Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ugye nem vagyok pánikbeteg?...

Ugye nem vagyok pánikbeteg? Ha van itt köztetek olyan aki az, kérem segítsen!

Figyelt kérdés
Na szóval az a helyzet,hogy tegnap összevesztünk a barátommal msn-en. Éreztem már a veszekedés közepette hogy kicsit gyorsabban ver a szívem a normálisnál..aztán kibékültünk úgy ahogy, és ő lement msn-ről. Itt a szapora szívverésem abbamaradt...kicsit ideges voltam, hogy ilyen sokat veszekedünk mostanában...és rá fél órájára nagyon gyorsan elkezdett verni a szívem, elzsibbadt a lábam a kezem, ájulásérzetem volt, mintha valami szét akarná feszíteni az agyamat, az ijedtségtől nehezen nyeltem, olyan volt mintha valaki folytogatna...rámjön ilyen szédülés émelygés..régebben ilyen durván még nem fordult elő, csak max annyi volt,hogy ha valamin felidegesítettem magam ,akkor kicsit szaporábban vert a szivem,de semmi rosszullét nem társult mellé...most már akkor pánikbeteg lehetek? ma reggel is rosszul lettem..de ahogy beveszem a nyugtatót, semmi bajom..ez biztos hogy az?:(
2011. jan. 22. 14:51
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Noh és utoljára:

A pánikbetegek pánikrohamjai kifejezetten NEM stresszhelyzetben történnek. Élik az unalmas kis hétköznapjaikat, amikor egyszercsak derült égből rájuk tör a halálfélelem, meg a többi. Azért is hívjuk betegségnek, mert nem a stresszhelyzetre adott normális reakció, hanem stresszhelyzet nélkül generálódó állapot az esetükben a pánikroham.

2011. jan. 22. 15:49
 12/29 anonim ***** válasza:
Igen, én is ezt próbáltam neki elmagyarázni:)
2011. jan. 22. 15:50
 13/29 A kérdező kommentje:
a veszekedés után fél órával tört rám, amikor már halál nyugodt voltam..a veszekedés közben sem voltam idegbaj, csak egészséges szinten felhúzott kicsit a barátom..régebben is volt olyan,hogy semmi bajom nemvolt és egyszercsak elkezdett gyorsabban verni a szivem...
2011. jan. 22. 17:42
 14/29 anonim ***** válasza:

Az az érzésem, hogy szeretnéd bebizonyítani ezt a pánikbetegséget.

Továbbra is azt javaslom, hogy klinikai pszichológust keress fel. A mentális zavarok, problémák diagnózisának felállítása és kezelése a pszichológus pszichiáter kompetenciája. Ha panaszod van, akkor őhozzájuk kell fordulni.

2011. jan. 22. 18:00
 15/29 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha szívdobogással meg ilyesmivel jár az idegeskedés, ne egyél nyugtatót, max, ha az orvos írja fel...
2011. jan. 22. 20:22
 16/29 anonim válasza:

Ennyi komment után nehéz úgy válaszolni, hogy azokat ne vegyem figyelembe, de megpróbálok a kérdésedre koncentrálni.

Szóval, kétségtelen, hogy pánikreakciót produkáltál. Az ilyen dolgok nem a stresszhelyzetben jönnek elő, hanem később. A pszichéd egy elképesztően összetett dolog, ami a konfliktushelyzetben megállja a helyét, de amint a tested és elméd lenyugszik, feldolgozza a kapott "infót" és reagál rá. Pszichésen sokmindenre képesek vagyunk, gondolj csak arra, mikor valakinek egy nagy vizsga előtt megy a hasa, vagy általános iskolás korodban egy témazáró előtt valóban lebetegszel, mert annyira nem akarsz iskolába menni :)

A te esetedben a rosszullét tüneteit a pszichéd hívta elő, és a szíved szapora verése beindít benned egy tudat alatti félelmet , nem megfelelő lesz az oxigénháztartás a keringésedben, ettől zsibbadhatsz is, a nehézlégzés is abszolút megszokott( hisz szokták is mondani , úgy érzem magam mintha fojtogatnának), na és mindezek begyűrűznek, és nyilván borzasztóan érzed magad. Tapasztalatból mondom, nálam is előfordultak már pánikrohamok (ugyanilyenek).

Ezt leküzdeni nehéz, ha úgy érzed, sehogy nem megy, szerintem semmi bajod nem lesz, ha beveszel egy nyugtatót (nyilván nem napi rendszerességgel), de összességében a dolgot magadban kell lerendezni. Ha ilyet érzel máskor, tudatosan beszéld be magadnak,hogy ez nem fizikai vagy szervi baj, így nem is lehet tőle bajod,nem fogsz meghalni, sőt elájulni sem, és azonnal próbáld magad elfoglalni valamivel. Hogy pánikbeteg vagy-e vagy sem, nem lehet tudni, nem is fontos azt gondolom, hogy "ragassz magadra egy matricát", az a fontos, hogy ha előfordul ilyen tudd kezelni a tudatoddal és ne is gondolj rá, hogy máskor is elő fog jönni.

Kerüld az efféle stresszhelyzeteket, ha a barátoddal való balhé így megvisel, hívd inkább fel, vagy hagyd ott. Ha azonban mégis előfordulna többször is ilyen, valóban fel lehet keresni egy pszichológust, de persze csak ha azt érzed megnyugtatónak. Remélem megnyugtattalak kicsit!

2011. jan. 23. 14:58
 17/29 anonim ***** válasza:
hát amelyik okostojás azt írja hogy stresszhelyzet,meg maga produkálja csak a dolgokat,az nem tud semmit.én is pánikbeteg vagyok 1 éve tudok róla,és velem is így kezdődtek a dolgok,mint a kérdezővel.később rosszabb lett,és kórházba is kerültem,ott állítottak rá gyógyszerre,előszőr nem jó volt a gyógyszer,borzalmas tüneteket produkált,másodszor,mikor visszakerültem,ott már eltalálták a jót.és 1 hónapra rá hogy szedtem,kezdtem jobban lenni,és most már jól vagyok.ez lehet neki is pánikbetegség kezdete.és ha vesz be nyugtatót magától,attól ő még nem drogos.!az hogy magától veszi be,orvos tudta nélkül,az egy dolog.ha az orvos írja fel csak agyongyógyszerezi,ha magától veszi be,eltudja dönteni,mennyire van szüksége ahhoz,hogy megnyugodjon.bár nem tudom mit vettél be,de a gyógynövényessel kellene próbálkoznod.a sedacur forte nagyon jó.kedves kérdező,ha gondolod,írj privátba nekem,ha tudok segítek.
2011. jan. 23. 22:32
 18/29 anonim ***** válasza:

Nem tudsz neki segíteni! Más átesni egy betegségen és más érteni azt a betegséget és meggyógyítani azt! Attól még, hogy átestél egy vakbélgyulladáson, nem jelenti azt, hogy meg is tudod gyógyítani.

A PÁNIKBETEGSÉG és PÁNIKROHAM között van különbség! Egyáltalán nem lesz minden ember PÁNIKBETEG, aki már átélt PÁNIKROHAMOT! Ez nem így működik.

Persze lehet, ezért küldtük el többen a kérdezőt szakemberhez.

A nyugtatóra pedig nagyon könnyű rászokni. És tüneti kezelésre való, a pszichoterápiával párhuzamosan!

Elhiszem, hogy segíteni akarsz, de hidd el nem azzal segítesz valakinek, hogy diagnosztizálgatod így látatlanban és gyógyszereled, hanem akkor, ha rábeszéled, hogy forduljon olyan szakemberhez, aki valóban tud neki szakszerűen segíteni!

2011. jan. 23. 22:37
 19/29 anonim ***** válasza:

@22:32

Ilyen flepnit sok ember fel tud mutatni, de én nem lennék rá olyan büszke a helyedben. A nyugtatók felboríthatják a normális agyi kémiát, amivel tényleg meg tudja betegíteni magát, ezért kizárólag orvosi javallat esetén szabad szedni. A stresszre adott testi válaszreakció teljesen normális. Az ideális levezetése pl. a futás.

2011. jan. 23. 23:09
 20/29 anonim ***** válasza:
de okos itt mindenki hű ha.én is átestem a pánikrohamokon,és utánna lettem pánikbeteg.a 22.32 nek pedig igaza van,mert ha nincs jól,akkor nyugodtan vegyen be nyugtatót,persze gyógynövényeste ahogy írta.nem biztos hogy a dokik mindíg tudják mi a baj,a jó,ők is csak gyógyszereznek,de a problémákon,a körülményeken,csak mi tudunk változtatni.nem írt hülyeséget,és ő legalább segíteni akart neki,nem rögtön orvoshoz küldeni.de gondolom a segítséget úgy érti hogy tanácsot adna neki,vagy tapasztalatokat osztana meg vele.és nem hiszem hogy valaki azzal szórakozna,hogy ilyen papírt beszerezzen poénból.hú az utolsó hozzászólónak kellene átesnie a pánikrohamon,a pánikbetegségen,biztos akkor nem írna ilyen baromságokat.
2011. jan. 24. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!