Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Attól miért lesz jobb ha...

Attól miért lesz jobb ha kibeszéljük magunkból a dolgokat?

Figyelt kérdés

Én a problémáimat sosem beszélem ki, túlságosan sebezhetőnek érzem olyankor magam, nem akarom h tudjanak olyan dolgokat róla. Kb egy éve történt egy nagyobb jelentőségű dolog sajnos a családban, senkivel nem beszéltem róla, a családból is csak 1-2szer. Azonban ma beszéltem róla a nagyszüleimmel, hihetetlen sírás kapott el és borzalmasan éreztem magam. Most egy kicsit jobb.

Miért lesz attól jobb ha elmondom a problémát, sírok egy nagyot? Nem értem, valaki légyszi magyarázza el.

Köszönöm!

2011. jan. 30. 00:50
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Azért mert kiadod magadból a feszültséget, amikor ott és akkor valamiért nem tudtál. Ilyen egyszerű.
2011. jan. 30. 00:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Látod, ma te is rájöttél : mert ami hosszú ideje nyomasztott, az a kibeszéléskor feloldódik!

Ha hangosan is elmondod, ami bánt, akkor hamarabb rájössz, mit csináltál rosszul, vagy mit csinálnál legközelebb másképp, vagy mi a megoldás abban az esetben, de eddig nem jöttél rá...

Megkönnyebbültél, hogy a problémádat meg tudtad osztani valakivel, aki megértően meghallgatott...

Az is megkönnyebbülést hoz, ha megértő fülekre talál az ember!

Ha nincs olyan, akivel megoszthatod a problémáidat, vagy túlságosan zárkózott vagy, akkor az is segít ilyenkor, ha egy naplóban leírod, mi nyomaszt...

Sokan ezért vezetnek naplót!

2011. jan. 30. 01:02
 3/7 Cory Rose válasza:
0%

Hát nem tudom, nekem sosem lett jobb ha kibeszélem, inkább kényelmetlenül érzem magam utána, ezért kétszer is meggondolom, mi az amit kimondok másoknak..

Ha nem mondok semmit, akkor meg előbb-utóbb úgyis elmúlik, és akkor meg minden rendben.

Szóval nem értem mi ez a 'beszéljük ki a bajainkat' mánia.

2011. jan. 30. 01:56
 4/7 anonim ***** válasza:
A mondottakon kívül rákényszerülsz a pontos megfogalmazásra is, ha el akarod mondani, esetleg kérdéseket kapsz, amikre válaszolni kell, és ettől te magad is tisztábban fogod látni a helyzetet.
2011. jan. 30. 09:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok. Ha hosszabb és alaposabb választ akarsz kapni, olvasd el ezt a kitűnő könyvet, ami pont erről szól:

[link]

Azért így írom, a kereséssel, hogy többféle leírást lássál róla.

2011. jan. 30. 09:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Én például már akkor nyugodnék meg, hogyha a problémámat olyan személlyel tudnám megosztani aki tényleg tudna építő jelleggel segíteni, nem csak a szokásos hétköznapi válaszok...

akit érdekelne a téma:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__1..

Szerintem jó egy olyan emberrel megosztani a problémáinkat akire számíthatunk ezügyben, hogy segít, a sírástól jobban feloldódsz az tény.

2011. febr. 12. 00:38
 7/7 ekeke ***** válasza:

Maga az, ahogy logikusan felépítve, érthetően elmondod valakinek a dolgokat, a te saját agyadban is ugyanilyen módon jelentkezik: az agyad is megérti és elkezd jobban dolgozni az ügyön. Pláne, ha a beszélgetéskor levonsz következtetéseket és változtatások mellett döntesz.

De egy (akár idegen) másik személy szeretetteli megértése is sokat oldhat pl önértékelési ügyeken...

2011. márc. 1. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!