Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen betegség a depresszió?

Milyen betegség a depresszió?

Figyelt kérdés
Szóval az érdekelne, hogy a depresszió az valami szervi "meghibásodás" következtében áll elő, vagy ilyen "lelki megbetegedés" vagy.. hülyén hangzik a kérdés, de hogy is van ez?
2011. márc. 13. 21:58
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
A depresszió azt jelenti, hogy valaki nagyon magába roskad a szomorúságban, szóval jah lelki gond:D jobban nem tudom leírni számodra :D
2011. márc. 13. 22:04
 2/11 A kérdező kommentje:
Csak mert akkor hogy lehet gyógyszerekkel kezelni? gyógyszerekkel nem a szervi meghibásodásokat lehet orvosolni? Szóval ez az amit nem értek..
2011. márc. 13. 22:09
 3/11 anonim ***** válasza:

Lehet ettől is, attól is.

A depresszió okai és eredete szempontjából beszélünk endogén és exogén depresszióról. Az endogén depresszió hátterében a szervezet rendellenes működése áll: a neurotranszmitterek csökkent szintje, felborult egyensúlya, esetlegesen vitaminhiány idézheti elő a tüneteket.

Az exogén depresszió mindig valamilyen külső, jól beazonosítható körülmény hatására kialakuló reaktív állapot.

2011. márc. 13. 22:10
 4/11 anonim válasza:

Első vagyok.

A depresszióra leginkább pszichológus a megoldás tudtommal, más megoldás nincs.

2011. márc. 13. 22:15
 5/11 A kérdező kommentje:
Szóval akkor mondoshawan válasza szerint akkor lehet depressziós valaki úgyis, hogy semmilyen izé nem érte.. trauma vagy hasonlók?
2011. márc. 13. 22:20
 6/11 anonim válasza:

Első vagyok.

A depresszió az leginkább lelki probléma, de lehet hogy szervezeti gond miatt is létrejöhet (erről még nem hallottam) és szerintem ez a ritkább. Lehet, hogy én vagyok a tájékozatlan :)

2011. márc. 13. 22:23
 7/11 anonim ***** válasza:
hány éves vagy?
2011. márc. 13. 22:24
 8/11 A kérdező kommentje:
18, de ez hogyan kapcsolódik a kérdéshez?
2011. márc. 13. 22:28
 9/11 anonim ***** válasza:

Igen, csak meg tudom ismételni: Az endogén depresszió hátterében a szervezet rendellenes működése áll: a neurotranszmitterek csökkent szintje, felborult egyensúlya, esetlegesen vitaminhiány idézheti elő a tüneteket.

És azt is kell tudni, hogy nemcsak pszichológiai eszközökkel kezelik (pontosan az endogén esetek miatt) hanem a gyógyszeres kezelése is elterjedt, bár szakmai körökben sok ellenzője van - pl. gyógyszerfüggőség kialakulása stb.

2011. márc. 13. 22:29
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Az agyad is egy szerv. És ha állandóan egy bizonyos hatásnak van kitéve, vagy nem kap meg minden anyagot a fennmaradásához, akkor kémiai, biológiai elváltozások keletkeznek rajta, benne. Amikor gyógyszereket szedsz rá, akkor tkp. ezeket az anyagokat pótolod, vagy valamelyik szervedet késztetik arra, hogy termeljen többet abból az anyagból. Az agyi betegségek okoznak testi tüneteket is. Pl. ha szorongasz, akkor izzad a kezed lábad, vagy nincs étvágyad, akkor meg legyengülsz, stb. Szal összefüggünk minden téren. Test és lélek, egy egység.
2011. márc. 13. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!