89%
szerintem nem illem dolga az ilyesmi,néha az ilyen rátör az emberre,minden ok nélkül,akivel nem esett meg,majd meg fog...
2011. ápr. 5. 16:41
 22/28 anonim ***** válasza:
86%

a betmenes válaszolónak piros pont, egyet értek vele:)

csak annyit fűznék hozzá, hogy

1. a dédnagyanyám temetése után gyerekkoromban azt kérdeztem a szüleimtől - "Nektek hogy tetszett?" (azt hittem, ezt is előadásként kell értékelni...)

2. mindkét nagyapám esetében, amikor megtudtam, hogy meghaltak, önkéntelenül is elnevettem magam.

3. annak a nagypapámnak a temetésén, aki felnevelt én is majdnem elröhögtem magam a papon, pedig bőgtem rendesen...

de mivel ateista vagyok, zsidó iskolába jártam, nagypapám pedig csak enyhe agyf.szt kapott, akárhányszor a nagyanyám egy foszforeszkáló kis szűzmáriától kért nekünk vizsgákkor jó jegyeket, hát volt benne valami keserédes, valami groteszk, ahogy a pap - akinek fingja nem volt a nagypapámról - elmondja, milyen ember is volt... a hab a tortán az istenes rész volt. ott mérgemben majdnem megkértem, hogy fogja be a száját, mert megakadályoz benne, hogy úgy tegyem meg a nagypapámmal az utolsó földi utunkat, ahogy azt én szeretném. ott pedig nincs helye a szentrizsának. a nevetés inkább a csalódottságomból jött, hogy ennyi, még csak le se szarják az embert, pedig itt az utolsó lehetőség, hogy úgy mindent belepréseljünk ezekbe az utolsó percekbe, ami csak a halottról kellene, hogy szóljon... és nem a fizetett rinyanénikről meg egy sablonszövegről meg a kínos percekről...:P

2011. ápr. 5. 18:14
 23/28 anonim ***** válasza:
91%

Minden együttérzésemmel- Hát én néhol könnyesre röhögtem magam1!!! :):):)

13:26,kérdező és utcsó- nagyon jó fej emberek lehettek -Istenkém, mért nem ismerek én ilyen jó kedélyű emberekből többet - meghazudtoljátok a magyar valóságot . :)

Én is szeretném ha úgy temetnének hogy egy kedves dögös blues szám szól és az embereket sütit esznek beszélgetnek ,majd a legvégén Gospelt énekelnek ,nevet, sírnak mind1.

A tengerentúlon ez működik ,egészségesebb is ott a lelkület ,és valódibb is a hitük..

Annyit szenvedünk ,annyit szomorkodunk életünkben is (feleslegesen) sokszor, a lélek ki is éheződik, a groteszk helyzeteknél pedig olykor nincs,viccesebb, emlékezetesebb ..

(Nyilván más az is ha valaki tragédia áldozata lesz ,és az is ha "természetes úton" koránál fogva távozik ..)

2011. ápr. 5. 22:42
 24/28 anonim válasza:

Persze, van amikor rájön az emberre, ez nem is baj, (én amikor tehetem, órahosszat hülyülök haverokkal, már majdnem ki is tiltanának a menzáról :D )

De ebben az esetben tényleg tiszteletlenség !LENNE!, ha tényleg elröhögnéd magad, mit sem törődve a helyzettel, erre biztos, más kommentet is írnák, de most csak annyit tudok mondani, hogy megesik, és attól függetlenül nagyon jól tetted, hogy inkább félrevonultál...

...Talán nem lehet, hogy amiket a kommentelők leírnak, összefüggésbe van azzal, hogy így dolgoztátok (dolgoztad) fel a rossz eseményeket?

Jó éjt! BG(F/15)

2011. ápr. 25. 22:30
 25/28 anonim ***** válasza:
90%

A temetés egy szomorú dolog,persze,mert ezt nevelték belénk,de ha jól belegondolunk nem az....Ha hiszünk,akkor nem kéne szomorkodni,mert ő már egy jobb helyen van.

De a temetéseken sosem az elhunytat siratjuk szerintem,hanem saját magunkat,mert hogy "mi lesz velünk nélküle".

Hiszen neki már mindegy.

Sajnálom,hogy így folgalmaztam,de sok temetésen kellett már sajnos lennem,és nekem ez a tapasztalatom.

2011. máj. 27. 11:27
 26/28 anonim ***** válasza:
Én most voltam egy zsidó temetésen, az egyik tanítványom halt meg. Az osztály nagy része eljött, és elég kellemtelen volt, mert 2 fiú nem tudta, hogy kalapban kellett volna jönniük. Az egyiknek a rabbi még tudott adni kalapot, de a másik fején egy ruhazsebkendó volt úgy, hogy a rabbi megkötötte a 4 sarkát. Hát, le a kalappal az osztály előtt, hogy kibírták röhögés nélkül, mert tény, hogy viccesen nézett ki. Mondjuk aki eljött, mindenki szerette a kislányt, de ha egy ismeretlen ott lett volna, aki még csak nem is zsidó (a szegény zsidók régen ezt a zsebkendős módszert alkalmazták), tuti, hogy sírva kezd el röhögni...
2012. máj. 5. 14:34
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
he ti voltatok már temetésen ? én akármilyen szomoru hangulatban voltam majdnem fossá röhögtem magam és fogalmam nincs miért volt ez az érzés de nagyon kellemetlen tud lenni és nem azért nevettem majdnem szét magam mer illetlen volnék vagy mert igy akartam volna.. csak egyszerüen vmi jön belülről nagyon idegesitő.
2013. nov. 12. 21:48
 28/28 anonim ***** válasza:
28.
2023. márc. 30. 08:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!