Volt már val. Akinek a hiperaktív gyereke a Vadaskertben?
Annyit tudunk jóformán, hogy ott leszünk, lesz egy beszélgetés, két hétig ott marad a gyerkőc, aztán mielőtt hazajövünk, kapunk pár jótanácsot.
Volt már valakinek a gyereke? Mi zajlik ott egyáltalán?
Volt eredménye?
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:31
A helyzet komolyságát jól jellemzi, hogy se fejlesztőpedagógus, se pszichológus, se pszichiáter nem tud megoldást mutatni, hogy kezeljük a gyereket.
A gyógyszer volt a "végső megoldás", de nem hatott. Tehát nem kapja, megkíméljük a gyógyszeres kezeléstől.
Már csak azt nem tudom, hogy pl. a börtöntől, a megveretéstől, vagy a magánytól hogy fogjuk megkímélni. :((
Nem a gyógyszer a legrosszabb, ami történhet vele.
Tanulási nehézsége neki sincs, és aranyos a tanárnéni is, de ez egy kistelepülés, és az összes olyan iskola, ahol felkészültek a hiperaktív gyerekekre, elérhetetlenül messze van.
Magatartási problémái vannak, és beilleszkedési gondjai, többek közt. Nem sokáig fogják tolerálni a tanárok se, a többi elsősnek meg nem lehet elmagyarázni, hogy el kell őt így fogadni, ahogy van. (Ez pár tanár befogadókészségét is meghaladja, egyem a kis szivüket.)
Nekem is voltak hasonló gondjaim gyerekként (utólag, a szakirodalmat böngészve jöttem rá), de mégis teljesen tehetetlen vagyok a fegyelmezését illetően.
Addig kéne megoldás, amíg nem éri valami komoly baleset.
Tegnapi válaszoló vagyok. Én azt láttam a kissrácokon a Vadaskertben, hogy tényleg jól érezték magukat (amúgy nem írtam, de én gyakorlaton voltam ott egyetemi hallgatóként). Tény, hogy voltak agresszív megnyílvánulások, de ezt igyekeztek a gyerekekkel foglalkozó pszichológusok csírájában elfojtani (akkor ha jól emlékszem 6 kisfiú volt és 2 felnőtt foglalkozott velük mindig egyszerre), hiszen az ottlétüknek a célja részben az is, hogy kicsit megtanuljanak szociálisabban viselkedni kortársközösségben. Ha pl. játék vagy valamilyen feladat volt, figyeltek eléggé arra, hogy mindenkit ugyanúgy meghallgattak, ha rajzolni kellett mindenki bemutathatta a saját rajzát, kézműves feladatnál mindenki ugyanannyi alapanyagot kapott stb., amikor az orvosok elvitték egyéni beszáégetésre X-et, akkor délután Y-t vitték, arra pedig szintén figyelmet fordítottak, hogy nem adtak olyan feladatot a srácoknak, ami pl. időre vagy gyorsaságra ment, tehát mesterségesen nem keltették a rivalizációt. De hát mi tagadás, a gyerekek között mindig megy egyfajta "dominancia" harc a felnőttek, pl. kedves pszichológusnénik kegyeiért, ugyanakkor ők pedig ezzel teljesen tisztában vannak, és éppen ezért a "rangsorban" hátrébb lévő gyerekekre igyekeznek ugyanakkora, vagy még nagyobb figyelmet fordítni. Úgyhogy talán nem baj, ha megtapasztalja ezt is a gyermek. Biztos van gondolom olyan opció, ha nagyon nem érzi jól magáz, akkor nem kell belevágni a második hétbe. Meg komolyan azt is láttam a kissrácokon, hogy játék közben még örültek is, hogy hasonlóan pajkos kis haverokra találtak, akik nem szaladnak egy hajhúzás miatt rögtön a tanárnénihez, és nem ők válnak ezáltal megint a bajkeverővé. Persze ez csak képletesen megfogalmazva.
Eldöntötted már amúgy, hogy belevágtok-e? Ha igen, akkor írd majd meg légyszi, hogy mi volt, remélem hasznotokra lesz a kezelés.
(Egyébként kis kitérő arra, amit írtál, hogy ne adj Isten idővel deviáns vagy bűnelkövető lesz a gyermeked. Ez általában azokkal a gyerekekkel fordul elő, akik pont hogy nem kapnak idővel szakszerű segítséget. De Ti már remélhetőleg kapni fogtok. És hidd el a kisfiúk, még ha kicsik is, akkor is megértik és értékelik is, hogy nekik tulajdonképpen vagy egy ilyen jellegű problémájuk, amivel együtt kell élni, és tudni kell kezelni, nem pedig eredendően rosszak és gonoszak és bajkeverőek, deviánsak...ezeket már később aggatja rájuk a környezetük. De ha belül rendelkeznek egy szilárd meggyőződéssel, értékrenddel saját magukról, kvázi önbizalommal, amibe belefér a hyperaktivitás is, akkor elkerülhető.
A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 21:47
Nem,én pánikbeteg vagyok.
Köszönöm a válaszokat, elég jól sikerült megnyugodnom.
Amúgy is igyekszünk úgy felfogni, hogy "táborozni" megy a gyerek, és nem kórházba.
Ezzel kapcsolatban kérdezném még meg, hogy mit kell vinni?
Mit adjunk?
Messze lakunk Pesttől, így nem tudunk a két hét alatt sűrűn feljárni, max. ketten együtt hétvégén, vagy egyikünk egyszer, aztán a másik. Rokonok se fognak menni "látogatni", és én úgy gondolom, nem is lenne praktikus, ha folyton megzavarnánk.
De ugye egy ekkora gyereknek kell elegendő váltásruha (kimosni nem fogja), amúgy is hajlamos egy ruhát fél nap alatt leamortizálni.
A helyi kórházba pl. vinni kell kanalat, villát, (kést, mivel felnőttekről van szó, és sima eü. ellátásról, de ilyet még itthon sem kap a kezébe, gondolom nem lesz követelmény a késsel-villával evés), WC papírt, papírzsepit, stb.
Az biztos, hogy pénzt nem kap, mert nem tud vigyázni rá, és nagyjából öt perc alatt elköltené, vagy elhagyná.
Annyira jó, hogy semmit nem tudunk, csak menjünk...
Szia!
Én a 12 valahányas 84%-os vagyok. Magatartás-beli gondok miatti aggodalmat megértem, és az anyai aggódást is, anyukám is ilyen volt, mindig túlaggódta magát, pedig amikor kiküldtek a folyosóra büntibe, akkor nagyon jó kis focicsapatot tudtam összeszedni ;)
Amúgy nem voltam soha agresszív, nem tervezem, hogy börtönbe megyek és a hiperaktivitás nem gyógyítható, csak kezelhető. De igazából megértem az aggodalmadat, és mivel úgy olvastam, hogy ez örökletes, pár év múlva ahsonló problémákkal kell megküzdenem nekem is majd. Csak szeretnélek megnyugtatni, hogy a gimnázium végéig elhúzódó magatartás beli gondok ellenére ma már diplomám, nyelvvizsgám és olyan szakmám van, ahol jól tudom kamatoztatni azt a plusz kreativitást és energiát, ami kisgyerekként rosszalkodás formájában jelentkezett. Szóval nem vagyok biztos benne, hogy hátrány, hogy hiperaktív vagyok....
Amúgy meg az új társaságot tuti élvezni fogja, és aki nem agresszív természetű az a többiek között se lesz az, ne aggódj.
Szia!
Kést, villát, wc-papírt nem kell vinnie, az étkező és a wc is jól felszerelt, ezek adottak ott. Annyi váltás ruhát, ahány napra megy vinnie kell, mert mosásra nincs lehetősé, ő pedig maga nem fogja tudni nyilvánvalóan kimosni 7 évesen. Vigyen pizsamát, napközben utcai ruhában vannak a gyerekek, de nem árt, ha az kényelmes, pl. tréningruha. Vigyen papucsot, törülközőt, fogkefét, fogkrémet, a kedvenc játékát ( más játék, papír, labda, ceruza, építőkocka, társas stb. van ott), viheti a saját kispárnáját, ha akarja pl. De tényleg vihet pénzt, mert abból egyszerre annyit adnak oda, ami éppen kell, pl. ha csokit akar venni a büfében, akkor annyit, ami a csoki ára, és azért figyelnek, hogy egy nap ne 10-szer akarjon csokit venni. Amúgy napi 4 étkezés van, ha jól tudom, tehát ha nem válogatós, akkor azért jól fog lakni.
Én jómúltkor voltam ott, és volt egy hiperaktív lány ott, de azért ő egy 8évvel idősebb nála...Van egy csoportos foglalkozás, fél9től du3 ig, szünetekkel persze. Attol függ melyik csoportba sorolják, szerintem a fészekbe, mert ott vannak a hiperaktiv gyerekek.. [link]
ezen az oldalon vannak infok még..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!