Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ugye nem vagyok pánikbeteg?...

Ugye nem vagyok pánikbeteg? Ha van itt köztetek olyan aki az, kérem segítsen!

Figyelt kérdés
Na szóval az a helyzet,hogy tegnap összevesztünk a barátommal msn-en. Éreztem már a veszekedés közepette hogy kicsit gyorsabban ver a szívem a normálisnál..aztán kibékültünk úgy ahogy, és ő lement msn-ről. Itt a szapora szívverésem abbamaradt...kicsit ideges voltam, hogy ilyen sokat veszekedünk mostanában...és rá fél órájára nagyon gyorsan elkezdett verni a szívem, elzsibbadt a lábam a kezem, ájulásérzetem volt, mintha valami szét akarná feszíteni az agyamat, az ijedtségtől nehezen nyeltem, olyan volt mintha valaki folytogatna...rámjön ilyen szédülés émelygés..régebben ilyen durván még nem fordult elő, csak max annyi volt,hogy ha valamin felidegesítettem magam ,akkor kicsit szaporábban vert a szivem,de semmi rosszullét nem társult mellé...most már akkor pánikbeteg lehetek? ma reggel is rosszul lettem..de ahogy beveszem a nyugtatót, semmi bajom..ez biztos hogy az?:(
2011. jan. 22. 14:51
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
az előző vagyok.te idióta utolsó!szerinted egy beteg ember büszke arra amiben van?bárcsak te is benne lennél megtudnád milyen!na de ami késik nem múlik!!!!!!!!!!
2011. jan. 24. 23:25
 22/29 anonim ***** válasza:
Már megint játsszuk az önjelölt pszichológust, pszichiátert! Sőt még gyógyszerelünk is!
2011. jan. 25. 16:18
 23/29 anonim ***** válasza:

@23:23, 23:25

Mivel nekem címezted, ezért válaszolok: tévedsz, ha azt hiszed, hogy nekem sose volt ilyenem, de én meg is gyógyultam belőle. Azért írtam, hogy hátha a kérdező elkerüli azokat a zsákutcákat, amiket én megjártam, mire ide jutottam. A nyugtatók bevétele nem fejleszti az ember saját stresszkezelő stratégiáit, inkább önismeretet kellene tanulni helyette. Az önsajnálat megint nem jó semmire. Ha saját magát próbálja kezelgetni, előbb-utóbb nem tud azok nélkül az anyagok nélkül élni.

Az orvos tud abban segíteni, hogy a helyes diagnózissal és gyógyszerekkel elinduljon a gyógyulás útján és ne okozzon magában kárt olyan szerekkel, amik nem az ő problémájára valók. A gyógyszerek mérgek, azért sem lehet őket az ABC-ben kapni. Ha nem az orvos írja fel, valószínűleg több kárt okoznak, mint hasznot.

Büszkeség vagy sem: én elbőgtem magam, mikor az orvos azt mondta, hogy szerinte pánikbeteg vagyok, ti meg erősködtök, hogy hátha rátok is illik a diagnózis.

2011. jan. 25. 17:21
 24/29 anonim ***** válasza:
17.21-es!képzeld nekem sem esett jól,mikor kimondta több orvos is hogy pánikbeteg vagyok.te vagy így ezzel egyedül azt hiszed?hát nem!sok orvosnál voltam,mert mindíg rosszul voltam fizikálisan,és minden vizsgálaton kiderült,hogy semmi szervi bajom.Több pszichiáter is kimondta,hogy sajnos pánikbeteg vagyok.Hát nem hiszem hogy ezen erősködni kellene,hogy én az akarok lenni.Nem vágytam erre.És teljesen nem gyógyultál ki,csak pillanatnyilag tünetmentes vagy.Ezt sem tudtad hogy aki már benne volt,az könnyebbe visszaesik?Bármikor!Úgy hogy hagyjuk az okoskodást.A másik hogy az orvosok javaslatára szedtem a rivotrilt,és képzeld 3 hónap után le tudtam tenni,nem szoktam hozzá,és nem kell már 8 hónapja.Mindenről le lehet szokni,de átmenetileg segíthet,és jó lehet.
2011. jan. 25. 20:54
 25/29 anonim ***** válasza:

Meg lehet gyógyulni a pánikbetegségből, ha a háttértényezőket pszichoterápiával feltárjátok és átdolgozzátok.

Én is voltam pánikbeteg, gyógyszer nélkül, pszichoterápiával kijöttem belőle 3 hónap alatt. Évekkel ezelőtt volt, nem jött vissza.

2011. jan. 25. 20:58
 26/29 anonim ***** válasza:

Ne akard bemagyarázni magadnak a betegséget,mert ha az agyad elhiszi,egyre erősebb tüneteket produkál...

A pánikbetegség nem egyszeri alkalom miatt lesz pánikbetegség, sok minden más tartozik hozzá, amit ennyi adatból nem lehet megállapítani...

Próbáld meg kerülni a stresszhelyzeteket, és ahelyett,hogy a betegséggel foglalkoznál mond azt magadnak,hogy semmi bajod.

Én voltam pánikbeteg, és azt gondolom, hogy agyban dől el az egész...ezért vigyázz azokkal a mondatokkal,amiket megfogalmazol...

2011. jan. 28. 11:54
 27/29 anonim ***** válasza:
Hozzá tenném,hogy nem minden esetben a pszichológus a jó megoldás, 2évig jártam orvostól orvosra,és csak rosszabbodtak a tüneteim, mert magam is elhittem,hogy beteg vagyok,és az hogy folyton gyógyszert kellett szednem ezt a tudatot erősítette fel, amikor eldöntöttem,hogy csak rajtam áll,hogy mi lesz kezdtem jobban lenni...sokszor szorongok még most is,és sajnos nekem a gyomromra nagyon ráment ez az egész, de mindig arra kell gondolni,hogy vannak akik százszor rosszabb helyzetben vannak, mégis élni kell...és boldognak lenni...
2011. jan. 28. 11:59
 28/29 anonim ***** válasza:
Pszichológus nem ad gyógyszert előző! A módszere a pszichoterápia. A pszichiáter gyógyszerel, ővele keverted.
2011. jan. 28. 12:19
 29/29 anonim ***** válasza:
Nekem adott gyógyszert a pszichológusom, akkor lehet,hogy valami csodadoki volt :)
2011. jan. 29. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!