Hol/kitől kérhetek szakvéleményt, segítséget?
Figyelt kérdés
22/F, rengeteg komplexusom van, lelkileg nagyon gyenge vagyok, és segítségemre lenne szükségem. Voltam már pszichológusnál, de nagyon féltem tőle, nem is akarok soha többet ilyenekhez menni. Próbáltam neten keresni, milyen lehetőségek léteznek, de nem igazán találtam sok mindent. Esetleg valami hivatalos teszt amit kitölthetnék valahol, és aszerint elbírálnának engem...? Előre is megköszönöm a válaszokat.2011. jan. 7. 16:37
1/10 anonim válasza:
Miről szeretnél szakvéleményt tul képpen?
2/10 anonim válasza:
Ha feltétlenül cimkézni szeretnéd magad akkor legyen mondjuk egy nagy adag önbizalomhiány kissebbségi komplexussal fűszerezve, csipetnyit megszórva devianciával. Na, hogy tetszik? Teljesen felesleges ilyeneken törnöd a fejed. Ez nem olyan mint a testi betegségek, hogy oké fosol, vegyél be széntablettát. Itt nagy átfedések vannak a pszichés betegségekben.
3/10 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok a komplexusaimmal és betegségeimmel, a kérdés arra irányul, hogy hol tudnám kezeltetni magam, gyógyszerek vagy különböző kúrák, bármi csak ne pszichológusok.
2011. jan. 7. 17:37
4/10 anonim válasza:
Sehol. Ez a segítség egyetlen módja, vagy max egy önsegítő csoport, de annak a ténykedését is pszichológus/pszichiáter felügyeli.
5/10 A kérdező kommentje:
Ismertem egy 21 éves srácot akinek volt orvosi papírja a problémáiról és kapott is rá gyógyszereket meg különböző terápiákat, nem tudok kontaktba lépni vele, ezért is lennék kiváncsi arra, hogy ő miképpen kapott segítséget.
2011. jan. 7. 17:50
6/10 anonim válasza:
komplexusok ellen nem találtak még fel gyógyszert. Bevállalod, vagy nem ? Ha nem, akkor sajnos szenvedsz! Kár, mert pszichoterápiával rendbe lehetne hozni.
7/10 A kérdező kommentje:
Pedig a pszichológusok borzasztóak, egyáltalán nem értem mit gondolnak magukról, miért fizessek azért, hogy megalázzanak és még rosszabbul érezzem magam, de nem akarok most semmilyen vitát szülni, egyszerűen csak bármilyen más megoldást szeretnék kérni. Az is jó, ha hónapokig/évekig valahova be kell járnom/költöznöm stb.
2011. jan. 7. 18:50
8/10 anonim válasza:
Hány pszichológust próbáltál, hogy többes számban beszélsz? Tényleg komoly gondok lehetnek veled, mert borzasztóan hasítasz. (fehér-fekete)
9/10 anonim válasza:
A mentális betegségeket pedig a pszichiáter és a pszichológus gyógyítja. Ez egy szakma, nem rossz és nem jó. A szakmában vannak emberek, akik lehetnek neked szimpatikusak és lehetnek ellenszenvesek. Ha valaki ellenszenves, akkor keresel egy másik szakembert. Ennyire egyszerű.
Komplex pszichoterápiás központok is vannak, ahová be lehet feküdni. (PL Tündérhegy) Itt is vannak pszichiáterek és pszichológusok és többféle terápiás eszköz, amit használnak.
10/10 A kérdező kommentje:
19:11 - 3-at, mindhárom fizetős volt (5k~15k / alkalom(max 45 perc)), pontosan olyanok voltak mint a filmekben.
19:16 - Megnéztem a Tündérhegyet, tök jól hangzik, még ma írni fogok nekik levelet, megkérdezni, milyen lehetőségeim vannak. Köszönöm!!!!!
2011. jan. 7. 19:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!