Szerintetek valamilyen mentális probléma állhat annak a hátterében, hogy valaki ilyen szinten csendes és nem mer kezdeményezni?
Nagyon tetszik valaki (legyen Laci), viszont nem igazán van előrelépés az ügyben. Szeretnék tippeket kérni. Tudom Laci egy ismerősétől, hogy a múltjában már maradt le nagy szerelméről, mert nála se lépett. Arról is tudok, hogy csak akkor van barátnője, ha a nő szinte ráveti magát.
Laci rettenetesen csendes, a munkahelyén emiatt néha gúny tárgya is a háta mögött. Csak a háta mögött merik mondani, ugyanis egy nagy multinál felsővezető. Hihetetlenül okos, egyedi dolgokat dolgozott ki a cégnek, emiatt került oda ahol van harmincas évei elejére. Nagyon jóképű, magas, izmos (kockahas meg minden), sokat sportol. Mikor munkával kapcsolatban kell beszélnie, akkor nincs gond. Azon kívül viszont alig szól.
Tudom hogy tetszem neki, munkahelyen egyszer-kétszer azért próbálkozik szóba elegyedni, de többnyire nem mer hozzám szólni. Egyetlen kivétel van, amikor ittas. Akkor fel tud oldódni és mer flörtölni. Ő is látja hogy tetszem neki, ebben biztos vagyok, mégse mer flörtölésnél tovább lépni. Volt hogy egy pillanatra megfogta a lábamat. Következő alkalommal mikor látott, szinte mintha menekült volna előlem.
Legalább 5 éve nincs senkije. Írásbeli kommunikáció is mintha nehezen menne neki munkán kívüli dolgokról, szóval ott se könnyebb a helyzet. Egy barátja is mesélte, hogy vele is ilyen csendes.
Sokat agyalok, hogy mi lehet ennek a hátterében. Szerintetek ezek jelei lehetnek valamilyen háttérben meghúzódó mentális gondnak? Vagy ilyen szinten retteg a visszautasítástól? Már nem dolgozunk egy helyen, de rendszeresen tartjuk a bulikat a régi csapattal és látom. Őszintén szólva nagyon odavagyok érte. Nem tudom hogy tudnám elérni, hogy ezt leküzdje. Félek ha egyértelműen kezdeményezek, akkor visszautasít a háttérben meghúzódó probléma miatt.
4# Egy cégnél dolgozunk, csak ő más részlegen, de amúgy a cég szabályzata nem tiltja.
Azóta volt kis előrelépés. Sőt az elmúlt évekhez képest hatalmas előrelépés. Minden ismerősünk szabin volt már az ünnepek előtt, de mi nem. Így szinte kettesben töltöttünk egy egész munkanapot. Rögtön reggel felkelt a helyéről és elhívott kávézni. Még sose tett ilyet korábban.
Később együtt ebédeltünk. Délután ismét mondta, hogy kávézna egyet és akkor csatlakoztam hozzá. Rengeteget beszélgettünk, a munkanapból 3 órát szerintem a konyhában töltöttünk beszélgetéssel, de mégse hív el randizni vagy valami. :( Pedig kérdezett egy buliról amire mentem volna, hogy megyek-e mert feldobta a facebook neki, hogy megyek. Mondtam hogy nem, mert barátnőmnek dolga akadt és egyedül nem mennék és kérdeztem miért te menni fogsz? És erre a válasz: Nem terveztem. Szerintem ez nagyon magas labda volt... de hiába. Nap végén boldog karácsonyt kívantunk és mondtam nek, hogy majd találkozunk. Azt hittem jó ideig nem hallok róla. Az év eleje a legnehezebb a munkahelyünkön, januárban esélyes nem is látjuk egymást. Aznap este viszont éjfél körül küldött nekem egy vicces videót egy aznapi beszélgetésünkkel kapcsolatban. Utána elkezdtünk irogatni. 23-án és 24-én is küldött nekem valamit és így beszéltünk picit, 26-án én írtam neki és akkor néha irogattunk egymásnak a nap során. Azóta semmi. Félek visszahúzódik megint a csigaházába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!