Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az öngyilkosság minden esetben...

Az öngyilkosság minden esetben átmeneti elmezavar következménye?

Figyelt kérdés
Nálam nem tűnik átmenetinek,sem elmezavarnak. 4-5 hónapja fontolgatom, és nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet-e( vannak gyerekeim, bár val. jobban járnak, ha ez esetben nem én nevelem őket, egy ideges, rosszkedvű szülő. Ex vállalná őket, és talán jobban járnának ők is, bár ő sem egy minta...:(), hol így gondolom, hol úgy. Nem érzem magam túl depressziósnak, sem elmezavarosnak, külső oka van. Olyan helyzetbe kerültem, amit nem lehet már jóra kihozni, max. elviselhetőbbre (ez kívülállók véleménye is, nem csak én látom ilyen sötéten :S ) Ilyen esetben is van értelme v.hova fordulni, v. menjek a Jóistenhez panaszt tenni?!Nem érzem magam betegnek, de megoldhatatlan feladat elé állítottak, mintha pl diff.-egyenleteket kellene megoldani. Ami nem megy, az nem fog menni gyógyszerekkel sem, legfeljebb lesz.rom, hogy nem megy, de ez esetben ennek más issza a levét...Vagy mégis megh.lyültem volna, csak nem tudok róla?
2011. febr. 18. 23:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ha nem tudnám, hogy ezt más írta, azt mondanám, lehettem volna én is. Amikor meghalt a férjem és egyedül maradtam egy 2 és egy 9 éves gyerekkel, én is így éreztem. Nem volt munkám, egy lepusztult lakásban laktunk, rokonok nincsenek, senki akivel beszélhettem volna, aki segített volna rajtam.

A gyerekeknek kaja kellett, ruha, cipő, suliba járni, ráadásul mindkettő beteg, szóval akkor nekem is eszembe jutott az öngyilkosság.

Meg az is, hogy az a legegyszerűbb dolog. Elmenni és másra hagyni mindent. De átgondoltam, hogy akkor mit fognak a gyerekeim mondani? Mit gondolnak rólam?

Hogy gyáva vagyok? Hogy feladtam és nem harcoltam?

Az öngyilkossággal nem az én életem oldom meg, hanem az övéket rontom el. Mint anya ezt nem tehettem meg a gyerekeimmel.

Munkát kerestem, nem volt könnyű, de sikerült. Találtam egy férfit, aki segített, akire támaszkodhattam (később lelépett, de akkor már nem érdekelt), amíg kicsit magamra találtam.

Most nem dolgozom, mert tanulok, de ha tehetem a környékünkön élő időseknek segítek, elmegyek hozzájuk beszélgetni, mert örülnek nekem és ettől kicsit jobban érzem magam.

Pénzem most sincs sok, és a nagyobbik szerint nálunk a karácsony nem az ajándékról, hanem a szeretetről szól,de itt vannak a gyerekeim és most már azt mondom, hogy hülye voltam, hogy az öngyilkosság egyáltalán az eszembe jutott.

Mindig lesz jobb.

2011. febr. 19. 06:02
 12/21 A kérdező kommentje:

Nekem más a helyzet. Itt egy szülő mínusz az biztos, és egy marad. Amúgy köszönöm a segítő szándékú levelet, de erre nem lehet kitalálni vmit, ezt nem más fogja megoldani. Idővel elválik, merre billen a dolog, nem várok innen segítséget, nem is lehet! Csak érdekelne, az én fejemben van-e zavar, mert úgy érzem, nem.(A személyiségem nem túl előnyös oldalairól meg tudok, köszönöm, sok időt fordítottam a feljavításra, ennyi sikerrel :)) Szóval van, aki kimászott ebből. :) Gratulálok!

Arra lennék kiváncsi, ki szerint elmezavar, ki szerint nem ?

2011. febr. 19. 07:56
 13/21 anonim ***** válasza:
Én erre leginkább személyiségzavart mondanék, ha feltétlen érdekel. Valahogy félreneveltek téged vagy ilyesmi. Attól, hogy a feladat nehéz még felelős vagy a gyerekeidért és nekik az lenne a legrosszabb, ha te feladnád. Amíg ezt nem látod be, addig teljesen hibásan gondolkodsz. Ezt érezned is kéne, hogy szereted a gyerekeidet és sose hagynád őket magukra, főleg nem egy olyan férfival, aki csak bepasszolná őket nevelőotthonba. Fáradt vagy? Mindannyian azok vagyunk! Csakhogy mi tudjuk a kötelességünket és nem hagyunk itt két gyereket, hogy "majd az anyatermészet vigyáz rá". Pszichoterápiára lenne szükséged. Menj el egy pszichiáterhez és neki mondd el a történetedet.
2011. febr. 19. 09:46
 14/21 A kérdező kommentje:
Lehet személyiségzavar,aha. (Apuka nem dobná intézetbe a gyerekeit! Csak eddig nem nagyon működött, de beletanulhat.)
2011. febr. 19. 10:54
 15/21 anonim ***** válasza:
Én is úgy érzem, hogy ez egy reális megoldás lenne a számomra. Nem úgy, hogy néha rám tör, hogy jaj de kiugranék az ablakon, hanem a nap minden percében TUDOM, hogy ezt kéne tennem. Kezeltek többször pszichiátrián is, mindenkinek más volt a diagnózisa, de normálisságot senki nem állapított meg.:) Bár nekem nincsenek gyerekeim, ha lennének, mindenképpen tovább küzdenék... na minden jót.
2011. febr. 20. 11:45
 16/21 A kérdező kommentje:
Akkor is, ha a gyererkeidnek ezzel lehet, hogy inkább ártanál?
2011. febr. 20. 16:52
 17/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mivel okozhatnál ennél nagyobb kárt, hacsak nem vered őket félholtra.

Szedd össze magad, de tényleg. Itt nem rólad van szó.

2011. febr. 20. 17:39
 18/21 anonim ***** válasza:
Sztem az a nagyobb kár ha itthagyod őket azzal a sokkal hogy öngyilkos leszel...gondold el.te "jobblétre szenderülsz a gyerekek meg szenvednének később ne adj isten magukat okolnák.Semmit nem oldanál meg és kitudja az az ex hogy vigyázna a te gyerekidre...ugyanúgy rájuk is halálos ítéletet mondanál.Itt az egyedüli biztosíték ha te kitartassz.
2011. febr. 27. 16:38
 19/21 A kérdező kommentje:
Ez igaz. De ha így ,egyedül elmebeteget nevelek belőlük, mert nem bírom összevakarni magam, sem járnak jobban. Ki kellene cserélni magamat :).
2011. febr. 28. 09:18
 20/21 anonim ***** válasza:

Nem is tudom mi írhatunk még erre...Senki nem születik véletlenül egy kicsit hite pedig mindenkinek van vmiben legfeljebb elnyomja...pedig sokat segítene csodákra képes mégha sokan ki is nevetik az efféle hozzáállást.

A másik az h ottvannak a gyerekeid akiket elvileg szeretsz.Nekem még nincs gyerekem de tudom milyen szívből szeretni valakit,aggódni érte hogy alakul a sorsa mi lesz vele...

Gondolom h ha valakinek gyerekei vannak és szereti is őket hasonlóképp kell érezzen.És ott a felelősség amit ledobnál magadról ha itthagynád őket...Amíg vannak emberek akiket szeretek és fontosnak érzek h mi lesz velük nem tudnék ilyen döntésre jutni...Annyian de annyian vannak jelenleg nehéz helyzetben.Ilyenkor az egyedüli összetartó erő a család.A szeretet!A kitartás egymásért.

Nemrég láttam a tv-ben egy érdekes riportot az egyik műsorban egy családról szólt a nő egyedül nevelte a gyerekeit nem is írom le ide milyen körülmények között...legyen elég annyi h a fedél ott volt a fejük felett de ezt nagyon kezdetlegesen értsd.nem volt igazándiból otthonuk csak egy átmeneti szállás,mögöttük pedig a hatóság akik a gyerekekre rátették volna a kezüket...de a nő azt mondta nem rédekli semmi nem hagyja hogy elvegyék tőle a gyerekeit hogy a világ kitudja hány szegletébe sodorja őket.Ő kitart!pedig nem lehet sokkal jobb helyzetben.és még kitudja hány család él így magyarországon...féltik az otthonukat a munkájukat(ha még van.De az h tudják mit jelent a család,az összetartozás ,felelősségvállalás a másikért minden körülmények között azt senki nem veheti el.:)

Ezekre összpontosíts és felejtsd el a negatív hozzáállást.Belsőleg kell előbb jobban érezned magad ahoz h az életedben is látszódjon képes vagy a változásra és lesz is változás ha te is akarod !és nem kerülsz még mélyebbre ebben a gödörben..

Remélem siker összeszedned magad.:)

2011. márc. 3. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!