Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antipszchotikumokról szeretnék...

Antipszchotikumokról szeretnék kérdezni?

Figyelt kérdés

A terapeutám Ketilept kis dózisú szedését javasolja.

Ha szedtél ilyesmit, kérlek válaszolj, szeretnék tájékozódni mielőtt eldöntöm, hogy megpróbáljam-e.

Mit, mióta/meddig szedtél, milyen betegség milyen tünetére, összességében javít(ott)-e az állapotodon, milyen mellékhatásokat tapasztaltál és híztál-e tőle?

Előre is köszönöm, ha írsz.

23/n

2011. jan. 22. 14:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én ugyan még nem szedtem ilyesmiket, de tájékozott vagyok a témában.

Szívesen kifejtem a véleményem, csak írd meg, hogy milyen betegségre írták fel neked. Írj, és akkor válaszolok! :)

2011. jan. 22. 15:14
 2/13 A kérdező kommentje:
Borderline.
2011. jan. 22. 15:45
 3/13 anonim ***** válasza:
Ok nélkül nem írták fel! Remélem azért pszichoterápiára is jársz. A gyógyszer csak a tüneteket csökkenti. (pl átmeneti paranoid élmények, vonatkoztatás stb)
2011. jan. 24. 19:38
 4/13 anonim ***** válasza:

Na... Bocsi, hogy eddig nem írtam.

Én azt javasolom, hogy semmiképp ne szedd (majd biztos jönnek az okosak ugatni nekem). Soha nem fogsz tőle meggyógyulni. Semmilyen gyógyszer nem gyógyítja a borderline-t. Az antipszichotikumokkal az a legnagyobb baj, hogy amellett, hogy valóban megszüntetnek néhány tünetet, de minden mást is: sokszor kiölik az érzelmeket (nem egy embertől hallottam, hogy mióta szedi, nem érzi a szerelmet, nem sír temetésen...stb.). Szerintem a zombulásnál, az üresen kongó elménél még a legnagyobb lelki fájdalom is jobb, mert akkor legalább érzel valamit.

Amúgy a betegséged egy hosszú, alapos, szakszerű pszichoterápia fogja csak elmulasztani. Semmiféle bogyó nem ér rá tartósan semmit. :(

2011. jan. 24. 19:40
 5/13 anonim ***** válasza:

A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:38

Sajnos nem egyszer van arra példa, hogy felírják ok nélkül! A pszichiáterek nagy részében sajnos nem lehet 100%-ban megbízni.

2011. jan. 24. 19:41
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

De akkor is bízzuk a pszichiáterére! Most komolyan előző! Vállalsz ezért az emberért felelősséget? Vállalod a súlyát, ha nem szedi a gyógyszert? Nem tudsz róla semmit!!!!!

A borderline egy spektrum, amiben van nagyon magas szintű és nagyon alacsony szinten működő beteg, aki már gyakorlatilag pszichotikus!

Kérdező! Senkitől nem fogadj el tanácsot a gyógyszerelésedet illetően, csak az orvosodtól! Ő ismeri a problémádat. Itt senki idegen nem!

Pszichológus

2011. jan. 24. 20:04
 7/13 anonim ***** válasza:

Kedves 19 40-es.

Neked az írásodon látszik, hogy fejreejtettek gyerekkorodban, és nem gyógyítottak ki rendesen. Hogy merészeled Te, egy orvos kezelési, és gyógyszerezési utasításait bírálni. Te vállalod a felelősséget a betegért? Mert az orvos igen. Milyen alapon merészeled te egy beteg kezelését befolyásolni? A Borderline egy elég súlyos betegség. Ne szólj bele a kezelésébe, te ütődött.

2011. jan. 24. 21:16
 8/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Egyedül és kizárólag az orvosod utasításait hajtsd végre, és azt a gyógyszert szedd be, amit, és ahogy előírtak neked. Bízzál a kezelésbe, és az orvosodba. Ne pedig az itt már megpenészedett, hülyeséget tanácsoló ostoba írásába. Persze, csak ha meg akarsz gyógyulni. És ne foglalkozz azzal, hogy a gyógyszertől lehet e hízni. Én hasonló betegségből gyógyultam ki, kórházban. Ott is a nők mindegyike ezt kérdezte a dokitól. A doki meg azt mondta, hogy nem igaz, a gyógyszertől nem lehet meghízni. Csak és kizárólag a kajától lehet meghízni. Azért mert kapsz gyógyszeres kezelést, nem kell mindennap döggé enned magadat.

2011. jan. 24. 21:22
 9/13 anonim válasza:
Én szedtem, majdnem öngyilkos lettem tőlük, elnyomnak, depit csinálnak, elhízol. inkább igyál meg egy pohár bort és menj el szórakozni
2011. jan. 25. 08:23
 10/13 anonim válasza:
Előző vok: én is szedtem a ketileptet, én aludni nem tudtam tőle, és nem oldott szorongást.
2011. jan. 25. 08:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!