Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tapasztalatok/ismeretek...

Tapasztalatok/ismeretek Risperdal ill. Sertalin tablettával kapcs?

Figyelt kérdés
2011. febr. 9. 18:11
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
51%
A Risperdal nagyon drága, a Sertalin olcsóbb. Mindkettő a neurotranszmitterekre van hatással, vagyis az olyan "anyagokra", melyek a hangulati állapotok, pszichés problémák kialakulásában játszanak szerepet. Gyógyszerészhallgatóként egyiket sem ajánlom, mivel az efféle gyógyszerek pontos hatásával még nincs tisztában a gyógyszerészet és az orvostudomány. Pontoson nem tudni, hogy hogyan hatnak a neurotranszmitterekre. Sokszor éppen az ellenkező hatást váltják ki, mint amire felírják őket. Gyógyszerek helyett egy jó pszichológus felkeresését javaslom, ha valamilyen pszichés probléma áll fönnt, akik nem gyógyszerezik be az embereket mindenféle kétes szerrel.
2011. febr. 10. 13:31
 2/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Teljesen egyetértek veled ezekkel a hülye gyógyszerezésekkel!!! Tuti egy orvossal fogok dumálni, aki valakimet kezelte, vmiért benne bízok, de ettől a gyógyszertől,amit egy másik doki adott beszart a szemem!!!! :S

2011. febr. 10. 13:45
 3/25 anonim ***** válasza:
32%
Bevallom nekem is voltak kisebb pszichés problémáim, főleg szorongás, meg néha depressziójellegű tüneteim. Elmentem egyetemünk "legjobb" pszichiáteréhez, Frontint akart felírní, erre mondtam neki, hogy akkor inkább viszont látásra. Elkeztem gitározni, azóta ha letörtebb vagyok mindig előkapom a gitárom, játszok rajta. A lényeg szerintem, hogy kell valami olyan cselekvést találni ami úgy ténylegesen "ki tud emelni" a rosszkedvből, problémákból, akár csak egy néhány órára és már is helyettesítetted az antidepresszánsok esetleges, időleges hatását olyan cselekvéssel ami még hasznos is.
2011. febr. 10. 14:46
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Higyjétek el, vannak olyan pszichés betegségek, amin nem segít a gitár. De hát ti tudjátok. Bízom a következetességetekben akkor is, ha fáj a fogatok, fületek, netán a gyereketeknek ír fel az orvos gyógyszert. Egyébként a legtöbb szerről sem tudjuk, hogyan hat. Pedig már az ősember is rájött, hogyha ezt a fakérget rágom, akkor elmúlik a maláriám, ha meg amazt adom az anyósomnak, akkor belepusztul.
2011. márc. 3. 22:56
 5/25 anonim ***** válasza:

Jó, hogy gyógyszerész leszel vazze. És rászabadulsz az emberekre!!!!!!!Remélem elsős vagy, de h. fizetős, az tuti, így nem rúgnak ki mert kell a pénz.

Amúgy bírom, akogy két-három laikus eldönti, hogy az orvos hülye, de azért oda megy!!!!+!!. Minek? Az ilyenek miatt kell sorbaülni, mikor beteg vagyok???? Bsszameg úgy néz ki.

A" gyógyszerészt" meg még az sem zavarta, hogy itt három hatástani csoport merült fel, amiknek közük nincs egymáshoz.

Ha betegek vagytok, menjetek sámánhoz, és ne szívjátok má' a levegőt az orvosnál elfele, aztán haza, és ott vagy megmaradtok vagy nem.

Jézus, itt de okos mindenki, csak a saját dolgához nem ért.

2011. márc. 4. 04:08
 6/25 A kérdező kommentje:
Nem kértem a hűdenagy okoskodásodból. Mindenki elmondja a véleményét, de bunkónak nem kell lenni. Foslakszájba -.-
2011. márc. 4. 12:38
 7/25 anonim ***** válasza:
0%

Ja, igazi repedtsarkú büdös műveletlen sarki ribanc vagy, nem kell még egy levélkével megerősíteni, már az elsőből látszik, skizofrén pcsa. Jó az érvrendszered is.

Na dögöljmeg.

2011. márc. 5. 09:35
 8/25 A kérdező kommentje:
Retardált, kis hülye gyerek vagy, aki itt éli ki a kis baromságait, mert ha szemtől szembe kéne, akkor összehugyoznád magad. Húzzál vissza a pszichiátriára te nyomorék anyaszomorító.
2011. márc. 6. 20:38
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Most jól megmondtad, és sokkal okosabb is lettél, mint előtte. Ka javasolt neked risperdalt?

2011. márc. 6. 21:34
 10/25 A kérdező kommentje:
Bocs. Nem akartam tapló lenni, csak szerettem volna, ha mindenki normálisan ír ide. Pszichiáter/klinikai szakpszichológus ajánlotta. De már nem szedem.
2011. márc. 6. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!