Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elegem van, hogy mindenki...

Elegem van, hogy mindenki utál! (? )

Figyelt kérdés
Nem tudom miért, de engem sehol nem fogadnak be.. Lehet, az utálat egy kicsit erős szó, de sehol nem fogadnak el igazán.. Egy kicsit introvertált típus vagyok, de tényleg csak egy nagyon kicsit, annyiban nyílvánul meg, hogy nem mondom ki rögtön az érzelmeimet. Viszont mindenkivel közvetlen vagyok és beszélgetek. Ennek ellenére hallom ismerősöktől, hogy xy nem szeret engem ezért meg ezért.. De a szemembe persze nem mondnák bele.. Olyanokról hallom ezt akik nem is igazán ismernek, de már rögtön kialakítanak persze egy vélemény, ami szinte mindig negatív. Pedig én próbálok az emberekkel mindig kedves lenni, nem megbántani senkit, tapintatosnak lenni. Az osztályomnak se sikerült 2 év alatt befogadnia, teljesen kívülálló vagyok. Elegem van, hogy mindenkinek negatív az első benyomása rólam, pedig én mindig jó szándékkal közeledem. Ott tartok, hogy ezentúl sehova nem fogok kimozdulni, elegem van az emberekből. Elvégzem a kötelességeimet, tanulok, élek, de nem akarok emberek közé menni többé.
2011. jan. 7. 23:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy túl sokat foglalkozol magaddal.
2011. jan. 8. 00:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg, te is afféle művészlélek típus vagy,kicsit magadnak való. Ez a legtöbb embernek furcsa,mert nem tudják magukat a te helyedbe képzelni,s ítélkezni mindig könnyebb, mint valóban megismerni a másikat. Sajnos sokan vannak,akik képesek az első benyomás alapján elkönyvelni bárkit. Nyilván ezért is olyan fontos ez a bizonyos első benyomás. Próbálj többet mosolyogni,jobban részt venni a társasági életbe,s szerintem akkor majd jobban elfogadnak,esetleg barátságot is köthetsz valakivel! Hajrá! ;)
2011. jan. 8. 00:23
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, lehet, hogy sokat foglalkozom magmmal. De hogyan foglalkozzak másokkal, ha azok nem fogadnak el? Lehet, a figyelmemet sem fogadnák el.

Egyáltalán nem vagyok művészlélek.. Nagyon sokat mosolygok és teljesen részt veszek a társasági életben, ezért nem értem ezt egyáltalán.

Köszönöm a válaszokat!

2011. jan. 8. 00:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Vannak emberek, akik sajnos egész egyszerűen, megmagyarázhatatlan módon mintegy nem passzolnak 'a világba', a többiek közé. Felteszem, fiatalabb lehetsz. Nagyon sokáig én is ilyen voltam, vagy ilyenek voltak körülöttem az emberek. Ekkoriban jó akartam lenni mindenkinél, vágytam rá, hogy elfogadjanak. Aztán ahogy idősebb lettem, fokozatosan megtanultam azt mondani magamnak: hát fogok én a ti elfogadásotokért kuncsorogni?? Majd aki tudja értékelni a társaságomat, az megtalál magának, ha akar. Azóta sincs túl sok barátom, és egy ilyen "nem illeszkedő" tendencia valamennyire most is jellemez, csak már nem gondolom úgy, hogy az volna a dolgom, hogy megfeleljek. Különben is, a jellemet az egyedüllét formálja ki, és már tiniként jóval önállóbb voltam másoknál, soha nem okozott gondot, hogy pl. egyedül menjek nyaralni külföldre. Kell egyfajta büszkeség, az az igazság.
2011. jan. 8. 00:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: én a te helyedben föltenném magamnak a kérdést: merre tart az engem körülvevők élete? Miről szólnak azok az emberek, akik közé mindenáron vágyom? Mi tölti ki az életüket? Én is arra vágyom-e, amire ők? Ha elfogadnának, és részt vennék a dolgaikban, az vajon nekem is jót tenne?? Ezeken végigmentem a húszas éveim elején, és végül arra jutottam, azoknak az életformájában, akiknek a barátságára vágytam, valószínűleg teljesen elvesztettem volna magam. Totál kifelé forduló, csak a bulizásnak élő, csordalakó, befolyásolható tömeglény lettem volna. Kellett a fiatalkori magány, egész egyszerűen. Nem azt mondom, hogy veled is okvetlenül ez a helyzet, de hátha.
2011. jan. 8. 01:03
 6/8 A kérdező kommentje:

De ez egy kicsit elkeserítő, hogy soha nem fogok már passzolni a világba...Nekem sem okoz gondot, hogy egyedül csináljak dolgokat és már én sem akarok annyira megfelelni senkinek. De azért örülnék, ha az emberek jobban befogadnának..

Köszönöm a válaszod!

2011. jan. 8. 01:05
 7/8 anonim ***** válasza:

hahó:)

fel a fejjel!

én világ életemben introvertált voltam. Mindig én voltam a rút kiskacsa, a "gáz gyerek", a különc...

Nagyon sokáig ugyanúgy tepertem - volna -, mint te, ha esélyem is lett volna rá.:D

Aztán 15-6 évesen eljutottam oda, hogy sz.rm le, ti olyan, én ilyen.

Elkezdtem hangoztatni a véleményem a dolgokról (volt időm egyedül gondolkozni rajtuk.:D) és valahogy elkezdtek "tisztelni". Mérvadó lett, hogy én mit gondolok... (mondjuk voltak disputa óráink, ahol erre lehetőségem volt, de a magyar óra is tökéletes.)

Utána már nekem nem kellett a társaság igazán, rájöttem, hogy nem az én világom...Addig voltam egyedül, hogy az én világom a zene és más művészetek lettek. Nekem nem Brad Pitt volt az álompasi, hanem Kafka és Radnóti.:D

Utána leérettségiztem, egy zenesuliba meg az eltére vettek fel. Az eltét most hagyom ott, mert a tököm tele van vele.

A zenesuliban viszont szinte kivétel nélkül annyira jó a társaság, hogy senkivel a világon nem cserélnék!:)

A nagy introvertáltságomból az lett, hogy én lettem a "vezérnőstény", aki (majdnem) mindenkivel jóban van.:D

Egy fontos dolog! Aki mindenkivel jóban van, igazából senkivel sincs jóban! Azért próbálj meg szelektálni barátkozásnál!

Most csak építgesd magad, aztán egyetemen/fősulin úgyis tiszta lappal indulsz:)

2011. jan. 8. 10:19
 8/8 A kérdező kommentje:

Az a helyzet velem, hogy igazából nem akarok megfelelni mindenkinek (lehet az írásomból nem ez látszik) és mindig kimondom a véleményem! Csak azt szeretném, hogy jobban beépüljek a társaságokba és valahogy ez nem sikerül soha.

Köszönöm szépen a válaszod!

2011. jan. 8. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!