Hogyan szokhatnék le az örökös aggódásról, stresszelésről?
Örökké aggódok mindenen. Azon is be tudok stresszelni, hogy pl. most beteg voltam és itthon aludtam 7 óráig, vagy fél 8-ig, s most, hogy újra megyek dolgozni, rettegek attól, hogy ismét 5 óra 50-kor kell majd keljek, és hogyan szokok hozzá , s hulla leszek egész nap. Valamint, meggyógyultam-e rendesen, vagy elkezdek dolgozni, és visszaesek még jobban a betegségbe, viszont, ha nem megyek még, hanem teljen kipihenem, akkor meg pénzünk nem lesz még mindig semmi, mert nagyon kevés a táppénz, és még meg sem küldték. De ez csak egy aktuális példa. Olyanokon is aggódok, hogy pl. bemegyek valahová, pl. hivatalos ügyet intézni, és nehogy beégjek valamiért.
S minden hülyeségen képes vagyok aggódni. Már magamnak is egy agyrém vagyok!!!!! Tud segíteni valaki, esetleg hasonló helyzetben volt valaki, aki el tudta hagyni ezt a szörnyű hátráltató szokást???
Szia! Köszönöm a választ! Gondoltam, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával :-). Én csodálkozva figyelem azokat, akik a köreimben mindig lazán mondják, hogy "jaj, ne vedd fel", meg ne aggódj ilyen fölöslegesen mindenfélét"...stb.,DE nem tudom, hogyan kell!!! Kedves válaszoló, Neked hogyan sikerült lentebb adni??? Hogyan uralhatnám a gondolataimat hosszabb távon, mert, ha sikerül is néha, az csak kb. egy napig tart...
Én sem vagyok már mai csirke, 31 éves, gyermekeim is vannak, akiknél félek, hogy előbb utóbb átveszik ezeket. Bár nekik erősnek mutatom magam( könnyű, mert még kicsik), inkább belülről, vagy felnőttek körében marcangol ez az egész.
Köszönöm a tanácsot! Már sokat gondolkodtam én is a pszichológuson. Csak mindig az jön közbe, hogy vagy időm, vagy pénzünk nincs rá. Ráadásul falun lakunk, ahonnan ugye be kell utazni városba,ha valamit szeretnénk, s így nem könnyű akár munka után is még ilyen helyekre járni.
Nem tudom, hogy ha nem magánorvoshoz megyünk, akkor foglalkoznak-e normálisan az emberrel,mert magánrendelésre nincs sajna pénzünk mostanában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!