Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Meg lehet gyógyult a pánikbete...

Meg lehet gyógyult a pánikbetegségből, szorongásból antidepresszánssal?

Figyelt kérdés
2011. szept. 19. 15:47
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

Én szedtem kb. 2 évig, mert muszáj volt, létezni, aludni sem tudtam gyógyszer nélkül.

Mióta megtudtam, hogy kisbabám lesz, azonnal abbahagytam. Pár napig rossz volt, de már túl vagyok rajta.

2011. szept. 19. 15:53
 2/8 anonim ***** válasza:
39%
Kezdjük ott h az antidepresszánsoknak egy 2009-es kutatás szerint SEMMILYEN tényleges hatása nincs. Az egyetlen dolog ami miatt mégis úgy érzed h használ, az a placebo. Szerintem jobban jársz ha keresel egy pszichológust vagy egy jó barátot, megkeresed mi okozza nálad ezt, és megpróbálsz tenni helyette. A gyógyszerek csak a tüneteket enyhítik, de a betegség kiváltó okát nem szüntetik meg!
2011. szept. 19. 19:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én 3 hónapig szedtem egy antidepresszánst, de nem használt. Akkor kaptam mellé egy másikat is, és attól meggyógyultam. A gyógyszerszedés kb 6 hónap volt a leépítéssel együtt. Sajnos én gyógyszer nélkül nem tudtam megbirkózni a betegséggel. Egyébként nem bántam meg, hogy beszedtem, mert visszakaptam a régi életemet.
2011. szept. 19. 21:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Meggyógyulni nem, viszont a tüneteket elnyomja és akár egész életedben szedheted.
2011. szept. 21. 02:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok gyógyszerellenes, de mondjuk ha egy év alatt nem gyógyul meg valaki az antidepresszánstól, akkor nem érdemes szedni.
2011. szept. 21. 13:15
 6/8 anonim válasza:
Nem!Attól nem fogsz soha meggyógyúlni!Nekem 10 éves korom óta van pánikbetegségem.Van amikor rámjön nagyon durván,akkor szedtem én is gyógyszert,attól "elmúlott" ,de sajnos ez nem örök.Egy két év és újra előjöhet.Nálam többször fordúlt már elő.Most már van egy 2éves kisfiam,azóta nincs semmi problémám,de már inkább attól pánikolok nehogy legyen :)
2011. szept. 26. 07:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is egy-két év után ki szokott kiújulni. Akkor mindég szedek rá pár hónapig gyógyszert. Nem tudom mi lenne velem, ha nem szednék. Lehet akkor is elmúlna. Nem merem kipróbálni, mert nálam úgy nyilvánul meg a betegség, hogy két hónap alatt -8 kg. Ha nincs miből ennyit fogyni, akkor az gáz.
2011. szept. 26. 22:16
 8/8 A kérdező kommentje:

Én is pánikbeteg vagyok, egyszer már volt egy 1.5 éves gyógyszer kúrám, újra pánikos lettem, rosszak a napjaim, nem teccik az élet, és mennem kell, mert van 2gyerekem akik nem láthatják milyen "béna" vagyok!

Álmom egy 3.baba, de attól félek, ha megint elkezdem antidepit, akkor ha gyógyulás után még fél évig kell szedni, akkor kifutok a babaszülési időből...

2011. szept. 30. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!