Ugye nem vagyok pánikbeteg? Ha van itt köztetek olyan aki
az, kérem segítsen!
Figyelt kérdés
Na szóval az a helyzet,hogy tegnap összevesztünk a barátommal msn-en. Éreztem már a veszekedés közepette hogy kicsit gyorsabban ver a szívem a normálisnál..aztán kibékültünk úgy ahogy, és ő lement msn-ről. Itt a szapora szívverésem abbamaradt...kicsit ideges voltam, hogy ilyen sokat veszekedünk mostanában...és rá fél órájára nagyon gyorsan elkezdett verni a szívem, elzsibbadt a lábam a kezem, ájulásérzetem volt, mintha valami szét akarná feszíteni az agyamat, az ijedtségtől nehezen nyeltem, olyan volt mintha valaki folytogatna...rámjön ilyen szédülés émelygés..régebben ilyen durván még nem fordult elő, csak max annyi volt,hogy ha valamin felidegesítettem magam ,akkor kicsit szaporábban vert a szivem,de semmi rosszullét nem társult mellé...most már akkor pánikbeteg lehetek? ma reggel is rosszul lettem..de ahogy beveszem a nyugtatót, semmi bajom..ez biztos hogy az?:(
ja és azt még hozzátenném,hogy ilyenkor előjön a halálfélelem is...mert mindig olyan érzésem van , hogy ezt tuti nemélem túl, mert annyira össze vagyok esve...
2011. jan. 22. 14:53
2/29 anonim válasza:
Nem pánikbeteg vagy, hanem drogos. Honnan a túróból szedtél te nyugtatót és minek? Menjél orvoshoz és csak azt szedd be, amit ő mond és úgy, olyan mennyiségben, ahogy ő mondja. A hipochondria tüneteit is keményen produkálod.
2011. jan. 22. 15:11
3/29 anonim válasza:
Amit írtál nem pánikbetetgség, hanem akut stresszreakció. Nagyon rossz, hogy nyugtatókat szedsz be rá! Ez a lehető legrosszabb és legkárosabb levezetési módja.
Nagyon fontos, hogy megértsd, ez normális. Ezek a tünetek stressz esetén. Arra figyelj, hogy ne kapkodd a levegőt, tudatosan kontrolláld ezt. A levegőkapkodás okozza a zsibbadást, ájulást, mert megváltozik tőle a szervezet ph-ja.
Ha olyan mértékű panaszt okoz, hogy csak nem bírsz a nyugtatóról lemondani, akkor klinikai pszichológust keress fel!
Ha nem kapkodod be a gyógyszert, rá fogsz jönni, hogy 20 perc múlva magától is szűnnek a tünetek és nem halsz meg.
2011. jan. 22. 15:16
4/29 A kérdező kommentje:
tudodmit?ha bunkó választ tudsz csak adni, akkor inkább ne is válaszolj !Pánikbetegség igenis létezik, rengeteg ember szenved tőle te barom..nem bemesélem magamnak, hanem borzasztó rosszul vagyok amikor ez előjön nemérted??????zsibbadok , nemérzem a lábaim, a szivem mintha kiakarna ugrani , nehezen nyelek stb...szerinted ezeket csak bemesélem magamnak??? érzem a saját testemen, nevakítsál már a hipohondriával...
2011. jan. 22. 15:18
5/29 A kérdező kommentje:
ez az első válaszolónak szólt..
2011. jan. 22. 15:19
6/29 A kérdező kommentje:
ja és soha az életben nem szedtem be nyugtatót ha ideges voltam....de olyan nehezen viselem el amikor rámjön ez a roham, hogy muszályvolt bevennem mert azthittem meghalok !!olvastam itt gyakorin a pánikbetegség tüneteit, és sajnos az összeset észrevettem magamon...:(
2011. jan. 22. 15:20
7/29 anonim válasza:
A pánikbetegség diagnózisához más is kell! Ez egyenlőre streszreakció, ahogy írtam! Ha ennyire megijeszt, akkor pszichológus segít! A bogyót felejtsd el, ez nem megoldás!
(más egy pánikbetegségnél, de a tiéd NEM az!)
2011. jan. 22. 15:27
8/29 A kérdező kommentje:
de akkor stresszhelyzetben miért zsibbad el a lábam és szinte az egész felsőtestem?? Egyáltalán nem szoktam kapkodni a levegőt, a rendes ritmusban veszem ahogy szoktam. Viszont megijedek, és a nyelés ilyenkor már nehezebb...teljesen olyan érzésem van hogy megfogok halni..Másik kérdésnél egy lánynak ugyanilyen tünetei voltak, és egyértelműen megmondták neki,hogy pánikbeteg...stresszhelyzetben rohamom van...akkor mi lenne ez ha nem pánikbetegség???stresszreakció....ja az sokmindenkinek van...de biztos nem érzi a testén hogy mindjárt csődöt mondd és leálll a szíve..
2011. jan. 22. 15:33
9/29 anonim válasza:
Attól, hogy a tünetek egy része stimmel, még nem vagy pánikbeteg. A szakkifejezést erre a tünetegyüttesre a másik válaszoló leírta. Ha rendszeresen nyugtatózod magad orvosi javallat nélkül, az drogozás.
Ha orvosi diploma nélkül próbálod diagnosztizálni magad, még az orvost is félrevezetheted, mert az olyan tüneteket észre sem veszed és nem is említed, amik más betegségre utalhatnának. Ezenkívül pszichoszomatikusan is lehet valódi betegséget produkálni. Azért mondtam, hogy van némi hipochondria benned, mert látom, hogy szinte keresed magadon a pánikbetegség tüneteit.
első voltam...
2011. jan. 22. 15:44
10/29 anonim válasza:
A pánikbetegség diagnosztikai kritériumához ez a tünet még kevés! Ahhoz visszatérő pánikrohamok kellenek TELJESEN VÁRATLAN HELYZETEKBEN! A rohamok közül legalább egyet 1 hónapos periódus követ, amikor a túlzott aggódás válik előtérbe a váratlan rohamok, vagy ezek következményei miatt.
A te esetedben történt kiváltó ok (összeveszés a pároddal), ami stresszt indít el. A stressz hatására nő a szívfrekvencia, nő a légzésszám! (észre sem veszed!), kialakulhat pánikREAKCIÓ, ami nem azonos a pánikbetegséggel.
Zsibbadás pedig a hiperventillációval függ össze bármennyire is hihetetlen.
Még egyszer leírom: pszichológus segít, ha időben felkeresed! Hatékonyan lehet kezelni ezt a problémát.
Bizonyára van egy egyéni érzékenységed is, ami miatt a tünetek erősebben jelentkeznek nálad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!