Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az öngyilkosság minden esetben...

Az öngyilkosság minden esetben átmeneti elmezavar következménye?

Figyelt kérdés
Nálam nem tűnik átmenetinek,sem elmezavarnak. 4-5 hónapja fontolgatom, és nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet-e( vannak gyerekeim, bár val. jobban járnak, ha ez esetben nem én nevelem őket, egy ideges, rosszkedvű szülő. Ex vállalná őket, és talán jobban járnának ők is, bár ő sem egy minta...:(), hol így gondolom, hol úgy. Nem érzem magam túl depressziósnak, sem elmezavarosnak, külső oka van. Olyan helyzetbe kerültem, amit nem lehet már jóra kihozni, max. elviselhetőbbre (ez kívülállók véleménye is, nem csak én látom ilyen sötéten :S ) Ilyen esetben is van értelme v.hova fordulni, v. menjek a Jóistenhez panaszt tenni?!Nem érzem magam betegnek, de megoldhatatlan feladat elé állítottak, mintha pl diff.-egyenleteket kellene megoldani. Ami nem megy, az nem fog menni gyógyszerekkel sem, legfeljebb lesz.rom, hogy nem megy, de ez esetben ennek más issza a levét...Vagy mégis megh.lyültem volna, csak nem tudok róla?
2011. febr. 18. 23:12
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Üdv.

Elmesélnéd részletsebben mi a baj?Sokan kerülnek rossz helyzetbe de amíg élünk remélünk...amíg élünk addig történhet vmi ami változtathat a jelenlegi csődnél.Elhiheted hogy nem létezik ember akinek csak a halál lenne a végső megoldás.

2011. febr. 18. 23:21
 2/21 anonim ***** válasza:
Sokat számít hogy vannak e olyan emberek körülöted akikkel megtudod osztani a problémáidat és akik lelkiekben támogatnak.Én is sokszor egyedül érzem magam és egy szerencsétlennek akinek az egész élete félresiklott mégsem adom fel...pedig tettem már meg én is utolsónak hitt kanyarokat.Nem az utolsók voltak mert mindig visszatáncoltam.Nincs olyan hogy nincs megoldás.
2011. febr. 18. 23:23
 3/21 anonim válasza:

Nem hiszem, hogy elmezavaros volnál, csak fáradt és kilátástalan, de akkor se tedd!!! Nekem nagyon tanulságos az alábbi:

Valaki, aki túlélt egy Dunába ugrást mondta, hogy abban a pillanatban, mikor elengedte a korlátot minden addigi gondja semmivé lett, egy probléma maradt csak, hogy leugrott.

Hallottam egy fiatalemberről is, aki villanyvezetékkel akarta magát agyoncsapatni, átment rajta az áram, levágták mindkét kezét, a talpán óriási lyuk lett, ahol kiment az áram és most él, mert most már élni akar. Mennyivel jobb minőségű életet élhetett volna azelőtt...

Szerintem a gyerekeidnek sem mindegy, vagy-e nekik.

Azonkívül az életed nem a tied, Isten csodája, hogy itt vagy és Neki valami célja van veled, benned. Keresd meg ezt a célt mielőtt feladod!

2011. febr. 18. 23:26
 4/21 anonim ***** válasza:
92%

Ha vannak gyermekeid, akikért felelős vagy, akkor az öngyilkosság fontolgatása nem pillanatnyi elmezavar, hanem egy felelőtlen, értéktelen ember gondolatai.

Mit is gondoltál, nem jut eszedbe, hogy milyen sérülést okoznál a gyerekeknek, talán életük végéig nem hevernék ki.

Ha gyereked van, -aki nem kérte, hogy a világra jöhessen, te döntöttél így- nincs jogod azt mondani, hogy nem jó ez az élet neked. Helyette azt kell keresned, hogy mi jó nekik? Mit kell tennem, hogy jobb legyen? Kötelességed küzdeni minden erőddel a jó sorsukért. Minden helyzetből ki kell hozni a legjobbat. Neked dolgod van, élned kell.

2011. febr. 18. 23:26
 5/21 anonim ***** válasza:

Igen, beteg vagy. Mindenkinek vannak problémái, de a megfutamodás nem megoldás. Néha el kell tudnunk fogadni, hogy a helyzetünk, amibe akár a körülmények, akár saját hibás döntéseink belesodortak, az rossz, megalázó, nehezen viselhető, tarthatatlan, stb.

Ilyenkor mondom, hogy a büszkeség nálam szitokszó. Az az ember, aki önmagát a büszkeségeivel definiálja, az el fog jutni oda, amikor nem lesz semmi, amire büszke lehetne és úgy érzi, hogy megsemmisült, élete értelmetlenné vált. Nem kell tudnod megoldani minden helyzetet és pláne nem úgy, hogy szépen távozol, a gyerekeket meg leadod az exnek. Azoktól a gyerekektől ezzel elvennéd az utolsó esélyüket is arra, hogy valaha is sikeres vagy boldog emberré váljanak.

Fordulj orvoshoz és tanulj önismeretet. Verd ki a fejedből ezt a marhaságot és igyekezz minél jobb szülője lenni a gyerekeidnek.

2011. febr. 18. 23:34
 6/21 anonim ***** válasza:

Az öngyilkosság minden esetben átmeneti elmezavar következménye? < Lehet pillanatnyi meghibbanás, de akár hosszú ideje tartó, !például! lelki terror következménye is. Nem vagyok agyturkász, ez a saját véleményem.

Az viszont biztos, mindig van valahogy. Olyan nincs, hogy valami ne lenne.

Ha rossz helyzetről elviselhetőre már kilehet hozni, az jó. Kezdetnek megfelel. Aztán meg, ki hogy látja, az egy dolog. Olyan, mint az időjárás előrejelzés. Vagy bejön, vagy nem. Az sem mindegy, milyen időtávra nézzük.

Mindig van hova fordulni. Pszichológus, pszichiáter, barátok, rokonok, család, kiskutya, fal felé...

ja, és ha már nem tudsz áthatolni az eléd görgetett akadályon, miért nem kerülöd meg?

2011. febr. 18. 23:35
 7/21 anonim ***** válasza:
Nem csak pillanatnyi elmezavar következménye lehet, hanem tartós elmezavaré is.
2011. febr. 18. 23:37
 8/21 anonim ***** válasza:
Pokoli nehéz életem volt eddig és semmi jó nem várható a továbbiakban sem. Mégis itt esz a penész a gyakori kérdések oldalon. Gondolj csak bele milyen életem van nekem, aki majd 40 éve naponta ötször inzulinozza magát, közben meg lisztérzékeny lett és pánikbeteg. Na basszus, ugye hogy van tőlled is szerencsétlenebb ember. Anyagi gondjaink is vannak jócskán, de most kinek nincs. Én az életben legnagyobb kincsnek az egészséget tartom, ami nekem sajnos nem adatott meg. Mégi élek, mert szültem egy gyermeket, ő az édesanyám és a férjem tartja bennem a lelket. És olyan munkát folytatok, ami örömet okoz. Minden napnak van valami szépsége. És minden nap hoz valami reményt, egy icipici boldogságot. Ne tegyél meggondolatlan cselekedetet, szeresd a gyermekeidet, törődjél velük többet. Amikor ők átölelnek, elmúlik minden fájdalom. Ne hagyd cserbe őket.Kitartást nem te vagy akinek távozni kell innen ebből a világból, még nem, majd 50 év múlva ráérsz az elmúláson gondolkodni.
2011. febr. 18. 23:37
 9/21 anonim ***** válasza:
Milyen megoldhatatlan feladat elé állítottak?
2011. febr. 18. 23:39
 10/21 A kérdező kommentje:
Na, se munka, se rokon, se barát,még haver sem, csak gyerekek, család. Egyszer csak férjem lelécelt, pedig szerettem. Sehol senki, csak a közösen vállalt feladatok a nyakamban,döbbenet, és a gyerekek, szegények. Tanulmányaimnak, terveimnek vége.És ami a legszebb: nem tudom nevelni a gyerekeket, nem vagyok jó anya, ennyi önkritikám van...Én nem tudtam előre, hogy nem fog menni.( nagyjából ment is eddig, bár nekem már a határaim súrolta) Ahogy azt sem, hogy lassan elkopnak a rokonok, aztán a barátok, aztán a férjem. Csak a feladatok maradnak, és az, hogy TE ERŐS VAGY,MEGBIRKÓZOL EZZEL IS (naná, hogy egyedül, mi nem érünk rá).Nem hiszem :). Mi van, ha azzal teszem tönkre a gyerekeket, ha én nevelem őket? Én próbáltam javulni, ááááá. Ha csak akaraton múlna, milyen az ember! Lehet, hogy elmezavar, de én nem bánom. Várok még, hátha tisztul :) Pedig nem vagyok depressziós. Rossz kedvem van, de azért tudok nevetni is, így is. Egyszer elmentem egy pszihológushoz, annyit segített, hogy rájöttem, nem egy pszihológus fogja ezt rendbetenni. Megittam már pár üveg bort is, na de alkoholista nem akarok lenni, az sem segít. Elmenjek önkéntesnek? Csakhogy a gyerekek nélkül meglenni nem tudnék.(ha, meg normálisan nevelni sem, így az igazi)Lehet, tényleg azért sodródnak erre az emberek, mert belefáradnak, ez a legegyszerűbb.Azért ha ebből kimászok, büszke leszek magamra. De szerintem nem csak elmezavar az oka az öngyilkosságoknak, néha tényleg sokat fontolgatja az ember, mérlegel, és van, hogy oda jut, a sok rossz lehetőség között ez nem lóg ki lefelé. Amúgy nem hiába vagyok még itt, én is csak ingok ide-oda, remélem, felvakarom magam, de azt hiszem, az sem lesz tragédia, ha nem.
2011. febr. 19. 00:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!