Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Saját erőből lehetséges a...

Saját erőből lehetséges a talpra állás?

Figyelt kérdés
Azért fordultam pszichológushoz mert két éve beteg vagyok, a munkámat, a barátaimat is elveszitettem emiatt. Volt egy jó pár műtétem amiktől én nem rettegtem mert biztam benne, hogy majd nem lesz többé fájdalmam. Sajnos nem igy lett. Felmerült az is, hogy valószinű az első műtétem során történt egy műhiba de persze a műtétet végző orvos nem igy gondolja. Mondanom sem kell egyre jobban sodródtam a depresszió felé, mert nem tudtam merre folytatódik az életem, fájdalommal kell-e élnem, mi lesz igy velem? Volt egy öngyilkossági kisérletem, amit előre gondoltam elterveztem, otthontól távol, de sajnos rám találtak idegenek. Utána persze jött a szokásos mondóka, hogy gondoltam én, hogy elveszem a saját életem. Én azon a véleményen vagyok, hogy aki örök fájdalommal él, és ráadásul még fiatal is, annak igenis joga van hozzá. Ez nem olyan hogy kinek okozunk fájdalmat, mert szerintem aki igazán szeret az nem akarja, hogy valaki fájdalommal élje mindennapjait. Úgy gondoltam kérek szakembertől segitséget, ezt megosztanám veletek. Pszichiáter teletömött volna gyógyszerrel, az egyiktől allergiás reakciókat produkáltam.A bódult, állandóan aludni alváson kivül semmi más nem változott. Igy elmentem egy pszichológushoz TB által finanszirozotthoz. Hetente, kéthetente mentem elém tettek egy tesztet, közben ő kiment telefonált stb visszajött, hogy kész vagyok-e és elvette, hogy ok mehetek. Egyszer sem beszélgetett velem csak csináljak ilyen tesztet, amolyat. Másfél hónappal később mondtam ennek nincs értelme mert a teszteket ki sem javitotta az ülésekre. Találtam egy hirdetést, hogy magán pszichológus vállal emberkéket, na gondoltam ez lesz jó nekem. 60km-et kellet utaznom, és az ára nagyon borsos volt. Azt mondta, hogy 6 alkalom kell a felmeréshez. Én mondtam neki, hogy szeretnék megerősödni minél hamarabb igy csináljunk két órát egy alkalommal. 90 percért fizettem 15000Ft-ot! Voltam nála legalább 6x vagyis ha azt számolom 12X de annyit mondott, hogy szorongok. Nahát! Micsoda újdonság! Ott hagytam egy rakat pénzt, és semmit nem profitáltam belőle. Nekem nincs pénzem arra, hogy százezreket fizessek ki mivel még munkahelyem sincs. Tudom, hogy amig fizikailag nem leszek jól addig lelkileg sem leszek, ezek a dolgok tudom, hogy összefüggnek. Volt aki tudott saját maga erőt meriteni és talpra állni?
2011. jan. 10. 08:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Keress barátokat, és munkahelyet. Foglald le magadat valamivel, és ne őrlődj, ne sajnáld,sajnáltasd önmagad.Beszéld ki a problémáidat, sírás nélkül.
2011. jan. 10. 09:15
 2/8 anonim ***** válasza:
49%

Nézd meg ezeket;

[link]

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=97eX0IBUxfc

Van aki ennél nehezebb helyzetből állt fel!

2011. jan. 10. 10:59
 3/8 anonim ***** válasza:
vagy: www.lelekterapia.hu
2011. jan. 10. 11:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Írj privit, én is nagyon nehéz helyzetben voltam, de sikerül lassan helyre jönni.
2011. jan. 10. 15:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Én szeretnék megismerkedni veled, ha nem bánod.
2011. jan. 10. 22:42
 6/8 o.w.a. válasza:

Mindenképpen lehetséges. Hadd meséljek valamit, s kérlek ne ítéld el a módszert, ha esetleg túl "közönségesnek" tűnne így elsőre...

Ismertem valakit, aki hasonló cipőben járt, neki azt tanácsoltam, hogy mindenhova vigyen magával egy fekete filctollat, ha pedig valami pozitív történik vele, valami szépet lát, egyszerűen húzzon egy rövidke vonalat a kézfejére. Hatalmas akaraterőre volt szüksége, hogy a depressziója sűrű, sötét ködén keresztül észre vegye például, ha egy kisgyerek rámosolygott az utcán, vagy egy eladó kedvesen segített neki a vásárlánál, de nagyon akarta észrevenni az ilyesfajta jelenségeket. Kereste őket. Nagyon rövid időn belül tudod mit mondott nekem? Hogy nincs-e más módszerem, mert ez szép meg jó, de mindenki csak azt nézi, hogy nagylány létére tiszta firka a keze:-)

ha esetleg segíthetek vagy kérdésed van, írj bátran, név nélkül is nyugodtan:o.w.a@freemail.hu

2011. jan. 11. 15:05
 7/8 A kérdező kommentje:
Sokszor próbálom magam kényszeriteni, hogy előre tekintsek és bizzak abban, hogy minden jóra fordul.De mindig előjön, hogy kár élnem hisz annyi szenvedésen mentem át és elfordultak tőlem az emberek mert nem tudták hogy kezeljék a dolgot.
2011. jan. 11. 23:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem ugyan más problémáim vannak, de a lényeg az, hogy sokszor semmi értelmét nem látom annak, hogy tovább éljek mivel akármit csinálok szar lesz az életem. Aztán rájöttem, hogy ha meghalnék, akkor milyen jó dolgokról maradnék le. Értem ezalatt a szerelmet, hogy találni olyan lányt, akivel kölcsönösen úgy szeretjük egymást, hogy bármire képesek vagyunk egymásért. Arra hogy mennyi dolgot nem láttam, nem tapasztaltam, és nem tudok még.

A másik dolog. Ha az ember a betegséged miatt fordult el tőled, akkor azzal nem érdemes foglalkozni. A többi ember szerintem azért fordult el tőled, mert téged nem tudtak már elviselni, talán túl sokat foglalkoztál a dologgal. Az emberek nagy része elején sajnál, együtt érez veled, de utána már lesz@rja mert éli tovább a saját életét. Lehet, hogy sok embernek az öngyilkosság tette fel az i-re a pontot, és nem tart beszámíthatónak. Pszichiáterekről/pszichológusokról meg az a véleményem, hogy a legtöbbjük szart sem ér, és annyi a megoldás, hogy adnak egy kis nyugtatót amitől azt se tudod, hogy hol vagy. Ma minden 2x ember antidepresszánst szed.. De ez nem ide tartozik. Remélem segítettem. 19/F

2011. jan. 13. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!