Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek kiégtem?

Szerintetek kiégtem?

Figyelt kérdés
Lassan már 9 éve lesz, hogy nem tudok semmiért sem küzdeni. Lassan elveszett a vizsgadrukk is, képtelen lettem bármit is tanulni. Az érettségin idején is teljesen nyugodt voltam, egy betűt sem tudtam tanulni rá, nem is akartam, motivációm kényszerérzetem sem volt rá. Aztán egyetemre valahogy bekerültem, 1.5 év után kirúgtak 7 elvégzett kredittel. Egyszer sem éreztem motivációt arra, hogy tanuljak, pedig tudtam jól a következményeit. Vizsgadíjaimat sem fizettem be időben, könyvtári könyveket sem vittem vissza sosem. Mindenhova késve érkezek, semmit sem végzek el ami a feladatom lenne, vagy amit elhatározok. Baromi nyugodt is vagyok mindezek mellett és ez kezd aggasztani, nem tudok rájönni mi lehet a baj velem. Az elmúlt időszakban arra gondoltam, lehet, hogy mentális jellegű. Pszichológus látott, aztán megszüntette velem kapcsolatot. Most megint vizsgaidőszak jön és itt állok megint, hogy nem érzek motivációt és szándékot a tanulásra, pedig kéne.
2011. jan. 11. 02:59
 1/5 A kérdező kommentje:

A körülöttem lévő emberek és az otthoniak is mellettem állnak és szomorúak amiatt, hogy ennyit szenvedek a nem tanulással motiválatlansággal.

Életcélom van, abba nincs hiány, viszont azért sem tudok letenni egy szalmaszálat sem.

2011. jan. 11. 03:07
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem túl jó dolgod van és nem tudod milyen sz*rért h*gyért dolgozni életed végéig! Majd ha lehúztál kis időt kemény fizikai munkában minimálbérért, lesz motivációd, hogy tanulj! Ha meg akkor sem, akkor tényleg gond van a fejedben...

A másik lehetőség, hogy egy lusta, céltalan ember vagy, aki másokon élősködik, mert képtelen az önállóságra.

Szerintem ezt gondold át, biztos vagyok benne, hogy valamelyik verzióm helyes.

Én azért tanultam, hogy ne szalámit szeljek, vagy WC-t pucoljak életem végéig! Normális életet akarok, és átlag fizetést és nem éhező nyugdíjas akarok lenni 40 év múlva. Szerintem ez elég motiváció. Ha neked ez nincs meg, akkor valaki mindig kitömi a kis zsebedet pénzzel és ezért nincs kedved küzdeni.

2011. jan. 11. 03:11
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem tömi senki sem a zsebem pénzzel, nincs családom. Ha pénz kell, akkor elmegyek dolgozni, ha meg van tartalék, akkor meg nem.
2011. jan. 11. 03:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Lehet,hogy vitaminhiányos vagy,ha férfi,akkor még alacsony tesztoszteron szint is lehet a ludas.Tápanyagokat nélkülöző táplálkozás is lehet.

El kellene kezdened sportolni,méghozzá küzdősportot.Amikor megy feléd egy fickó boxkesztyűben,hogy megüssön,nem fogsz agyalni hülyeségeken,hanem átéled a csodálatos itt és most élményt.Megtanulsz nyerni és veszíteni a sport által.

Nagyszerű példa a Harcosok klubja depis főszereplője.

Csináld te is azt amit ő,csak kulturáltabb körülmények között.

De persze az is lehet,hogy beleőrültél a pi-na/f@sz hiányba és csak ennyi a bajod:).

2011. jan. 11. 04:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Talán azért, mert céltalan vagy, vagy azok a célok, amikért küdesz nem a sajátod. Rossz pszichológushoz mentél. Keress fel szakembert életvezetési tanácsadással kapcsolatban, mielőtt tényleg "kiégsz".
2011. jan. 11. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!