Milyen betegség a depresszió?
Lehet ettől is, attól is.
A depresszió okai és eredete szempontjából beszélünk endogén és exogén depresszióról. Az endogén depresszió hátterében a szervezet rendellenes működése áll: a neurotranszmitterek csökkent szintje, felborult egyensúlya, esetlegesen vitaminhiány idézheti elő a tüneteket.
Az exogén depresszió mindig valamilyen külső, jól beazonosítható körülmény hatására kialakuló reaktív állapot.
Első vagyok.
A depresszióra leginkább pszichológus a megoldás tudtommal, más megoldás nincs.
Első vagyok.
A depresszió az leginkább lelki probléma, de lehet hogy szervezeti gond miatt is létrejöhet (erről még nem hallottam) és szerintem ez a ritkább. Lehet, hogy én vagyok a tájékozatlan :)
Igen, csak meg tudom ismételni: Az endogén depresszió hátterében a szervezet rendellenes működése áll: a neurotranszmitterek csökkent szintje, felborult egyensúlya, esetlegesen vitaminhiány idézheti elő a tüneteket.
És azt is kell tudni, hogy nemcsak pszichológiai eszközökkel kezelik (pontosan az endogén esetek miatt) hanem a gyógyszeres kezelése is elterjedt, bár szakmai körökben sok ellenzője van - pl. gyógyszerfüggőség kialakulása stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!