Elég volt, meg akarok halni, de miért nem merem megtenni?
Szia,
én úgymond benne vagyok a "tésztában", szóval tudom, miről írogatsz.
Neked sürgős segítségre van szükséged, hiszen komoly, összetett problémáid vannak.
Én is úgy érzem/gondolom, hogy legbelül élni szeretnél.
Azonnal menj be egy kórházba a pszichiátriára, hiszen ilyen jellegű segítségre van szükséged, mivel komoly öngyilkossági szándékaid, gondolataid vannak.
Nem írtad, hogy milyen képzettségű orvosnál voltál.
Neked senki más nem tud segíteni, csak és kizárólag pszichiáter, akinek pszichoterapeuta képzettsége is van. Szóval, ha bemész a kórházba ezt kérdd, ehhez ragaszkodj!
Nem írod, hogy az ország mely részén élsz pillanatnyilag.
Mivel sajnos pénzed nincs, így magán pszichiáter rendelése kiesik, de a "sima" tb-s is mindenképp "megoldást" jelentene számodra.
Nem írod, milyen gyógyszert kaptál... Depresszióra, pánikbetegségre, szorongásra pl. a Paroxat adott (én tegnap kezdtem szedni). Plusz szorongásoldó, nyugtatónak jó lenne a Frontin tabletta. Persze mindezt orvossal konzultálva. És lehet, hogy neked a komoly depresszión felül más ilyen problémád is van.
Ami a nehéz családi körülményeidet illeti, a helyedben én a szeretetteljese megoldást választanám, vagy fel kellene hívnod a KÉK VOnal-at 116-111. Itt biztosan tudnak segítséget, infót adni, hogy ilyen krízishelyzetben konkrétan hova lehet fordulni, esetleg átmeneti otthonba mennél.
De legelső és legfontosabb, hogy megfelelő Pszichiátriai!!!!!!!!!! és nem pszichológus, háziorvos, stb. segítséget kapj!!!!
Az legyen a legkevesebb bajod most, hogy még 'ártatlan' vagy.... na és aztán?:)) majd eljön annak is az ideje. Semmiről nem vagy lemaradva.
De irány a legközelebbi kórház, ahol van pszichiátria, vagy hívd fel ezt a KÉK vonalat és ott megmondják, hol van ilyen. De semmiképp ne hagyd magad ragaszkodj a pszichiátriához és pszichoterápiához aztán.
Remélem, érdemben tudtam segíteni. Aztán jelentkezhetnél, hogy mit léptél.
Még hozzátenném, hogy nem első alkalommal vagyok a "tésztában", megyek ezen keresztül, próbálom megoldani az "én problémámat", szóval a gyógyszer mindenképp kell a közép, - és erős/mélydepresszió kezeléséhez. Igaz, ez egy mankó a pszichoterápia mellett, de kell, hiszen ilyenkor az agy biokémiai folyamatai is megváltoznak, ennek helyreállítására szükséges a gyógyszer.
Én már egyszer végigcsináltam, nem kell tartani a gyógyszerektől sem, csak fokozatosan...és arra kell gondolni, hogy ezt végig kell csinálni, hogy jól legyél..és szerintem te Akarsz.
Tehát nem kórházban voltál pszichiátriai szakrendelésen?
Bízom benne, hogyha kórházba mész, ott figyelni fognak rád. Egyáltalán nem is értem, hogy ilyenre nem reagált az "orvos", hogy komoly öngyilkossági szándékaid vannak. Szerintem kapásból ki se kellett volna engednie.
Mert pl. amit én kezdtem el szedni, Paroxat, itt a betegtájékoztatón is szerepel, hogy a gyógyszer mivel erős, stb., stb, és ha öngyilkossági szándék merülne fel, azonnal forduljon orvosához, vagy menjen kórjázba,
A te gyógyszeredet nem ismerem, mert én az "első menet"kor is ezt a Paroxat-ot(akkor még Seroxat néven futott), szedtem. Nem leányálom elkezdeni szedni, mert üt, először csak pl. negyed szedek, de így is húzós (nem részletezem). Viszont aztán nagyon jól hat, és szükséges is!
Szóval mindenképp vhogy harcold ki, hogy figyeljenek rád, és kellő segítséget, ellátást kapj. + egy próbát megérne felhívnod ezt a Kék vonalat(én ezt találtam), mert kell, hogy legyen vmi ifjúsági otthon, ilyen krízishelyzetekre, úgy mint anyaotthon is van.
De komolyan, egyáltalán nem értem, hogyan engedett el az orvos ....
Azok alapján amiket írsz, mindenképpen pszichoterápiára is szükséged van. Tehát a gondolkodásod, világnézeted, gyermekkori traumák, stb. stb.
Csapj az asztalra és kerek-perec mondd meg, hogy öngyilkos akarsz lenni. Erre csak kötelező, muszáj lépniük a kórházban.Mert ilyenkor ki sem engedhetik az embert...
Az életed további dolgai, meg majd alakulnak, ha meggyógyultál, még fiatal vagy nagyon:)
Én "jóval" idősebb vagyok nálad, és tessék én is "kínlódok evvel az élettel", pedig tulképp hozzád képest igazán jó dolgom van mondhatni. De az én problémám számomra ugyanolyan "súlyos", hiszen mindenkinek a sajátja az...
Kitartást kívánok neked, és csapj az asztalra:) majd jelentkezz..
szia!
menj ki külföldre,pl hajóra dolgozni,ott regisztrációs díj van,pl duna rapszódia(keress rá erre az oldalra,nekem sok barátnőm dolgozik külföldön,ők is hasonlóan rossz sorsot kaptak,rossz családba születtek,és külföldön egy csapásra megváltozott az életük!Persze nehéz volt ott is elindulni,de nem lényeges,hisz végre itt tudták hagyni a sok hányattatást rossz szót,és mindent ami keserítette őket!de persze előtte igencsak rendbe kell magad tenni belül.
Legyen célod!
1.Te igenis értékes ember vagy!!!mint bárki ezen világon!
2.Szép és vonzó vagy!
3.Lehet még neked is boldog életed,jobbra fordulhat a sorsod,ez tuti!
Kezedben a kulcs,csakis te vagy az,aki változtatni tudsz a sorsodon!
Ne add fel az életed....Rossz családba születtél,rossz helyre,de ezen még lehet változtatni!Kívánom neked a legjobbakat.De most az a dolgod,hogy kitaláld merre indulj!A halálra mint megoldásra pedig ne gondolj kérlek,az nem megoldás!!!!
23N
Nagyon sajnálom, hogy így érzed magad. Próbálj meg elszakadni azoktól az emberktől, akik lehúznak, leszólnak, és keress új társaságot. Hidd el, hogy te is szerethető vagy, úgy, ahogy vagy.
Higgyél magadban és abban, hogy amit szeretnél el tudod érni.
És főleg ne add fel, tudom, hogy most nehéz elhinni, de egyszer minden rossz elmúlik és jön egy jobb időszak.
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!