Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Érdekelne, hogy: Ki mitől...

Timi: ) kérdése:

Érdekelne, hogy: Ki mitől fél? (lentebb bővebben)

Figyelt kérdés

Az érdekelne engem,ha valaki pánikbeteg,szorong ,vagy fóbiája van konkrétan ki mitől fél?

Tudom,hogy sokféle lehet,de érdekel kit mi riaszt meg,mitől tart.

Engem a magány...ha egyedül vagyok nem érzem magam biztonságban(emiatt pánikolok sokszor)Kort is írjatok,köszönöm! 23/L

2010. dec. 1. 15:52
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Hát elöször is a fájdalomtól félek nagyon, egyszerüen ha elképzelem, hogy valamimbe belevágnak vagy mondjuk eltörik a fogam vagy hasonló, nagyon kiráz a hideg :S

Emiatt a haláltól is félek, de ha úgy halnék meg, hogy nem érzek semmit akkor az nem ijesztö.

A sötétben is képes vagyok félni sokszor, de csak azért mert odaképzelek valamit, simán a sötéttöl nem (horrorfilmeknek és játékoknak köszönhetö ez).

Félek még kicsit a magasságtól is, valahogy rámjön a szédülés és olyan fura érzésem van a magasban.

Bogaraktól, rovaroktól nagyon rettegek.. ha hozzám érnek akkor bepánikolok nagyon :S Minél kissebb a bogár vagy minél több lába/csápja van annál jobban félek töle..

Egyszer rámmászott éjjel egy nagy százlábú féle a sötétben az ágyban, na ott majdnem leállt a szívem úgy éreztem magam és összevissza csapkodtam annyira megijedtem :S Utána majdnem egész éjjel nem aludtam és égett a lámpa :(

16/L

2010. dec. 1. 19:28
 22/26 anonim ***** válasza:

Én a tűtől félek, a puszta látványától is elájulok. Általánosban a kötelező oltásokkor elájultam, rosszul voltam. NAgyon irtózom tőle.

Amikor tavaly nyáron kellett felvételihez orvosi papír - meg ugye vérvétel i-,, komolyan fontolgattam, hogy inkább a villamos elé ugrok, mintsem belém szúrják azt a nyamvadt tűt. Aztán persze elájultam utána, bevertem a fejem, akkor mentővel irány a trauma. Hát kellemes volt... Megfogadtam, hogy soha a büdös életben még csak labor közelébe sem teszem a lábam. Soha !!

A másik a pók. Kiskoromtól rettegek tőlük. Fogalmam sincs, hogy miért, de a puszta látványától is ledermedek.

Ez a kettő, de ha rangsorolnom kéne, akkor inkább 1000 pók, mint egy tűszúrás.

15/l

2010. dec. 1. 20:34
 23/26 anonim ***** válasza:

Ma 19:28 vagyok.

Így az utolsó válaszoló után rájöttem, hogy én is nagyon rühellem a tüket... Ha látom ahogy valaki egyre közeledik a tüvel a börömhöz akkor kiráz a hideg és elhúzom magam amennyire tudom :S

Vérvételre kell járnom, de ott is alig bírom, mindig nagyon elsápadok.. :S

2010. dec. 1. 20:37
 24/26 anonim ***** válasza:

Mivel súlyos asztmás vagyok,így nagyon félek a fulladástól.

Sajnos nagyon sokszor van "fulladási rohamom" és ilyenkor szinte sírva tudok pánikolni,mert attól rettegek,hogy egyszer a gyógyszer ami most segít valamiért nem fog működni,és hiába pumpálom magamba semmi,és megfulladok...

33/N

2010. dec. 1. 20:55
 25/26 anonim ***** válasza:
Hm.Nem tudok enni étterembe vagy akárhol ahol sok ember van.Rettegek.Nem rég ennem kellett kb. 10ember előtt ilyen egészség órán...hát azt hittem ott hányok össze mindent annyira rosszul lettem.Remegtem meg minden.Aztán...nem érzem magam jól,ha nagy tömegben kell lennem ismerősök nélkül.A sötétben egyedül.Ha úgy érzem van valaki mellettem,miközben nincs...Volt egyszer,hogy annyira kivoltam idegileg,hogy behaluztam hangokat....azóta attól félek,hogy megint ez történik,szóval mindig kell valami hang....nem bírom elviselni a csöndet.Félek attól,hogy a túl sok pletyka(fű) miatt egszer csak betoppan hozzánk egy rendőr...ha csöngetnek és egyedül vagyok kb ki sem nyitom már az ajtót.Egyedül az utcán sötétben?Ne is beszéljünk róla...
2010. dec. 1. 22:36
 26/26 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek aki írt!!:)
2010. dec. 2. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!