Hogyan gyógyulhatok ki a pánikbetegségből? Mivel segíthetem elő a gyógyulásom?
Hát, ha a 3 xanaxtól nem lesz jobb, akkor elég nagy a gond :/
Próbálj lazítani amikor csak tudsz, és ha érzed hogy kezdesz pánikolni, találj magadnak egy olyan dolgot amire koncentrálni tudsz, elvonja a figyelmed. Lehet ilyen pl. a zene, egy cukorka, rágó, vagy bármi más, ami leköti a figyelmed. Persze ez attól is függ, hol vagy éppen.
Kedves 2. kommentelő, ezt mégis logikailag hogy hoztad össze, szüntesse meg a családját??!
Én is pánikbeteg vagyok, pedig semmi olyan okom nincsen rá, amit bárhogy be lehetne szüntetni. Egyszerűen van, és kész.
A gyógyszer hosszabb távon - mivel megszünteti a tüneteket - meg is tud gyógyítani, de ez attól is függ, milyen erősségű a betegség!
Kedves kérdező, az első választ is én írtam, nekem segít :)
14:41-es vagyok. Én pedig gyakorló pszichológus vagyok.
Nem, nem úgy értettem hogy szüntesse meg a családját, nyilván nem. De a pánikbetegség kialakulásának MINDIG van oka. Azt az okot kell megszüntetni VAGY megtanulni kezelni. Mégis honnan vetted azt hogy a gyógyszer meg tudja gyógyítani? Merthogy erre semmilyen jellegű tudományos bizonyíték nincs az fix. Ugyanis akik pánikbetegségben szenvednek gyakorta életük végéig szedik a bogyikat. Abban az egy esetben segíthet a gyógyszer (és akkor sem konkrétan a gyógyszer segít), ha azalatt az idő alatt amíg szedi a páciens, megszűnik a kiváltó ok. Ezért ő ezt úgy éli meg, hogy elkezdte szedni a gyógyszert, aztán egyszercsak hopp meggyógyult. Még egyszer mondom: PSZICHOLÓGUS ÉS PSZICHOTERÁPIA!!! Nem gyógyszerek!
A pszichológus válaszoló gondoltam úgy értette, hogy bár egyértelmű a kiváltó ok, hogy beteg a gyerek stb, ez csak közvetetten kiváltó ok. A háttérben valami féle más dolog állhat, túlságosan félti a családját, és ennek az okát kell felderíteni, mert bár lehet, hogy otthon rendeződnek a dolgok, elmúlik a pánik, később egy másik eset során újra kiújulhat. így értendő az is, hogy egy életen keresztül kell szedni a gyógyszereket, mert bármikor előjöhet újra a pánik, ha az illető szembesül újra a félelmével. Ez a félelem pedig irracionálisan erős, mivel pánikrohamok lettek belőle.
Egy másodjára pánikbeteg ember, aki először meggyógyult pszichiáter segítségével, de most ez már nem elég, és magam kerestem pszichológust, aki egyből terápiára küldött, ahol rendesen ki fognak vizsgálni, remélem :)
Előző vagyok.
Kérdezőnek:
lehetséges, hogy az volt a gond, hogy nem tudtad magad kipihenni, ez is okozhat pánik rohamokat, nálam is általában ilyenkor jött elő a betegség.
Pszichológusnak:
Lenne egy kérdésem hozzád? Van ingyenes terápia? Úgy hallottam, csak az első 4-5 alkalmat fizeti a TB. Egyébként meg nem értem, hogy miért kell ezért fizetni, egy egy alkalomért 5-10 ezer Ft-ot fizetni, amikor ez épp olyan szükséges egy mentális beteg számára, mint mondjuk egy rákos embernek a sugárkezelés...
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:19
Teljesen ingyenes terápia az elejétől a végéig nincsen, mert ez egy hosszú folyamat (5-6 hónaptól egészen 3-4 évig). Vannak helyek ahol megpróbálkozhatsz ingyenes terápiával a TB terhére (Tündérhegy). Hogy miért kell érte fizetni arra nem tudok választ adni, nem én találtam ki, de szerintem is ostobaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!