Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túl erősnek tartom a felírt...

Túl erősnek tartom a felírt gyógyszereimet! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Körülbelül 2 hónapja kezdődött el alvászavarral, akárhányszor aludtam el mindig felriadtam, majd másnaptól már el sem tudtam aludni, beteg voltam, s ez az alvászavar társult a nyeléstől való félelemmel, elmentem háziorvoshoz a problémámmal, aki frontin 0,25 mg-os tablettát írt fel, de ez sem segített, ezért elmentem a pszichiátriára, ahol zyloramot, rivotrilt és medazepam-q-t kaptam. Már az első rivotril után jól aludtam, az evésem is javult, teljesen helyre jöttem, majd két hét után újra kezdődött minden. Visszamentem a pszichiátriára más gyógyszereket kaptam (helex sr, sertadepi), de ezektől nem javultam csak egyre rosszabbul lettem. A háziorvosom azt tanácsolta ne szedjem egyik antidepresszánst se, ezt be is tartottam. Próbálkoztam nyugtató teával, és valeriana-val is, de nem segítettek. 2 hét nem alvás után a szüleim elvittek egy magán pszichiáterhez aki, 150 mg Olvexya retard kapszulát és xanax sr 3 mg retard tablettát írt fel. Én ezt nagyon soknak találom, nem tudok koncentrálni, csetlek-botlok, olyan vagyok, mint egy növény. Nem merem mondani a szüleimnek, mert nagyon drága a magánorvos, de nem érzem magam jobban, csak tudok aludni, de az se a legjobb. Mit tegyek?
2011. febr. 11. 11:05
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
19/L
2011. febr. 11. 11:07
 2/18 anonim ***** válasza:
Mitől nem tudsz aludni? Tehát mit érzel akkor, amikor nem tudsz elaludni? Furcsának tűnik a kérdés, de hasonló problémám volt és gyógyszer, doki nélkül kijöttem belőle!
2011. febr. 11. 11:16
 3/18 A kérdező kommentje:
Gyors szívdobogást, verejtékezést és idegességet érzek, amitől rettenetesen szárad a szám.
2011. febr. 11. 11:20
 4/18 anonim ***** válasza:
Ez csak este van? Gondolom már ráparázol az alvásra és azért van! Nekem is ilyen volt! Ha gondolod írj privit és megbeszéljük! Nem akarok tolakodni, csak ha van kedved!
2011. febr. 11. 11:25
 5/18 anonim ***** válasza:
Ne vegyél be antidepresszánst! Változtatnod kellene! Gondolom már félsz az estéktől, hogy vajon fogsz-e tudni aludni? B1 vitamin segít az alvásban (min.200 mg), vegyél be mellé C vitamint is 1-2.000 mg-ot! De a legfontosabb, hogy az ok meglegyen. mielőtt elkezdődött minden rendben volt az alvásoddal? Pontosan be tudod-e lőni, hogy mikor kezdődött? Mi történt közvetlenül azelőtt, hogy jelentkezett volna? Az ami eszedbe jut, azt kellene egy kicsit jobban megnézned! Jelezz, ha tudok segíteni! A szüleid jót akarnak! Remélhetőleg az érdekli őket, hogy te jobban legyél. Hiába fizetnek sokat az orvosnak, ha attól nem vagy jobban! Beszélj a szüleiddel őszintén!
2011. febr. 11. 11:34
 6/18 A kérdező kommentje:
Mielőtt elkezdődött én voltam a világ legjobb alvója, 1 perc sem kellett ahhoz, hogy elaludjak. Egyik nap a barátom, aki már másfél éve hozzánk költözött haza látogatott a szüleihez karácsonyra, akik nagyon messze laknak tőlünk, és a torokgyulladásom miatt nem tudtam vele menni. Egész nap sírtam, depressziós voltam, és este mikor lefeküdtem aludni folyamatosan felriadtam, de már annyira féltem, hogy újra megtörténik (mert vagy 10-szer egymás után így volt), hogy úgy döntöttem ma nem alszom, aztán másnap már el sem tudtam aludni.
2011. febr. 11. 11:39
 7/18 anonim ***** válasza:
Köszi a választ! Azóta is ugyanarra riadsz fel? Ha jól értem, akkor te szívesen mentél volna ezzel a barátoddal a szüleihez, de nem engedtek? Vagy te döntöttél úgy, hogy nem mész? Mit gondoltál mi lesz, ha elmész vele?
2011. febr. 11. 12:30
 8/18 A kérdező kommentje:
Szívesen mentem volna vele, a szüleim is engedtek, de a lázam miatt, nem tudtam vele menni, amibe szinte belebetegedtem. Valahányszor felriadok nagyon félek, fel kell ülnöm és be kell kapcsolnom a láva lámpámat, hogy ne legyek sötétben, és egész este remegve meredek magam elé.
2011. febr. 11. 12:37
 9/18 A kérdező kommentje:
Az alvászavart és a szorongást a curam duo tablettának tulajdonítottuk, amit a betegségemre szedtem. Valóban ettől lehet, mert a mellékhatások közt szerepel e két dolog, és néhány gyógyszerre allergiás is vagyok?
2011. febr. 11. 12:42
 10/18 anonim ***** válasza:
Oké értem! Ki volt az, aki úgy döntött, hogy nem mész! Te? Vagy valaki más, te csak beletörődtél? Milyen képeket látsz, vagy érzéseket érzel, amikor felriadsz? Ha ma megpróbálnál aludni menne felriadás nélkül?
2011. febr. 11. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!