Elenium elvonasa. 5-10 mg-rol 0-ra egy nap allat rossz. Meddig tarthat meg a elvonasi tünet?
sziasztok.
elöre bocs a betük miatt, nemet billentyüzetem van, van veszöket nem tudok irni :)
2008 januar 28 volt nekem kis gyomorbajom. szedültem, roszullet stb. akkor abbahagytam szedni a elenium-ot.
azelött olyan 1 1/2 evig szedtem a bevontt tablettat (5 mg/tabletta, napi 1-2 öt).
Nos, szerdan hagytam abba, szombaton mentöt hivtam mer remegett az egesz testem (2008 januar meg mindig). kb 3 hetig nem tudtam hogy ez ettöl van. akkor rajöttem. viszont nem akkartam elhinni hogy meg mindig elvonasi tünet. voltam szivdokinal, tüdödoki, gyomor/belemet megneztek, es persze agyamat mert szedültem alandoan.
dokinak NEKEM kellet mondani hogy talan elvonasi tünet mert egyik sem jött magatol ra. naja, legalabbis kaptam olyasmit mint a xanax, 0,5 mg alprozam es azt kellet kb. 2 honapig szednem csökentes kedveert. utana kezdödött csak az igazi gaz:
szedüles, mint ha mindjar roszul lennek, hanyinger, szivdobogas, belsö idegeseg, gyomor/bel fajdalaom, fejfajas csak hogy nehany dologt mondjak.
most mar 9 honapja nem szedek semmit. szerintetek meddig tarthat meg az egesz? doki mondta hogy kb 1 - 1 1/2 evig eltrathat.
otthon mennyire vannak raalva erre? nemet oldalakon mar talaltam segtsegetet de a tabletta megis magyar vagyis lengyel. talan többet tudtok mondani..
köszi
Még az előzőt kiegészíteném egy szakmai leírásal erről:
"A gyógyszert a szükséges ideig kell alkalmazni (általában 4 hétnél nem hosszabb ideig). Huzamos alkalmazása hozzászokáshoz vezethet. A terápia hirtelen felfüggesztését kerülni kell, mivel az álmatlanságot, rossz közérzetet, zavartságot okozhat. A kezelést fokozatosan, orvosi felügyelet mellett kell a betegnek abbahagyni. Hosszú időtartamú, nagy dózisú klórdiazepoxid terápia hirtelen megszakítása különösen veszélyes lehet, mivel a megvonási tünetek ilyenkor sokkal intenzívebbek."
Hello,
en mar 1 eve nem szedem es mar 9 honapja semmi fele nyugtatot.
ahogy irtam 3 hetel miutan nem szedtem be semmit kezdtem a tafil al (hasonlo a xanax hoz). 0,5 mg 1-1-1 es szepen 2 honapig csökentettem. de szerintem az keves volt. most megegyszer nekikezdeni semmi ertelme.
most csak a kerdes hogy meddig tarthat meg ez a alando szedüles, roszullet, fejfajas, hanyinger stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!