Borderline-ban szenvedők, rólatok mennyi idő alatt és hogyan derült ki, hogy ez a bajotok?
A diagnózistól nem fogsz gyógyulni. A borderline egy nagyon súlyos személyiségzavar, ne akard, hogy ez legyen!
Pszichoterápiára nem jársz?
Könnyebb valakit lehisztisezni, mint megérteni, hogy komoly mentális betegsége van.
Soha nem mondták azt egy borderlinra, hogy hisztis! Nem gondolom, hogy híres költőnk József Attila hisztis lett volna és emiatt is halt meg.
Nagyon szomorú, hogy drága hazánkban ennyire alacsony az általános műveltség és ismeret a mentális zavarok és betegségek terén.
Saját szegénységi bizonyítványodat állítottad ki kedves utolsó!
És megköszönik ezt azok a fiatalok, aki rendszeres, sokszor brutális gyermekkori bántalmazás , nemi erőszak után lettek borderline betegek és élnek át napi szinten számodra bizonyára felfoghatatlan szenvedést és fájdalmat!
utsó vagyok. Javaslom, hogy vizsgáljon meg klinikai szakpszichológus is, tesztekkel és normális interjúval. Nonszensz, hogy a pszichiáter nem kérdezett semmit a gyerekkorodról. Vagy ennyire rossz állapotban voltál?
A skizofréniát valóban ki kell zárni, de igazad van abban, hogy a borderline-t gyakran gondolják elsőre skizofréniának. Ha mégis a skizofrénia áll fenn, akkor kérlek feltétlenül szedd be a gyógyszert! Azt csak ezzel lehet gyógyítani.
Ha esetleg borderline (vagy más szem zavar) van, akkor az első a pszichoterápia.
Tényleg keress valakit, aki megvizsgál rendesen.Egy pszichológiai első interjú 60 perc! (minimum)
Utolsó előtti: köszönöm a válaszod, megfogadom, amit mondtál, elmegyek egy klinikai szakpszichológushoz. Elég rossz állapotban voltam, már hónapok óta tartott az álomszerű érzés, féltem nagyon, hogy elvesztem a valósággal való kapcsolatot. Nemrég olvastam a borderline-ról egy cikket, ahol szóról szóra ezt fogalmazták meg, és nem onnan vettem. Emellett paranoid és kényszergondolataim is voltak. Már olyan rég tartott a fura érzés, hogy már megfordult a fejemben egy percre, hogy az ismerőseimet csak beképzelem magamnak, erre az orvos azt mondta, hogy beképzelek dolgokat, pedig a borderline-os ismerősömmel nagyon sokat beszélgettem, és ő is így érzett, hogy a szüli ufók, meg abszurd dolgok, itt gyk-n is tett fel rengeteg kérdést, és nagyon senki se tudta kezelni a dolgot, annyit kapott, hogy tól sok horrort néz meg ilyeneket. Tehát tudom, hogy itt nem kaphatok megfelelő válaszokat, csak olyantól, aki tényleg átélte ezeket, vagy szakmailag ért hozzá.
Kérdezte tegnap az orvos, hogy mitől lehet, olyan hirtelen nem tudtam, majd utána elgondolkoztam. Eszembe jutott, hogy voltam pánikbeteg kb 4 éve, akkor elmentem kineziológushoz, anyukám egy ismerőséhez, majd mikor azt kérdezte anyukámmal milyen negatív érzéseim, emlékeim vannak, nem mondtam neki semmit, mert nem akartam anyukámról mondani semmit egy ismerősének, kibeszélni őt. Inkább verbálisan, mint fizikálisan kaptam tőle, de az minden napi dolog volt gyerekkoromban, ha x helyre tettem vmit, az volt a baj, ha y helyre, akkor pedig az, és tombolt, fél napos kiabálás, sokszor kisírt szemekkel mentem az iskolába. Tudom valakit vernek, mondhatnám, hogy az komolyabb dolog, de a verbális terror is elég súlyos lehet. A másik dolog, hogy akkor jöttek ezek a tüneteim, amikor anyukám újra olyan lett, mint régen, mert egy jó ideje nem csinálta már a dolgait, és szinte albérletbe menekültem. Most pedig anyagilag nehéz helyzetbe kerültem, de nem megyek haza, mert nagyon félek, hogy kiborulok megint, inkább nem eszek. Egyébként pedig, amikor anyukám normális, jó a viszonyunk.
Utolsó: hidd el, nem az van, hogy rá akarok magamra húzni valami bajt, és gyógyszert akarok rossz kedvre, szedek gyógyszert, így elmúltak az elviselhetetlen érzéseim, pánikbeteg is voltam 4 éve, akkor a szobámból se tudtam kimenni, és végső esetben szedtem be a gyógyszert. tehát nem a kamaszkori gondjaim miatt kellenek a gyógyszerek, egészen addig nem foglalkoztam az egésszel, míg elő nem jöttek a bajaim, és utána olvastam mi mitől lehet, a kineziológusnak se panaszkodtam anyukámról, gondoltam felesleges, én már lezártam, anyukám ilyen elfogadom. nem kábulok be a gyógyszeremtől, sőt én sz.ar állapotban voltam úgy, hogy nehezemre esett normális életet élni, akár lemenni a boltba, de antipszitikumot tényleg nem szeretnék beszedni, amíg nem száz százalék, hogy tényleg skizofrén lennék. De az antidepresszánstól elmúltak a kényszergondolatok, jól vagyok mondhatni, csak azért szeretnék utána járni, abból károm nem lehet, max kapok egy rendes kezelést, terápiát vagy valamit. Emellett persze tudom, hogy sok dolog rajtam múlik, pl egy régebbi párkapcsolatban iszonyatosan ragaszkodó voltam, megcsaltak, de csak kötődtem, na ebből tanultam, akármilyen nehéz is, nem alázkodok meg, a mostani kapcsolatom épp ezért jobban is alakul, na ilyen dolgokra nem venném be gyógyszert, ami megy magamtól is.
elhiszem, hogy sok dolgot tanultál a borderline-ról, és sok dolog van, amit rá lehet húzni sok emberre, de nálam ez a fura állapot, az álomszerű érzés, és fura gondolatok, ez már azt hiszem kivizsgálást igényel.
Az "igazán komoly eset" nem tudja magáról hogy az, és legkevésbé sem gondolja hogy kivizsgálást igényel... Teljesen normálisnak tartja magát akiben nincs semmi különös. Te szerencsére tudod hogy amit csinálsz vagy gondolsz az "nem normális" vagy nem normálisnak gondolod, ezért rettentö szerencsés vagy, hogy fel tudod ismerni. Muszáj magad a "föld közelében" tartani, ha korán felismered mikor nem viselkedsz logikusan-normálisan-ahogy akarsz, akkor mondd magadnak hogy "hopp, ok eddig és nem tovább" és próbáld magad visszarázni a "valóságba"...
Tudom milyenek ezek a "TB"-s pszichiáterek, bemész, leülsz, mi a panasz aha aha nesze itt a recepted, következö... kivizsgáltathatod magad, belédszúrhatnak ezer tűt hatmillió vizsgálattal kipróbálhatsz 80 gyógyszert 200000 mellékhatással és a végén arra fogsz jutni, hogy ezen senki se segithet csak te... nehogy azt hidd hogy ezek a dolgok eltünnek mint a kámfor és meggyógyitják mint egy vakbélgyulladást... az ilyenekkel akinek aztán normális élete lesz, az sajnabajna megtanul vele élni... néha ö kerekedik felül, néha a "betegség", de egyszerübb ha nem ugy gondolsz "rá" mint egy kiirtandó betegségre, hanem mint a személyiséged részére, igen, ott van, bármit is csinálok, ott van és ott is lesz, és annyit tehetek hogy elfogadom és TUDOM hogy van, és TUDOM KEZELNI... kontrollálni... azt megkérdezted e már, anyud miért viselkedik igy? Vagy csak téged bántott, és megsértödtél és ennyi volt, sose kerestél magyarázatot arra, mi vezetett végül oda, hogy igy viselkedik? ... Lehet össze kéne fognotok, talán nem is olyan "különbözö a bajotok"....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!