Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Holnap megyek MR vizsgálatra...

Holnap megyek MR vizsgálatra és nagyon félek! Mi történik velem?

Figyelt kérdés
Kb 1,5 hete arra keltem álmomban hogy nagyon fáj a fejem nem tudtam mi történt felriadtam és visszaaludtam (vagy elájultam?).Másnap éreztem egy púpot a fejemen nyilaló fájdalommal de gondoltam nem komoly elmúlik hisz beütöttem.De a 4. nap után is nagyon fájt ezért 24.én este lementem a helyi ügyeletre, teljesen meg voltam rémülve.Hazaküldtek azt mondták nem komoly ne pánikoljak.Rá 2 napra elmentem a balesetire mert nem nyugodtam meg és a röntgen kimutatott a koponyámon egy 3szor 7mm-es lyukat :(( de kívülről nem látszik semmi.Elküldtek CT re nem mondtak semmit nem tudják mitől van azt mondták lehet születési rendell. is csak én tavaly is voltam röntgenen és ott még nem volt.Hazaküldtek hogy pihenjek meg minden, már ez 1 hete volt jobban vagyok, de nagyon félek!!Holnap megyek MR-re nagyon ilyesztő mi lehet a baj??Tényleg nagyon beütöttem a fejem nem tudom mire számítsak mi történhet velem már 1 hete csak pánikolok lehet egy pszichológust is megkéne látogatnom...
2011. jan. 2. 13:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az Mr vizsgálat teljesen fájdalommentes,betolnak a gépbe malmozol pár percet,bambulsz,probálj meg ellazulni ha klausztrofobiás vagy.

Te inkább az eredményektől félsz szerintem. Ne aggódj attól nem lesz jobb.

Mielőbbi gyóhgyulást kivánok

2011. jan. 2. 13:38
 2/12 anonim ***** válasza:

Az MR-től félsz, vagy az eredménytől? Szerintem egyiktől sem kell, mert ha gond lett volna, azt a CT kimutatja.

Az MR-ben meg az a legrosszabb, h nagyon hangos(és kb 10-15 perc, mire kész a felvétel), és mivel nem mozoghatsz, tuti, h valamid viszketni fog, vagy begörcsöl, meg ami ilyenkor szokott lenni. Legalábbis nekem ezek voltak a tapasztalatok.

2011. jan. 2. 13:42
 3/12 A kérdező kommentje:
köszi igazad van, nem a vizsgálattól félek hanem az eredménytől... :/
2011. jan. 2. 13:44
 4/12 A kérdező kommentje:
én is ezzel vigasztalom magam hogy a ct nem mutatott semmit
2011. jan. 2. 13:46
 5/12 A kérdező kommentje:
második válaszadó neked miért kellett ilyen vizsgálat?
2011. jan. 2. 13:46
 6/12 anonim ***** válasza:
Ne izgulj, próbálj meg teljesen ellazulni. Én is teljesen be voltam pánikolva, de mielőtt elkezdték volna, megnyugtattak, hogy nem fog kiesni a kezemből a jelző (az izzadságtól), de ha mégis, akkor emeljem fel a lábam és ők egyből abbahagyják, de persze csak akkor szabad jelezni, ha már tényleg nem bírod tovább, mert különben értékelhetetlen lesz a felvétel. Én magamban számoltam a perceket (sokszor 60-at), hogy tudjam kb. mennyi van még hátra. Kitartást és jó egészséget.
2011. jan. 2. 13:51
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!
2011. jan. 2. 13:54
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem a bokámat kellett megnézetni, mert elhalt a porc az ugrócsontomon. Nem egy koponya, de komolyan veszélyben forgott, hogy valaha is folytathatom-e a táncot. Szerencsére egy műtét, 4 hét mankó, és gyógytorna után műtét utáni ötödik héten végigtáncoltam az évzáró táncgálát.

Második voltam

2011. jan. 2. 14:29
 9/12 anonim ***** válasza:
Én vagyok a tegnap 13.51-es 3. hozzászóló: ugye nem is volt olyan borzasztó? Az eredményed is megvan?
2011. jan. 3. 18:20
 10/12 A kérdező kommentje:
Most még csak a sebészeten voltam és péntekre kaptam időpontot Mr-re.Azt mondta a doki lehet műteni kell :( attól félek nagyon!
2011. jan. 4. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!