Melyek a legerősebb fogamzásgátlók? Amiben sok a fitoösztrogén tartalom, gondolom az számít erősnek.
Egyik fogamzásgátló tablettában sincs FITOÖSZTROGÉN (=növényi hormon), hanem szintetikus ösztrogént tartalmaznak...
A kettő nem ugyanaz!
A fitoösztrogén igazából nem ösztrogén, hanem a női szervezetben "úgy viselkedik, mintha" az lenne.
Szabályozza a hormonműködést, optimálisan a legjobb szintre tudja beállítani a hormonszintet.
Különleges tulajdonsága még, hogy 12 óránként kiürül a szervezetből (a szintetikus ösztrogén viszont NEM!).
Bizonyítottan rákmegelőző hatású, gátolja a csontritkulást és vérnyomásszabályzó hatású!!!
(Ezzel ellentétben a szintetikus ösztrogén rákkeltő, trombózist okozhat és több más káros mellékhatása is van)
A fogamzásgátlóban levő szintetikus ösztrogén megemeli a hormonszintet és így kedvezőtlen körülményt hoz létre a terhesség számára (ezáltal gátolja a fogamzást).
Igazából a természetestől eltérő állapotot hoz létre a hormonrendszerben, ami nem valami jó... :[
A két szer közötti éles különbséget az is mutatja, hogy a fitoösztrogén tartalmú készítmények szabadon (vény nélkül) vásárolhatók, a szintetikus ösztrogén tartalmú készítmények meg CSAK VÉNYRE kiadhatóak, gyógyszertári készítmények, orvosi felügyelet mellett szedhetők!!!
Fitoösztrogének majdnem minden növényben, gyümölcsben is megtalálhatóak különböző mennyiségben...
(Pl.:búza, gabonafélék, dinnye, eper, ribizli, komló, stb.)
Tudod, nagyon nem mindegy, hogy "Vidd ki a bilit" vagy "Idd ki a bilit"... :]
Ha olyan fogamzásgátlót keresel, amiben sok a fitoösztrogén, akkor ne csodálkozz, ha senki nem fog válaszolni, mert az övékben ösztrogén van.
Amúgy nem árt, ha pontosan tudod, mit tartalmaz a gyógyszer, amit szedsz. Így annak is utánakereshetsz, hogy azok a hatóanyagok milyen hatásúak és milyen mellékhatásúak.
Nem biztos, hogy az a leghatásosabb fogamzásgátló, amiben a legmagasabb az ösztrogén tartalom!!! (A magas ösztrogén tartalom veszélyes a szervezetedre, ezért ezt próbálják az orvosok egyre jobban csökkenteni, más szerekkel kombinálni, hogy azért a fogamzásgátlás még működjön.)
A nőgyógyászod a fogamzásgátlót egyénileg válassza ki : akinél a természetes ösztrogén szint magasabb, annál egy gyengébb gyógyszer is hatásos lesz, akinél alacsonyabb ez a szint, ott kénytelen lesz magsabb ösztrogénezett tablettát előírni.
Szóval, ami az egyik lánynak tökéletesen működik és nem borítja fel a saját hormonműködését, az a másik lánynál különböző panaszokat okozhat, folyamatosan vérezni fog vagy hányni vagy lehet azonnal terhes lesz, mert nála nem fogja meggátolni a fogamzást! 8-o
Van, akinek a testalkatához, fejlettségi szintjéhez a "gyenge" tabletta lesz a megfelelő, a másik nőnek meg pont az "erős".
Szerintem bízd a fogamzásgátló tablettád kiválasztását a nőgyógyászodra, ő szakember, hosszú évekig tanulta a szakmáját.
Ez egy komoly gyógyszer, ami kárt is tehet a szervezetedben, ha nem szakember írja fel neked és nem ellenőrzi a hatását.
nem lehet benne ösztrogén, mert a gyógyszerek növényi eredetűek, és csak ösztrogén utánzat lehet benne, és a növényekben fito ösztrogén van, a szervezetben alakul át ösztrogénné, vagyis segíti annak termelősét. Egyszer feltettem egy olyan kérdést, hogy miben van sok ösztrogén, és az volt rá a válasz, hogy az csak a szervezet termelheti, innentől kezdve a gyógyszerben sincs ösztrogén, mindenki tudja mire gondolok, mikor azt kérdem melyik gyógyszer a legerősebb, és gondolhatják hogy nem a tejcukor mennyiségre gondolok ami benne van, vagyis az enyémben van.
Szerintem totál egyértelmű a kérdés, csak gondolom senki nem tudja a választ, vagy mivel este írtam ki ak érdést és lehet oylankor dolgoznak, vagy alszanak, mire a égphez érnének már 20 ezer kérdés lesz az enyém mögött.
Eleve csak nődoki írhatja fel a gyógyszert, nem azt fogja felírni, amit én mnodok, tehát esélyem sincs, hogy én beleavatkozzam. Amúgy a nődoki sem tudja mi a jó nekem, mert már a harmadik félét szedem, mivel ugyanaz a gyógyszerm inden nőnek máshogy hat a szervezetére, ezért kénytelen ő is csak kísérletezni.
Ha tudná mi a jó nekem, már rég beállt volna a vérzésem. Ráadásul a hormontesztem tökéletes, tehát mégcsak beteg sem vagyok. Ezért az ő számára is érthetetlen a rendszertelen vérzés. Igaz cickafarkkal mnidig megjön, de normál esetben nem kéne cickafarkot innom, vagy norcolutot szednem, hogy mnidig időben megjöjjön.
Tehát mégcsak arra sme foghatják, hogy stresszelek, vagy a melegtől van, esetleg terhességtől, vagy PCOS től. Mivel a doki tehetetlen és nem tud magyarázatot, inkább csak másik bogyót ír fel. :)
Amúgy nagyon gyenge gyógyszereket írtak fel eddig nekem, mégse volt vérzésem, akkor nem az a megoldás h méggyengébbet ír szerintem, hanem erősebbet kéne.
Azthiszem az ösztrogén helyett azt írják a laborpapíron és a gyógyszer összetevőknél hogy ösztradiol.
Tehát ha a prolaktinom emelkedett egyesek szerint, az azt jelenti hogy az ösztrogénem is megemelkedik. A tesztoszteronom is normál értéken belül van. Ha valakinek magasabb az ösztrogéne, akkor már alacsony a tesztoszteronja? Vagy a kettő nem zárja ki egymást? Mert tudom hogy az egyik női nemi a hormon, am ásik férfi, csak nem tudom közömbösíti e egymást.
persze a legtöbb ember ebben a kérdésben nem szakértő :)nem is várok sok választ.
És köszi hogy olvasod az üziket, és köszi a válaszokat is.
21:58-as nagyon jól megválaszolta a kérdéseted. Ha te ennyivel jobban tudod, akkor minek írtad ki a kérdést egyáltalán?
"nem kérek betegtájékoztató másolatot, mert azt a neten is találok" Akkor keresd meg a neten, hogy melyikben van a legtöbb hormon, és kész, ha ilyen okos vagy.
Írsz pár baromságot. Pl gyógyszerek már rég nem növényi eredetűek, különben nem tudnák olyan mennyiségben, tisztaságban és egységes hatóerővel előállítani a hatóanyagokat.
Ha a vérzéseddel problémáid vannak, akkor nem javaslom a fogigátlót. Az ugyanis nem beállítja, hanem kikapcsolja a ciklusodat, és a saját hormonjaival teljesen átveszi az iurányítást. Durva beavatkozás az amúgy is labilis hormonrendszeredbe. Ha véletlenül meg is találod a neked megfelelő típust, az is csak elfedi a tüneteket, aztán amikor majd leállsz a gyógyszerrel, mert gyereket szeretnél, megint előjönnek a tünetek, csőcstül, és megint csak foglalkozni kell a probléma megoldásával, amit most csak elodáz az orvos. Én a helyedben SÜRGŐSEN lecserélném az ilyen orvost, aki fogigátlóval próbálja kezelni a rendellenes és rendszertelen vérzést. Lehetetlen, hogy egy alapos vizsgálat ne mutassa ki, egy lelkiismeretes sorvos ne jöjjön rá, miért nincs vérzésed. Manapság, amikor a meddőségi klinikák szinte csodákra képesek...
Próbáltad már a cickafark-teát és a barátcserje-kapszulát kúraszerűen, két-három hónapig vagy még tovább?
a doki maga mondta, és nem is egy, hogy a fogamzásgátlóknak pont hogy be kéne állítani a vérzést, szal erről ennyit.
És muszály fogamzásgátlót szednem, mert nem oylan biztonságos a gumi, az kiszakadhat, és én a ugmikra eddigm nid allergiás voltam, azárt meg nem mnodok le párommal való szexuális életről. A gyógyszerek nélkül ha semmit sem szednék, nem lenne sosem peteérésem később, és ha szedem, és majd abbahagyom őket, ha addigra meggyógyulok és lesz leég női hormonom, akkor talán valaha lehet is babám.
amiket leírtak, áltlaában nem ak érdésre válaszoltak, nagy részét maugyis tudtam már, nagy része pedig tévedés.
Amugy a neten meg nem fogok mnident megnézni, mivel nem érek rá egész nap a gépet bújni, mert de időm se energiám nincs rá, és a net sem jön bem indig olyan gyorsan, nem fogok rá várni fél órákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!