Hogyan gyógyuljak ki a pánikbetegségből? Segítség!
30éves nő vagyok. 7évvel ezelött lettem először rosszul. Pár évig tartott akkor ez nálam,de nem volt annyira kibírhatatlan.Néha egy-két roham /havonta 1x-er./Szedtem frontint és remeront. Aztán szép lassan elmúlott,szinte észrevétlenűl meggyógyultam.Annyira,hogy már gyógyszert sem kellet magammal vinni. De egy éve kb. újra kezdődött minden. Úgy ahogy azelött.Egy két rosszullét. Elmentem dokihoz,írt fel gyógyszert. De a tünetek nem múltak el,sőt... Már ott tartok,hogy nincs egy nyugodt pillanatom.Nem tudok úgy kimenni a lakásból,hogy ne lennék rosszúl. Itthon is mindig rettegek,hogy mikor jön rám a rosszullét. Nagyon sok rossz dolog történt velem a múltban,de mára már sínen van az életem. Boldog családban élek.Imádjuk egymást a párommal,van egy gyönyörű gyermekünk,szóval minden oké lenne,de ez a betegség szörnyű. Beárnyékol mindent. Dolgozni is tiszta szenvedés nekem.
Az orvos nem segített. Bizalmatlan lettem. Mit tegyek??
Plusz egy másik orvos.
Nem tudom, nekem rengeteget segített, hogy a háziorvosom a gyógyszer mellett kábé pszichológiai kezelést is adott nekem. Esetleg menj el pszichológushoz, iszonyú sokat számít, ha ki tudod beszélni amgadból a dolgot. Bár lehet, hogy nekem csak azért volt, mert a családom kinevetett, amikor rám törtek a rohamok és mondták, hogy ne hisztizzek. És jó volt valakinek úgy mesélni róla, hogy nem nevet ki vele :(
Van ilyen jógás, agykontrollos, meditációs dolog is, segíthet kezelni a stresszt és a félelmeid. Nézz utána, ha megtetszik, próbáld ki.
Nekem a vizsgadrukk fokozódott pánikrohamszerűvé, az agykontrollos meditációs gyakorlatok helyre raktak.
Szembe kell nézni vele,gyakorlatilag személyesítsd meg a betegséget.
Sajnos nekem is volt,de kb fél/1 év alatt legyőztem.Pedig nagyon komoly.Nálam az volt a tünet,hogy elindult a pánik és elájultam,bárhol,bármikor.Volt,hogy 1 nap 3x is.Felszakadt az állam stb,úgy elestem,mint a rongy.Emberek között el tudod képzelni milyen kellemetlen.Magamhoz tértem és körülöttem az emberek jaj-jaj stb.ááh.
Voltam orvosnál,agyi mr,alvás közbeni vizsgálat de semmi.Ahogy kezeltem-
Amikor éreztem,hogy kezdődik és ha nem volt ott senki,akkor hangosan mondtam,hogy takarodj!,ha kellett ütöttem a falat,hogy ne ájuljak el,vagy felpofoztam magam.
Később már elég volt ha magamban addig ismételtem ezt a takarodj szót,hogy elmúlt.Még később elkezdtem számolni/rakosgatni valamit,hogy ne is tudjak az ájulásra gondolni,vagy azonnal elmentem futni egyet.Nálam is volt ilyesmi,hogy nem mennék ki a lakásból,de nem hagytam elfajulni.
kb 15 éve egyszer sem volt ilyen rohamom.
Kergesd ki a fejedből!Az aktív sport segít megerősíteni az akaratot.Viszont még egy sportolóval is történhet ilyesmi:).
Pszyhologusnál jártam. Volt pár évem mikor tünetmentes voltam,de mint a jelen helyzet is mutatja,sajnos nem gyógyultam meg.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat,a tanácsokat.
Miért kérdezted,hogy ki írta fel a Remeront?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!