Borderline-ban szenvedők, rólatok mennyi idő alatt és hogyan derült ki, hogy ez a bajotok?
Lehet, ha megvan hozzá a tudásod. Nem azért, mert én nagy ember vagyok, csak többet tanultam (és dolgoztam) ezen a területen, mint te.
A sebésszel sem állsz le vitatkozni a műtéti technikán és a sérülés milyenségén ugye?
Valószínűleg én sem értek a te szakmádhoz. Ez ennyire egyszerű.
Azért, mert olvasol egy-két pszichológiai, pszichiátriai irodalmat, vagy esetleg átestél valamilyen mentális kórságon nem leszel szakember. Mint ahogyan én sem értek a házépítéshez, csak azért, mert elolvastam az építészetről egy-két könyvet.
Nem kell ezen megsértődni.
Két év pszichológia az éppen csak ízelítő, annyi mint két év az orvosi egyetemen. A szülési trauma história még abszolút kutatás alatt áll, egyáltalán nem tény, sőt!
Sajnálom, hogy nem voltak szimpatikusak a tanáraid, ez nagy kár, mert így torz képet kaptál az egészről.
Egyébként a pszichológiának számos ága van, a mentális kórképekkel a klinikai pszichológia (patopszichológia) foglalkozik, ebbe biztosan nem mélyedtetek bele, mert a pszichológia szakon is csak 3. évtől van, illetve a szakképzésen téma, ami még a diploma után 4 év.
Én úgy látom, hogy inkább érzelmileg érint a téma. Ha van kedved, gyere el az ún. "pszinapszisra", ami a pszichológiai napok és rengeteg neves előadó ad elő nagyon érdekes témákról, közérthetően. Emellett van lehetőség gyakorlaton is részt venni, önismereti játékokat csinálni.
A neten találsz ismertetőt erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!