Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit ismertek depresszió ellen?

Mit ismertek depresszió ellen?

Figyelt kérdés
Én pl. az orbáncfüvet ismerem csak.
2010. dec. 14. 09:39
 1/9 anonim ***** válasza:
a citromfű idegnyugtató, és depresszióra is ajánlják :) szerintem sokkal jobb, mint az orbáncfű
2010. dec. 14. 09:44
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha ez sima rosszkedv, akkor barátokat, új hobbit, életmódváltást (egészséges kaja, sport, 8 óra alvás).

Ha ez valóban depresszó (a depresszió egy tünetegyüttes), akkor pszichiátert, mielőtt elhatalmasodik rajtad.

2010. dec. 14. 09:56
 3/9 A kérdező kommentje:
Én sajnos az vagyok. A pánikbetegségemmel együtt kezdődött. Az a baj, hogy egy jó pszichiáter nagyon drága :(
2010. dec. 14. 10:00
 4/9 anonim ***** válasza:
hmm én előbb voltam depressziós, abból lett a pánikbetegség... én citromfüvet használok, egész jó
2010. dec. 14. 10:07
 5/9 anonim ***** válasza:

Én ingyenes pszichiáterhez járok, mondjuk ő a főorvos az egész szakorvosi rendelőben, tehát jó szakember. De szerintem, aki elvégzett annyi iskolát, hogy pszichiáter lehessen, elég jó rálátása van a dolgokra, ez nem olyan dolog, mint a pszichológus, gy pszichiáternek sokkal többet kell tanulnia. Szerintem mindenképp keress fel egyet, vagy ha biztosra akarsz menni, kérdezz meg kettőt, reméljük ugyanazt fogják mondani.

Engem a pszichiáter kigyógyított a pánikbetegségből, most már bajom van,de megint javulok a gyógyszertől.

Jobbulást!

2010. dec. 14. 12:28
 6/9 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok!

Azért először kipróbálhatsz otthoni módszereket, én is végigjártam a lépcsőfokokat, hátha sikerül gyógyszer nélkül, de nálam semmi más nem hatott.

Ha nem használnak a természetes dolgok, akkor mindenképp pszichiáter.

2010. dec. 14. 12:30
 7/9 tetris ***** válasza:

Nálam se hatott más, csak a doki és a gyógyszerek. Együtt volt a kettő pánikbetegség és depi.

Amióta szedem a gyógyszereket, semmi bajom.

2010. dec. 14. 14:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyszer azt olvastam valahol, hogy sok halat kell enni.. az orbáncfű + levendula keverékéből főzött tea is segíthet. De ezek csak a tüneteket enyhítik, az igazi megoldás a kiváltó ok megkeresése lenne.
2010. dec. 15. 12:51
 9/9 anonim ***** válasza:

1. Megfelelő életmódra való áttérés

Kevesebb stressz, több sport, a szabad idő megfelelő eltöltése, kevesebb pesszimista, rágódó gondolkodás stb. A megfelelő gondolkodásban a pszichiáter is segíthet: kognitív terápia.

2. Megfelelő alváshigiéné és megfelelő táplálkozás (vitamin- és nyomelembevitel).

3. Orvoshoz fordulni és felír valami antidepresszánst. Ami mondjuk egy végső eszköz, mert sok mellékhatása van és kérdéses a hatékonysága. Akár még működhet is. Emellett pszichoterápia, lehetőleg kognitív terápia.

4. Gyors természetes módszer: átvirrasztani egy éjszakát (de egy perc alvás nélkül). Az esetek többségében másnapra nyomtalanul eltűnik a depresszió, mintha a pácienst kicserélték volna. A következő alvás után sajnos szinte mindig visszaesés következik be, de aki nagyon rosszul van és nem bírja tovább, az ezzel a módszerrel rövid időre megmenekülhet (meg diagnosztikai szempontból sem utolsó módszer). Vigyázat, mániás depressziósok ne csinálják, mert ők átkapcsolhatnak mániába.

5. Egy tanács: depresszióban semmiképpen sem szabad alkoholt fogyasztani (még egy pohár sört sem), mert átmeneti fellélegzést biztosít ugyan, de utána durván súlyosbítja a depressziót.

2010. dec. 16. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!