Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért történik folyton ez?

Miért történik folyton ez?

Figyelt kérdés
Ha elkezdek valamin változtatni, miért nem sikerül és "esek vissza" az eredeti állapotomba? Ahhoz hogy valaki megváltozzon, az kell, hogy amikor odaáll valaki elé, ne ugyan azok az érzések, ne ugyanaz az érzet keletkezzen benne, mint amik eddig keletkeztek, hanem formálódjon át, ezzel átformálva a valóságot is, mivel a benne átalakult érzet miatt már másképp látja. Ezt mind felfogom, de mitől van az, hogy én eldöntöm, hogy komolyabb leszek mint voltam, vagy vidámabb, vagy akármi és elkezdek tenni érte. És megy is, de amikor eljön a hétvége(amikor egyedül vagyok), mintha egy reinstal lenne és kezdhetek mindent előröl. Hogyan lehet igazából megváltozni? Néha ráérzek, amolyan "mostantól minden más lesz" érzés, de a következő nappal ismét a régi hozzáállásommal kelek fel, a régi rigolyáimmal, helyenként hibás szemléletmódjaimmal. Miért kell ugyanabban a sz@rban vergődnöm, ha változtatni akarok? Mert én ugyanazt érzem bármit is csinálok.
2011. ápr. 2. 02:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

03:28 vagyok azt hiszem :)

Ha gondolod én szívesen beszélgetek veled erről ,mert eléggé rokonléleknek érezlek.

Írj privit !

Szép estét!

2011. ápr. 4. 23:54
 12/15 anonim ***** válasza:

Jéé, mintha magamat olvastam volna:( Tudod ez egy hosszú folyamat. Több hónap. Hátha segít, leírom velem hogy volt. 4 éve határoztam el először, hogy megváltozom. Egy ideig óráig ment csak először. Nagyon nehéz volt. Ahogy írtad is, utánna kezdhetsz mindent először. De nem szabad feladni, és egyre jobb lesz. Ha egy milliószor kell neki állni, akkor annyiszor. Az ember az élete végéig változik végülis. Én kb. fél év után vettem észre magamon a változást, 1 év után jelentős változást tapasztaltam. Utána belassult, elkeseredtem, mert még közel sem voltam megelégedve az eredménnyel. Majd megint egy kis eredmény, megint semmi. És most, így 4 év után úgy vagyok, hogy amilyen akkor voltam... Hát most nem lehetek elégedetlen, de közel se 100%-os az eredmény... Szóval most megint kicsit oda vagyok. De majd még fejlődök. Ez tényleg egy hosszú folyamat, s mint írtam, az ember az élete végéig változik:)

Bocsi, hogy kicsit hosszúra sikerült, remélem tudtam segíteni:):)

2011. ápr. 5. 23:00
 13/15 anonim ***** válasza:

Előző voltam, ne haragudj, elírtam:

Nagyon nehéz volt. Ahogy írtad is, utánna kezdhetsz mindent Előröl.

Sok sikert!

2011. ápr. 5. 23:02
 14/15 A kérdező kommentje:

23:02

Nem is tudom hány ilyen perióduson vagyok már túl. Egyébként te mivel kapcsolatban? A személyiségeddel? És azon belül, magabiztosság, önbizalom?

2011. ápr. 6. 07:00
 15/15 anonim ***** válasza:
Ahogy mondod...:) Kipróbáltam sok mindent már, mondogattam magamnak, hogy jó vagyok, semmivel sem vagyok kevesebb, mint más, kinevetnek, kinevetnek, valakinek bejövök, valakinek nem, de ez is csak ideig óráig használt ugye. Aztán múlt nyáron azzal próbálkoztam, hogy buli, barátok, amikor már nagyon besokaltam, akkor mindent egy lapra tettem fel, mondom kész, vége, nem fogok foglalkozni azzal, hogy kinevetnek-e, megmutatom magam, kommunikálni fogok! És pasiktól kaptam a pozitív visszajelzést. Szerintem minden a hozzáálláson múlik. Sokszor belefáradok már ebbe, rá van írva az arcomra, hogy olyankor milyen a hangulatom, elutasítónak tűnhetek. Szerintem valahol az is van akkor bennem, ide ne gyere, mert nincs kedvem megnyílni:S És oda se jönnek.:D:SS De mikor jó kedvem van, mosolygok, és érdeklődő vagyok, akkor az emberek is máshogy állnak hozzám.:) Ettől nő az önbizalmam.:) Csak tudom, néha nagyon nehéz már mindig arra gondolni, hogy jó vagy, szép vagy, sikerülni fog, ne izgulj.:S
2011. ápr. 6. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!