önértékelési problémáim vannak külsöre ez járhat depreszioval?
Sajnos igen.
De a depresszió szerintem csak egy kitalált betegség.
Ilyenkor az ember nem is tudja,hogy kicsoda,mert a társadalom által eröltetek mintákat nem tudja vagy akarja követni.
Tehát ha depressziós vagy ott az az igazság,hogy nem veled van a baj.Viszont pont ilyenkor próbálják elhitetni ezt.
Sajnos ez sokszor sikerül is az orvosoknak...
Persze, depressziós lehetsz mert mondjuk rondának érzed magad, vagy hülyének, ezért bezárkózol, nem mész társaságba, aztán még depisebb leszel mert azt hiszed mindenki utál téged és nincs elég barátod akivel szórakozhatsz. Vagy h nem tartod elég jónak magad valamihez, és azért nem csinálod, de mégis szeretnéd csak nincs elég erőd hozzá, mert nem volt benne soha sikerélményed, akkor is depresszióba zuhanhatsz valamilyen szinten.
De ezek még nem olyan vészes dolgok. Könnyen lehet javítani rajtuk egy kis ösztönzéssel, meg azzal hogy jó baráti társaságot kell megismerni, akik nem baxtatnak téged, hanem inkább dicsérgetnek és ösztönöznek abban hogy megcsináld amit szeretnél, megvalósítsd az álmaidat valamilyen szinten.
Az önértékelési zavart szerintem általában a szülők okozzák.. így a későbbiekben csak a velük való kapcsolat lazulása, illetve a nagyobb távolságtartás tőlük az ami igazán eredményt fog hozni.
Igen, járhat!
Külsőmmel nekem is rengeteg gondom van, ha gondolod, írj privit, beszélgessünk erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!