A borderline személyiségzavart ugye nem csak orvos tudja kezelni?
Figyelt kérdés
Tehát ha valaki borderline-os... De nem megy orvoshoz, akkor "házilag" kilábalhat belőle?2009. febr. 20. 00:03
1/8 anonim válasza:
Psyichológusok és pszichiáterek legnagyobb kihiivásáról beszélsz... az egyik legnehezebben kezelhető személyiségzavarról.
Szerintem ez olyan, mintha hazamennél májátültetés helyett, hogy hátha kikúrálod magad.
2/8 anonim válasza:
nem, sot meg az orvos sem tudja kezelni, lehet kontrolalni, de igazabol kezelhetetlen a dolog. otthon semmi esetre sem szabad kezelni, meg pszichologusosat jatszani, mert az nagyon balul sulhet el. az orvos altalabn gyogyszereket tud csak adni,amik altalaban hasznalnak, csak szar a mellekhatasuk. ez egy kezelhetetlen betegseg.
de ha tudod hogy borderlinos, amit nyilvan az orvos allapitott meg, es nem te otthon, mert lattal valami sorozatot. akkor az miert nem segitett?
3/8 A kérdező kommentje:
Nem vagyok biztos a borderline-ban. De volt már tapasztalatom borderline zavaros emberrel, egy ismerősöm volt, és a tünetek 99%-ban passzolnak, ebből gondolom. Egyszerűen nem hajlandó orvoshoz menni. Segíteni szeretnék mindenképp. Féltem.
2009. febr. 20. 00:34
4/8 anonim válasza:
vedd fel a kapcsolatot egy szakemberrel, meseld el neki a szituaciot, es o majd segiteni fog, esetleg abban is hogy hogyan vehetned ra arra hogy elmenjen hozza.
5/8 anonim válasza:
Nem biztos, hogy borderline, lehet hogy bipoláris depresszió vagy esetleg enyhe skizofrénia, de mindenképpen orvosi kezelést igényel, magától nem múlik el.
6/8 anonim válasza:
Énis borderline-os vagyok és én sem kezeltetem magam... egészséges ételeket eszek, nem iszom alkoholt, orbáncfű teát iszom, ami segít a hangulatingadozásaimon... amúgy pedig idővel úgyis gyengül benned ez a betegség. Én sem szívesen szednék olyan durva gyógyszereket :S
7/8 anonim válasza:
Orvos nélkül nem megy.A legnagyobb baj az hogy nincs betegségtudatuk.2 évig éltem egy borderlinéssel,mit mondjak én is kikészültem tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!