Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túl erősnek tartom a felírt...

Túl erősnek tartom a felírt gyógyszereimet! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Körülbelül 2 hónapja kezdődött el alvászavarral, akárhányszor aludtam el mindig felriadtam, majd másnaptól már el sem tudtam aludni, beteg voltam, s ez az alvászavar társult a nyeléstől való félelemmel, elmentem háziorvoshoz a problémámmal, aki frontin 0,25 mg-os tablettát írt fel, de ez sem segített, ezért elmentem a pszichiátriára, ahol zyloramot, rivotrilt és medazepam-q-t kaptam. Már az első rivotril után jól aludtam, az evésem is javult, teljesen helyre jöttem, majd két hét után újra kezdődött minden. Visszamentem a pszichiátriára más gyógyszereket kaptam (helex sr, sertadepi), de ezektől nem javultam csak egyre rosszabbul lettem. A háziorvosom azt tanácsolta ne szedjem egyik antidepresszánst se, ezt be is tartottam. Próbálkoztam nyugtató teával, és valeriana-val is, de nem segítettek. 2 hét nem alvás után a szüleim elvittek egy magán pszichiáterhez aki, 150 mg Olvexya retard kapszulát és xanax sr 3 mg retard tablettát írt fel. Én ezt nagyon soknak találom, nem tudok koncentrálni, csetlek-botlok, olyan vagyok, mint egy növény. Nem merem mondani a szüleimnek, mert nagyon drága a magánorvos, de nem érzem magam jobban, csak tudok aludni, de az se a legjobb. Mit tegyek?
2011. febr. 11. 11:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ez új! Milyen betegségre szedted ezt a gyógyszert?
2011. febr. 11. 12:46
 12/18 anonim ***** válasza:
Ugye nem azt akarod elmondani, hogy 2 hónappal ezelőtt volt egy arcüreggyulladásod, amire szedtél curam duot, aminek a mellékhatására elkezdtél antidepresszánsokat szedni???? Jól értem? ... és senki nem kérdezte, hogy volt-e valamilyen dolog, ami felzaklatott volna?
2011. febr. 11. 12:53
 13/18 A kérdező kommentje:
Én döntöttem úgy, hogy itthon maradok, amit nagyon megbántam. Mindig arra ébredek, hogy nagyon félek és tiszta víz vagyok, de nem értem miért. 3 mg xanax sr mellett is nyugtalanul alszok, sokszor felkelek, és max. 7 órát alszom.
2011. febr. 11. 13:01
 14/18 A kérdező kommentje:
Torokfájásom volt, lázzal és köhögéssel, elmentem orvoshoz, aki curam duo-t írt fel, elkezdtem szedni, s csak később derült ki, hogy augmentinhez hasonló készítmény, amire én allergiás vagyok, másnap hasmenésem volt, s aznap kezdődött az alvászavar is, a második álmatlan nap után megmértük a vérnyomásom és 140/90 volt 123-as pulzusszámmal, az orvos adott szívritmusszabályzót (eddig tökéletes volt a vérnyomásom), és valeriana-t, de nem tudtam továbbra sem aludni. Ezután jött a 0,25 mg-os frontin, amitől szintén nem aludtam, és aztán pszichiátria, a többit pedig már tudjátok.
2011. febr. 11. 13:17
 15/18 anonim ***** válasza:

Igen, így már értem! 0., Nem hiszem (igazán tudom, de finom akarok lenni), hogy szedned kellene az antidepresszánst! 1., El kellene döntened, hogy aludni fogsz rendesen! (Lehet, hogy viccesnek tűnik, de akkor is. Hasonló komolysággal, mint amikor eldöntötted, hogy nem fogsz aludni!) 2., El kellene beszélgetned őszintén a szüleiddel és lehet, hogy a barátoddal is. Azt gondolom vannak azért dolgok, amiket nem mondasz el nekik!!! Szembe kellene nézned a dolgaiddal. Azokat mond, amiket nem akarsz elmondani nekik! 3., Ha teheted - miért ne tehetnéd - beszéljétek át ezt a meghiúsult utazásos dolgot. Mond el nekik, hogy mit éreztél, mit gondoltál, mit vártál...? 4., Javasolnám, hogy menj el a szüleihez, vagy legalábbis valahogy próbáld meg bepótolni azt amiről elképzelésed szerint lemaradtál!

5., Sokkal fontosabbnak látom azt amit elsőként írtam a vitaminokról!!! Nem tudom leírni a dolog mechanizmusát, mert rettenetesen sok lenne, de a lényeg, hogy amellett, hogy figyelsz magadra (mint egyénre, nem a tested értem ezalatt, hanem téged, aki megfogalmazza a gondolatait), figyelned kell a testedre is, azzal, hogy adsz neki elég tápanyagot és többek között vitaminokat! Az alváshoz és a nyugodt alváshoz előfeltételnek látom a 2-500 mg B1 vitamint, hozzá C vitamint 1-2.000 mg-t, de biztos vagyok abban, hogy más vitaminok is kellhetnek a megfelelő működéshez! Nagyon fontos! Kezdj el normálisan vitaminokat szedni!!! Mondjuk Dr.Lenkei napi csomagot az említettek mellett! A mértékegység a fontos, nem a gyártó! ... és ami ettől is fontosabb meg kell értened, hogy te magad tehetsz a legtöbbet magadért! Segíteni fognak az emberek, de neked saját magadnak meg kell szerezned azt a tudást, hogy a dolgaid menete, az életed ne gyógyszerektől függjön! Meg tudod csinálni. Tovább megyek segítened kell a szüleidnek és másoknak! Azt hiszem nincs elég feladatod! Találj magadnak valamit, amit szívvel-lélekkel tudsz csinálni! Remélem nem voltam túl kemény és nem bántottalak meg! Az alvászavarod meg fog szűnni, ha mégsem, akkor keress újra, de tudni fogom, hogy valamit nem csináltál meg!

2011. febr. 11. 13:19
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönök minden segítséget, egyáltalán nem akarok gyógyszereken élni, a régi életemet akarom, és ezért tenni fogok, nem volt kemény, amit mondtál, megteszem azokat a dolgokat, amit mondtál, s hiszem, hogy jobban leszek, mint ezektől az agypusztítóktól.
2011. febr. 11. 13:28
 17/18 anonim ***** válasza:

Te aztán igen alaposan olvasol. A kérdező pontosan 3 x írta le, hogy mindenki engedte, meg ő is ment volna, de lázas beteg lett. Erre te mindig rákérdezel, hogy ki nem engedett?

És azt sem értem, hogy mindíg akad a válaszolók között olyan, aki riogat a gyógyszerrel. Mert őneki nem vált be, mert nem is szedte, az első kis szédelgésre rohant vissza az orvosához. A következő gyógyszert már eleve fenntartással szedte, majd nem szedte, és itt is mindenkit lebeszél a szedéséről. Egyébként bármilyen pszichiátriai betegség meggyógyul magától is egyszer, illetve az agy már nem is reagál a betegségre. A beteg elhülyül, és remekül érzi magát nyálcsurgatás közben. Hurrá, meggyógyult a beteg. Már nem beszél hülyeségeket. Igaz, mást sem.

2011. febr. 11. 18:33
 18/18 anonim ***** válasza:
Jajj te lány ez nagyon durva,én nem tudok mást mondani minthogy kitartás,és gyógyulj meg de ezt nagyon őszintén kívánom neked :-)
2011. ápr. 2. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!