Van rajtam kívül olyan volt anorexiás, aki azt kívánja, sose "gyógyult" volna meg? Inkább belehalt volna?
"elvesztettem az egyetlen életcélomat és az egyetlen dolgot, amiért igazán volt motivációm küzdeni."
Kedves kérdező: sivár egy életed lehetett. Csak magaddal tudtál foglalkozni. Nem voltál kicsit egysíkú?
Jaj de tapló és tudatlan itt mindenki.
Ez egy betegség, de ti úgy beszéltek róla mintha divatból diétázna.
Az anorexia ettől jóval súlyosabb dolog, olyan mint a vagdosás vagy bármilyen már önpuszító de nem direktben halálos mentális betegség. Aki vagdossa magát azt se érdekli, hogy marad-e heg vagy hogy esztétikus-e meg mittudomén, hanem mert ha reálisan tudna hozzáállni a dolghoz akkor eleve nem csinálná.
A kérdező depressziós szerintem. Fordulj vele szakemberhez vagy önsegítő körhöz mielőtt visszaesel.
Lehet, hogy kicsit későn válaszolok.
Anorexiás nem vagy, de az étkezési zavar jelen van az életedben, ami probléma. tehát beteg vagy.Én is így vagyok ezzel, csak én még számolom a kalóriákat és figyelem a súlyom. Amúgy rajtam sem látszik, hogy van vmi bajom, csak max vékony vagyok, ennyi. Néha jelentkezik nálam a zabálás/hányás/koplalás, de igyekszem urrá lenni a vágyaimon... szal tudom mire gondolsz, mikor azt kívánod bárcsak sose gyógyultál volna meg!
Azt biztosan tudom, hogy attól, hogy a súlyod "normális", még nem jelenti azt, h kigyógyultál belőle. A dolgokat belülről kell helyre rakni, a lelkedben, ezért kell pszichiáter. Gondolom jártál terápiára vagy foglalkozott veled szakember, vagy nem?
Én csak most kezdtem pszichiáterhez járni, aki elsődlegesen a depressziómmal foglalkozik. De már érzek javulást, legalábbis a hangulatom sokkal jobb(nekem is voltak öngyilkos gondolataim). Jó, hogy van valaki, akinek elmondhatom a gondjaimat és nincsenek előítéletei. Ajánlom Neked is.
Nem tudom mennyit segítettem. Talán annyit, hogy nem vagy egyedül. Ha gondolod megadhatod az e-mail címed, szívesen beszélgetnék erről a problémáról egy olyannal aki szintén benne van (és magyarul írhatok mert akikkel tudok még erről beszélni mind angolul beszél...), szal írj bátran!
Üdv
Kedves kérdezők!
Az alkoholista sem úgy kezdte, hogy vedelt. Ezt csak később alakította ki magában. Ezért kellett volna a család, a barátok segítsége, és elfogadása. De ha nem, akkor nem. Az erdőben a nyuszimamának nincs ilyen gondja. Ha a csemetéje lassú, és nem is hajlandó futni, akkor megeszi a róka. Azt annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!