Hogyan tudnám ezt feldolgozni?
Jelenleg 22 éves vagyok. 20 évesen egyedül voltam otthon,amikor éjjel betörtek hozzánk.A fürdőszobába mentem be,de a tettes rámnyitott,megijedt és megszúrt.Annyi volt a szerencsém,hogy magammal vittem a mobilom,szal miután elfutott,hívtam a segélyhívót.A tettest elkapták,de a gond az,hogy azóta nem bírok egyedül lenni,főleg éjjel.Van,hogy 2-3 napig nem alszok,vagy egész nap a suliban vagyok,csak ne kelljen hazajönni. 1,5 évig jártam pszichiáterhez,de az sem segített sokat,amikor hazajöttem,ugyanúgy féltem.Ha pedig altatót veszek be,nem bírok reggel felkelni vagy éppen egész nap kába vagyok.Altató nélkül pedig vagy rémálmaim vannak arról,hogy belehalok a szúrásba vagy nem tudok egyáltalán aludni.
Az eset nem kamu,ezeket a kommenteket megelőzném.Ilyenek nem csak a Helyszínelőkben történnek,hanem nagyon sokszor a valóságban is.Azért írtam le,mert hátha van valaki,akivel történt ilyen,hogy megtámadták,túlélte és túl tudott lépni rajta.Mert én nem tudok és megkeseríti az életem.
Sajnos ugyanott lakom,de 3 hónap múlva költözök mégpedig egy ideig egyedül,ezért lett aktuális a kérdés.Mert a szüleimmel nem félek,de ha elköltözöm és egyedül leszek,nem tudom mi lesz.
Riasztó van,5 zár is,de a félelmem szerintem inkább belülről ered,egy betonbunkerben sem érezném magam biztonságban,sokszor újra és újra látom az egészet.
A pszichológus dolgon gondolkozom,hogy visszamegyek,csak nem tudom kihez vagy esetleg milyen terápiával lehet ezt megoldani.
A kutya jó ötlet,köszi szépen,akkor nem érezném magam egyedül,lehet,hogy ha elköltözöm,beszerzek egyet:)
A poszttraumás stressz fogalmával tisztában vagyok,rám azért nem teljes mértékben illik,mivel a társasági élettől nem fordultam el,depressziós sem vagyok, ,,házon kívül" semmi problémám. Keresni fogok vkit,aki ilyesmivel foglalkozik.Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!