Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek hogy visszajöjjön...

Mit tegyek hogy visszajöjjön a motiváciom?

Figyelt kérdés
A lényeg hogy én már évek óta orvosin szerettem volna tovább tanulni és oda is adtam be a jelenkezésemet, mivel egész életemben másra nem is gondoltam, úgy éreztem ez az én szakmám. Azonban az év eleje óta mintha teljesen elment volna az életkedvem. Voltak depresszios idoszakaim az iskola és a stressz miatt, de ettol fuggetlenul ugy érzem hogy nincs semmi ami motiválna hogy ezt folytassam tovabb. Eddig semmi bajom nem volt a tanulással, most szinte képtelen vagyok egy helyben 2-3 oranal tovabb tanulni és ugy erzem nem vagyok eleg okos a tanulashoz. Tudom hogy nem a motivacio kéne hogy hajtson, de egyszeruen úgy érzem ez az amit nekem kéne csinalnom, megsem tudom elképzelni, hogy nekem ez sikerulne. Mindig azt érzem hogy le vagyok maradva, nem vagyok eleg jó. Félek hogy rosszul dontottem, mert ha felvesznek az orvosira, és így szenvedek már a gimiben ott teljesen tonkre fogok menni. Valakinek esetleg volt hasonlo gondolata vegzos koraban vagy van esetleg tánacsa. Fogalmam sincs hogy mit csinaljak hogy visszanyerjem a régi felfogásom és kitartásom hogy képes legyek az érettségire és ne érezzem azt hogy rosszul dontottem. Koszonom. Bocsanat ha kicsit osszevissza irtam, teljesen szet vagyok estve.

ma 17:16
 1/4 anonim ***** válasza:

A lényeget leírtad...sajnos kell a motiváció.(is)..ha már az érettségi is para, akkor inkább menj gyógyszerésznek.-az orvosin az első évfolyam a szopatás éve..ekkor szórják ki az alkalmatlanokat.

(bár a gyógyszerésznek a kémia a szentírás)

kell ez neked?

ma 17:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Már az egyetem és a szak megjelolesen nem lehet változtatni. De köszönöm a tanácsot. Gyógyszerészként nem tudnam elképzelni magam kényszerbol tanulom a kémiat meg a bioszhoz, de olyannyira sosem kedveltem hogy abba a szakirányba induljak
ma 17:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Önbizalom?
ma 17:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Az energiáidat takarékolni meg kell tanulni, mert ha teljes gázzal akarsz hasítani mindig, abba ki fogsz égni.

Különösen az egészségügyben, üres pohárból nem lehet tölteni, ha magad nem vagy jól, másoknak se fogsz tudni segíteni.

Az a készség, hogy hátrébb lépj, és mondjuk 2 percre beállj egy üres raktárba és vegyél pár mély levegőt, még az agysebészeknek is kell.

Pláne ahogy egyre felnőttebb vagy, egyre kevésbé fogják szádba rágni, hogy hogyan takarékoskodj az emergiáiddal, és hogyan vezesd le a stresszt.

Tisztázd magadban, hogy mit szeretnél, mi áll kézre és hogy ez egyeeseik-e a kívánt szakterületeddel.

Tanuld meg strultúrálni a tananyagot, legyen benne szünet, és tanulj sokféleképp.

Szerintem nem rossz ötlet szünetet tartani, és mondjuk egy évet dolgozni az egyetem előtt.

Elmenni valami szakmába vágó gyakorlatbra, pl elsősegélyesnek, vagy úsómesternek, szociális gondozóként önkéntesnek, ott lesznek éles helyzetek, amik segítenek belekóstolni, hogy később mi lesz, és az önéletrajzon is jól mutat majd.

ma 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!