Mikor és ki hívja fel a figyelmemet magzatviz vizsgálatra? 9 hetes vagyok. És hogy történik az egész?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert 35 múltam pár hónapja és én szeretném kihagyni ezeket az integrált meg nem tudom milyen teszteket, szerintem semmi értelme.
Eddig még senki nem mondott semmit, igaz védőnőhöz csak szerdán megyek először.
2008. szept. 8. 09:52
1/6 anonim válasza:
Szia. A kombinált tesztnek van értelme, az ajánlottak helyett szerintem érdemes elvégeztetni. Ha annak az eredménye rossz lenne akkor javasolják a magzatvíz vizsgálatot. Az afp tényleg nem ér semmit, de a kombi teszt az jó. Boldog babavárást! 28 hetes kismama.
2/6 A kérdező kommentje:
Szia! És a kombi tesztet mikor és kitől kell kérni? Még nem késtem le róla? Legközelebb dokihoz 3hét múlva kell mennem, akkor leszek 12 hetes.
2008. szept. 8. 10:03
3/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy amelyik kismama elmúlt 36 éves, annak automatikusan felajánlja a kezelőorvosa a magzatvíz-vizsgálatot, de a védőnő is felhívja a figyelmet erre. Természetesen nem kötelező, el lehet utasítani. Csak azért tartják fontosnak, mert a szülők életkorának előrehaladtával bizonyos genetikai rendellenességek (pl. Down-szindróma) gyakoribbak, és a magzatvízből vett minta vizsgálatával ezek kimutathatók. Ennek minimális vetélési kockázata van (kb. 1%), igazából nem tudni, mekkora, mert egy-egy beavatkozás utáni vetélésnél nem állapítható meg, hogy spontán vetélésről van szó, vagy a beavatkozás miatt történt. Szerintem egy jó orvos uh-val is meg tudja állapítani, ha gond van, és a két vérteszt kombinált eredménye is viszonylag megbízható. Én úgy voltam ezzel, hogy ha az orvosom (akiben teljes mértékben megbíztam) fontosnak tartja a magzatvíz-vizsgálatot, akkor elvégeztetem, ha nem, akkor kihagyom. Végül kihagytuk.
4/6 anonim válasza:
A vérteszteket 12 és 16 hetesen végzik el (legalábbis felénk), és azokból állítják össze a végleges eredményt. Elvileg a 12 hetes teszt eredményét nem is tudod meg, (feltéve, ha minden rendben van) csak a hetekkel később a kombináltét. Persze az orvosodnál érdeklődhetsz felőle. :)
5/6 anonim válasza:
Első vagyok. A 12-ik héten végzik az első vérvételt, még nem késtél le róla. Ha mész a védőnőhőz beszéld meg vele hogy ő is adhat e beutalót, mert van ahol igen, van ahol csak az orvos. Minden jót!
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat!
Jó egészséget mindenkinek!
2008. szept. 8. 10:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!