Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan gyógyulhatok ki a...

Hogyan gyógyulhatok ki a pánikbetegségből? Mivel segíthetem elő a gyógyulásom?

Figyelt kérdés
1 hónapja kezdődött amióta a kisebbik gyermekem beteg (súlyos hörghurut), naponta jártunk az orvoshoz, féltem, hogy felülfertőzést kap a többi gyerektől. Éjszaka 3 óránként kellett adagolni a gyógyszert, nem sokat pihentem. Apa is beteg lett és a nagyobbik gyerek is. Azóta pánikrohamom van 2-3 naponta. A Doki napi 3 xanax-ot írt.
2011. jan. 28. 14:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon értékelendő, hogy egy pszichológus nem hisz a gyógyszer mindenhatóságában. Azért írt így, mert nem tudja érzelmileg kivonni magát a témából, írta is, hogy sok páciensét tette tönkre a cucc. Vannak esetek, amikor kell a gyógyszer, péládul szerintem ha egy skizofrén beteg a koponyájával próbálja szétverni a falakat, érdemes benyugtatózni, mert nem feltétlenül tudja, hogy micsinál. De a pánikbetegség szerintem is kimondottan olyan szituáció, aminek a lelki feloldását nem lehet semmiféle kemikáliával megkerülni. Egyébként az sem 100%, hogy pszichológus segítsége kell, szerintem rengeteg ember önerejéből is képes meggyógyulni. Nekem is volt egy ilyen időszakom. Nem vagyok benne biztos hogy az voltam, mert nem voltam orvosnál hogy láttamozza ezt, de erős a gyanúm, hogy a testi tünetek amiket produkáltam pánikbetegség-szerűek. Nekem a múlttal való szembenézés, az őszinteség, és különböző okos embereknek, filozófusoknak, íróknak a szavai segítettek, de nem egyik napról a másikra. Most mégis erősebb vagyok mint valaha. Sok sikert, remélem nem voltam túl hosszú!
2011. jan. 28. 22:34
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Én sem szeretem a gyógyszereket, ezért érdeklődtem más alternatíva után. Szeretném tiszta fejjel nevelni a gyerekeimet!!! A pszichológushoz járás majdnem megoldhatatlan nálam, mivel vidéki lévén nehezen jutnék el és a terápia díját is sem tudnám tudnám állni, pláne évekig. Tény, hogy a családom a mindenem és ha őket veszélyezteti valami akkor jön rám a roham. Kedves PSZICHOLÓGUS adhatnál tanácsot, hogy ilyenkor mivel próbálkozzak.
2011. jan. 29. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!